Postaukset

Ethän bloggaa pimeästi - Blogi ja verotusKävin tässä jokin aika sitten verotoimistossa selvittämässä miten minun pitää hoitaa blogeistani saamani tulojen verotus. Blogini on minulle harrastus, enkä siis todellakaan saa siitä elantoani. Mutta silloin tällöin saan vähän rahaa ja tuotteita (lähinnä kirjoja). 

Päätin 2014, että haluan blogata puhtaat jauhot pussissa, eli noudattaa sääntöjä. Olen ollut ekstratarkka mitä kuvia julkaisen blogeissani ja olen tunnollisesti kerännyt ylös tulot ja menot.

Kiltti verotäti opasti minulle mitä minun tulee tehdä. Blogi ja verotOnko blogi sinulle harrastus ja saat siitä vähän tuloja, esimerkiksi rahaa tai tuotteita?Jos vastasit kyllä, tulee sinun maksaa niistä veroa. Tee näin:

1. Laita ylös kaikki tulot ja menot blogiisi liittyen. (Verotettava määrä on siis tulot miinus menot. Et voi kuitenkaan mennä miinukselle. Katso Verohallinnon sivuilta tarkemmin mitä teet jos menee miinukselle. Vink vink: voit käyttää miinukselle menevän määrän seuraavana vuonna.)

2. Kirjaa ne ylös veroilmoitukseen ja palauta korjattu veroilmoitus. (Voit tehdä tämän myös netissä.)

3. Ei muuta.

Blogin menot


Eli blogin menot vähentävät verotettavaa määrää. Kerää siis kaikki mahdolliset menot ylös! 

Esimerkiksi:


Nettiliittymä (tietokone ja kännykkä)

Kalenteri ja muistivihkot
Domain
Kaikki mahdolliset hankinnat (kirjat, kamera, blogidesign, rekvisiitta, uusi työtuoli, kustantamasi arvontapalkinnot, mainostus, ym.)


Et todennäköisesti joudu maksamaan yhtään veroja, mutta voit olla hyvällä omallatunnolla!
18 kommenttia:

 1. Tässä jälleen erinomaisen hyviä ohjeita! Eipä ole tullut mieleen laittaa menoja ylös, kun ei ole ollut tulojakaan...Mutta nythän mulla on toi Bloggerin mainos ollut jonkin aikaa sivupalkissa, ja jollain aikavälillä sieltä saattaa joku euro tulla takaisinkinpäin. Voitolle pääsy vaatii varmaan aika pitkän ajan.;D

  VastaaPoista
 2. Sanoiko se verotäti siis juuri niin, että _harrastus_mielessä pidettävässä blogissa voi vähentää nuo erilaiset kustannukset kuten tietokoneet, liittymät, arvontapalkinnot jne? Ymmärrän kyllä jos on perustanut oman firman ja blogi liittyy siihen... mutta jos pelkässä harrastusblogissakin voi vähentää nuo menot niin se oli kyllä uusi tieto minulle. Vai vai johtuuko tuo tädin vastaus juuri siitä, kun sinulla kuitenkin on tuota ihan myyntitoimea...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan harrastusluontoinen toimintaan liittyvä bloggaus jos siitä saa vähän tuloja tai vaikka tuotteita. Täti oli tietäväinen, koska hankkii itsekin harrastusluontoisen toiminnan avulla vähäsen :)

   Poista
  2. Sen verran vielä, että vähynnykset menee tietenkin blogiin liittyvästä verotuksesta eikä liity siis esim. palkkatulojen verotukseen...

   Poista
 3. Saanko linkittää tämän postauksen blogiini? :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Kiitos tästä! Eikö siis tarvitse käyttää esim. Ukko.fi laskutuspalvelua jotta saa verot maksetuksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, jos on harrastusmuotoista toimintaa. Kannattaa toki tarkastaa mikä se raja on, jos kovastikin taot rahaa :D Muistaakseni 8000 euroa vuodessa ja sitten pitää maksaa tellit ja vellit.

   Poista
 5. Itse omistan blogin, mutta en kuitenkaan kirjoittele kamalasti mitään. Viimeksi varmaan 2kk sitten. Havaitsin, että olen saanut pankkitililleni 27,80€ tradetrackerilta ja nyt alkoi häiritsemään, että mitä mun kannattaa tehdä? Soittaa verotoimistoon vai antaa vain olla?

  VastaaPoista
 6. Hmm. Itsekin kirjoitan käsityöaiheista blogia ja joskus aina teen tilauksesta muutamia pikkuisia käsityöjuttuja. Voisinko siis voisin merkitä verotukseen myös sen, jos hankin blogia varten kameran ? Siihen sivutulojen tulonhankkimisvähennyksiinkö?

  VastaaPoista
 7. Moi! Laitoin pari kuukautta sitten ylläolevan kysymyksen, ehtisitkö vastaamaan siihen ? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ups! Anteeksi tuhannesti! Mutta vastaus on siis kyllä kunhan ei ylitä summaa josta pitää maksaa tellit ja vellit ja alvit. Harrastustoiminnasta saatuja tuloja.

   Poista
 8. Hei

  Kiitos loistavista ohjeista! Eli siis mihin aikaan vuodesta missä kuussa veroilmoitus pitää tehdä jossa kertoo nuo saadut tulot (saan vain tuotteita) ja mihin kohtaan sielä verosivulla kirjaan ne? Kirjaan siis vain tulot - menot = verotettava summa? Minäkin haluaisin tehdä juuri näin mutta olen hieman ummikko.. hyvää uutta vuorta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällähän se veroilmoitusplanketti on muistaakseni postin kautta tullut. En ole itse tutustunut vielä sähköiseen asiointiin näissä merkeissä, mutta verotäti neuvoi minua, että siinä paperisessa lomakkeessa on se tyhjä "neliö" johon tiedot kirjoitetaan :) Minä en ole kirjoittanut siihen jokaista pienta hankintaa erikseen, vaan tehnyt yläkategorioita ja loppuun kirjoittanut, että tarvittaessa tarjoan yksityiskohtaisemmat listat. Tilaa kuitenkin on aika vähän siinä.

   Poista
 9. Hmmmmm, Murehdin itse tällaista ongelmaa: jos saan yritykseltä tuotteen, jonka tarkoitus on lähtökohtaisestikin olla lukijalahja - eikä siis hyödytä minua rahallisesti - tuleeko minun näistäkin ilmoittaa verottajalle? Olen siis vain välikäsi yrityksen ja tuotteen saajan välissä, joka suorittaa arvonnan?

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)