Postaukset

Vastauksia hakusanoihin - Hakusanat 2015


Olen tehnyt salapoliisityötä, eli olen selvitellyt minkälaisia hakusanoja käyttämällä päätyy Kivempaan blogiin. Tein tämän Google Analyticsin avulla. 

Oli muuten mielenkiintoista puuhaa. Päätin myös katsoa, löytyykö hakusanoilla etsittyihin pulmiin vastausta Kivemmasta blogista. (Mukana 2015 käytetyt hakusanat, jotka eivät ole siansaksaa, minun nimeni tai liity arvontoihin)

Suosittelen, että sinäkin käyt läpi hakusanat, jotka ovat tuoneet lukijan blogiisi. Saat hyvän käsityksen blogisi sisällöstä ja ideoita uusiin postauksiin.

Blogin perustaminen / Oman blogin perustaminen

Kivemmasta blogista löytyy postaus Oman blogin perustaminen - 10 vinkkiä. Ilmeisesti minun kannattaisi kirjoittaa vielä varsinaiset perustamisohjeet.


Banneri blogiin / Blogger blogi banneri / Blogin banneri kuvan muuttaminen / Blogin bannerin leveys / Blogin bannerissa omakuva / Kuinka saada banneri blogiin / Miten banneri tehdään / miten muuttaa kuva banneriksi / Banneria ylöspäin

Banneriin liittyvät hakusanat veivät tilastojen ykkössijan. (Muistathan, että banneri ja header ovat eri asia) Banneripostauksia löytyy seuraavanlaisia: 


Voisin vielä kirjoittaa ohjeita varsinaisesta banner-kuvan luomisesta esimerkiksi PicMonkeyn avulla. Ja ehkäpä esitellä lisää HTML- ja CSS-koodeja.


Postausideoita / Ei keksi mitään kirjoitettavaa / Hyvä blogin nimi / Ideoita blogipostaukseen / Kauneus postausideoita / Postausideoita nukke blogiin


Kannattaa myös arvioida postaus ennen julkaisua: Postauksen arvioiminen - Ilmainen arviointilomake


Mitä kuvia saa julkaista?

Minun yksi lempiaiheistani on eettinen ja lainmukainen bloggaaminen. Tähän liittyy tietysti kuvien luvallinen käyttö. Minulla nousee aina karvat pystyyn, kun näen Pinterstistä otettuja kuvia, koska niihin bloggaajalla ei todennäköisesti ole lupaa. Bloggaaja verotus / blogien verotuksestaBlogi sivupalkki / Kuva sivupalkkiin

Yleisimpään blogiasetteluun kuuluu sivupalkki. Kivemmasta blogista löytyy seuraavanlaisia sivupalkkipostauksia:Blogien nimiehdotuksia / Hyvä blogin nimi

Blogin nimestä en ole kirjoittanut muuta kuin että se kuuluu bloginperustamisprosessiin: Oman blogin perustaminen - 10 vinkkiä 
En  kuitenkaan halua tai voi antaa tarkempia nimiohjeita. 


BlogikalenteriBlogilista painike

Blogilistahan on lopettanut jo toimintansa, mutta muita some-painikkeita voit löytää TÄÄLTÄ ja niiden asennusohjeita TÄÄLTÄ.


Blogin kuvausBlogin leveydet

Blogin leveyksistä löytyy blogin laihis-postaus: Blogin laihdutuskuuri - Onko blogisi liian leveä?

Täytyypäs kirjoittaa myös ohjeet leveyksien säätämiseen, koska blogin leveyshän vaikuttaa blogin luettavuuteen


Blogin siirtäminen

Blogin siirtämisestä ei löydy yhtään postausta Kivemmasta blogista. Syy on, että en ole koskaan siirtänyt blogiani esimerkiksi Wordpressiin. Laitan kuitenkin mietintämyssyyn aiheen, koska olisi ihan mielenkiintoista itsekin tutustua blogin muuttopuuhiin.


Favicon blogi / mistä ladata faviconMiten lisään Pinterestiin / Miten Pinterestiä käytetään / Miten saan Pinterest sivujen taulut näkymään blogissa / Pinterst ohje

Ah, Pinterest! Minä kutsun sitä pretty Googleksi. Pinterestistä on tulossa piakkoin (todennäköisesti jo tällä viikolla) ihan oma ohje-postaus. Nyt löytyy nämä postaukset: Mistä Sharpieita saa

Vastaus löytyy Joululahjoja bloggaajalle -postauksen kommenteista.


Kunnianloukkaus yksityisyyden suoja blogiLinkki kuvan lisääminen postaukseenMiten saada blogille näkyvyyttä

Miten saada blogille lisää lukijoita -postauksesta löytyy vinkkejä. 


Miten ulkoasu blogiin

Tämä oli aika laaja hakusana. Ulkoasuun liittyvät postaukset löytyvät TÄÄLTÄ.


Miten vaihdat otsikon väriä

Miten muokataan blogin otsikoita?


Näin käytät Rafflecopter ohjeet suomeksi

Rafflecopter-ohjeita ei valitettavasti löydy Kivemmasta blogista, vaikka yhden arvonnan olenkin sen avulla täällä suorittanutkin. Mutta tulevaisuudessa, jos ja kun järjestän arvonnan kirjoitan siihen yhteyteen Rafflecopter-ohjeetkin. 


Viikonloppu täällä taas

Kaikki Viikonlopun linkkiringit löydät TÄÄLTÄ.8 kommenttia:

 1. Olinkin jo aivan unohtanut, että Google Analytics olisi tutustumisen arvoinen. Mutta nythän sain noista sinun hakusanalistoistasi vaikka kuinka monta muutakin selvitettävää asiaa. Niinpaljonpitäis! Mistäaika! Kiitos, kun jaat osaamistasi ja ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, että tästä postauksesta oli sinulle hyötyö! Google Analytics on tosiaan ihan loistava palvelu!

   Poista
 2. Kaksi päivää tässä ihmetelty nyt tuota analyticsiä, ehkä se aukeaa minullekin:-)
  Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pitää vähän harjoitella ennen kuin siitä kunnolla innostuu :)

   Poista
 3. Voi ei. Tässä on niin monta hyvää linkkivinkkiä että mulla on kohta sata väilehteä. Onneks ne onki niin kätevästi tähän kasattu ettei tarttis niitä kaikkia aukasta.

  Tosi kiva ja hyödyllinen blogi. Ite vasta ihan alkutekijöissä vaikka ekasta postauksesta jo kohta vuosi. Laitoin muuten linkin sun blogiin mun oikeaan reunaan. Varmaan ok?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että blogistani on ollut hyötyä! Ja toki voit laittaa linkin blogiisi. Kiitos ja kumarrus siitä!

   Poista
 4. Mun vanhaan blogiin tultiin joskus ope alaston ja iittala mulkku maljakko karahvi -hakusanoilla ja oon nähnyt monissa muissa blogeissa vieläkin härskimpiä ja oudompia hakusanoja. On siellä omassakin toki muitakin outoja, mutta noi on jääneet mieleen.

  Mun blogiin tultiin myös usein Zeppelin Gina Tricot, Gina Tricot Zeppelin, Gina Tricot Kempele jne.. hakusanoilla eikä siellä vieläkään ole sitä :D.

  Nykyiseen blogiin tullaan lähinnä jouluisilla hakusanoilla, joulublogi kun on. Oon myös itse muutamia hakusanapostauksia tehnyt blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Onpas härskejä hakusanoja :D
   Huippua, että olet hyödyntänyt hakusanoja blogissasi

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)