maanantai 11. elokuuta 2014

Miten tehdään hyvännäköinen blogin sivupalkki1. Leveydet ja korkeudet Pidä huoli, että sivupalkkisi painikkeet, kuvat, ym. ovat saman levyisiä. Myös niiden korkeudet kannattaa olla samoja.

2. Värimaailma Käytä sivupalkissasi värejä, jotka sopivat blogisi yleisilmeeseen. Hyvä ohjelma väripaletin suunnittelussa on Color Pallette Generator TÄÄLLÄ. Lisää esimerkiksi Pinterestistä inspiroivan kuvan URL-osoitte, ja ohjelma antaa sinulle tarkat värikoodit. 

3. Fontit Älä käytä sivupalkissa montaa erilaista fonttia. Hyvä nyrkkisääntö on kaksi fonttia sivupalkissa ja koko blogissa 3. 


4. Looginen järjestys Mieti mitä itse etsit sivupalkista ensimmäiseksi kun vierailet blogissa. Monet bloggaajat laittavat ylimmäiseksi tietoa blogista ja/tai sen kirjoittajasta. Tämä on mielekästä, koska näin lukija saa käsityksen minkälaisesta blogista on kyse. 


5. Selkeys Kannattaa pitää sivupalkki mahdollisimman yksinkertaisena, jotta blogista tulee siisti ja tyylikäs vaikutelma. Älä tee siitä liian pitkää, ja mieti tarkkaan onko jokin toiminto välttämätön. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)