tiistai 28. lokakuuta 2014

Miten tehdään blogiin banneriHuom! Bannerilla tarkoitetaan tässä headerissa olevaa kuvaa. Bannerihan voi olla muuallakin (esim. mainosbanneri). 

1. Suunnittele

Minkälaisen bannerin haluat? Muista, että banneri kertoo paljon blogistasi ja lukija usein huomaa sen ensimmäisenä vieraillessaan blogissasi. 

- Haluatko, että banneri on blogisi levyinen vai pienempi?
- Miten korkean bannerin haluat?
- Rakennatko blogisi ulkoasun bannerisi ympärille vai pyritkö luomaan bannerista sopivan jo olemassa olevaan designiisi?

Bannerin värimaailma kannattaa suunnitella niin, että se sopii blogin tyyliin. Lue vinkkini blogin värien valitsemiseen TÄÄLTÄ.

Esimerkki blogin levyisestä bannerista: Katjamaria
Esimerkki pienestä bannerista: Kototeko


2. Tee banneri 

Käytä esimerkiksi ilmaista ja loistavaa PicMonkey -kuvankäsittelyohjelmaa, Photoshoppia tai hätätapauksessa Wordia. Jos haluat koko blogin levyisen bannerin, tarkista blogisi leveys ja tee bannerista sen levyinen:

Malli - Mukauta - Säädä leveyksiä: "Koko blogi" pikselit.

Eli kuvan pitää olla saman levyinen pikseleissä.

3. Kopioi banneriksi tarkoitetun kuvan URL-osoite

Kaikki blogiisi tulevat kuvat kannattaa ehdottomasti ladata johonkin kuvanhostaussivostolle (esim. Photobucket tai Picasa). Eli lataa bannerisi, jotta voit saada sen URL-osoitteen. Käytän itse Photobucketia ja suosittelen sitä lämpimästi. 

Tämän postuaksen kuvan URL-osoite näyttää tältä: http://i1331.photobucket.com/albums/w590/minttukar/kivempiblogi/banneriohjeet_zps500e7082.jpg


4. Lisää banneri blogiisi

Mene Ulkoasu-sivulle ja etsi blogimallistasi ylätunniste-ruutu. Klikkaa "Muokkaa". Muuta aukeavasta ikkunasta vaihtoehdot seuraavanlaisiksi (ja liitä myös kuvan URL-osoite!):Muista tallentaa. Tämän jälkeen Esikatselun avulla voit nähdä miltä banneri näyttää. Pitääkö sinun muuttaa leveyttä, korkeutta tai jotain muuta? Jos pitää, käsittele kuvaa uudestaan ja ota uudesta versiosta URL-osoite.

Kun banneri näyttää hyvältä, klikkaa "Tallenna asettelu". Valmis!9 kommenttia :

 1. Nyt tarvitaan apua! Tämä ei liity varsinaisesti banneriin, vaan yleisesti kuviin. Aloin käyttää Photobucketia kuvien lisäämisessä blogitekstiin. Huomasin kuitenkin, että nyt julkaistujen postausten kuvat eivät näy thumbnaileina ainakaan puhelimella blogia selatessa. Miten tämän pystyisi muuttamaan?

  Ja kiitos banneriohjeesta, nyt on Tipulassa vihdoinkin banneri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Emonen! Kiva, että Tipulakin sai bannerinsa! Niistä kuvista... Hmm... Mulla ne näkyy kyllä kännykässä, mutta yritän etsiä vastausta. Laitan viestiä jos löydän ratkaisun :)

   Poista
 2. Moikka! Mitä varten kuvat ja banneri kannattaa laittaa tuollaiseen houstaukseen? Olen bannerini sekä kuvat laittanut aina vaan suoraan koneelta, ilman url-osoitteita, onko se jotenkin hupsusti tehty? Blogannut olen jo parisen vuotta ja nyt vasta havahduin näihin ulkoasuseikkoihin, mutta olen pihalla kuin lumiukko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hannariina!

   Kannattaa täältä blogista etsiä postaukset: 5 apuvalinettä bloggaajalle (1-5) ja Mitä tehdä kun Blogger muuttaa kuvasi epätarkaksi. Niistä ja niiden kommenteista löytyy. Minusta itse Bloggerissa ei kannata "hostata" muuta kuin omat teksti ja niistäkin kannattaa ottaa varmuuskopio, jos lukee oikeen tarkasti Googlen käyttyehtoja.

   Musta bloggaamisessa on juuri mielenkiintoista, että vuosienkin jälkeen oppii uutta ja mielnkiintoista :)

   Poista
 3. Voiko bannerin tehdä muillakin kuin kuvankäsittelyohjelmilla? Itselläni kun on Nokian puhelin, eikä siihen taida tuota PicMonkeytä saada. Ja onko olemassa helpompi tapa lisätä banneri blogiin? (tarkoitin ilman tuota url-osoitetta?)
  Kiitos jos vastaat!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Toki voit laittaa banneriksi esim. vain kuvan. Mutta mieti kuitenkin, että saatko bannerista laadukkaan ilman, että käsittelet kuvaa ja teet siitä sopivan kokoisen ym. Minä suosittelen ehdottomasti tietokonetta blogin ulkoasun muokkaamiseen. Olisiko sinulla mahdollista käyttää konetta? Esim. kirjastossa?

   Voit myös laittaa bannerin ilman URL-osoitetta ("Valitse tiedosto"). Muistathan ottaa varmuuskopioita blogista ja lukea : 5 apuvalinettä bloggaajalle (1-5) ja Mitä tehdä kun Blogger muuttaa kuvasi epätarkaksi -postaukset

   Poista
 4. Moikka! Hyviä vinkkejä uutta blogia suunnittelevalle! Tarkastelin tuota PicMonkeyta ja sivustolla luki, että voi kokeilla vain jotain 7 päivän ilmaista ohjelmaa? Eikö nämä kuvankäsittelyohjelmat olekaan täysin ilmaisia pidemmän käytön päälle?

  Kiitos jo vastauksesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin ilmaisia. Sen kun klikkaat esim. "design"-painiketta. Ja alat hommiin. Maksullinen puoli on se missä saa käyttää kaikkia fontteja ja grafiikkoja. Ilmainen puoli on minulle ollut täydellisen riittävä ja kattava.

   Poista
 5. Hei Sis <3,
  kiitos tästä, askartelin juuri uuden bannerin blogiin. :)

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)