keskiviikko 7. tammikuuta 2015

5 apuvälinettä bloggaajalle


Täällä voit leikkiä hauskalla postausgeneraattolilla. Kirjoita 3 substanttiivia ja generaattori keksii niistä postausideoita. 


Jos haluat myydä mainospaikkoja blogiisi (tai vaikka some-mainoksia tai sponsoroituja postauksia) Passionfruit on kätevä apuväline siihen. Sinun ei tarvitse stressata, millon ne pitää laittaa blogiin tai poistaa sieltä. Passionfruit tekee sen puolestasi. Huono puoli on, että Passionfruit on hiukan tyyris. Minä käytän sitä englanninkielisessä blogissani TÄÄLLÄ.

13. Canva

Olen vaahdonnut Kivemmassa blogissa Picmonkeysta, mutta kannattaa myös kokeilla Canvaa. Voit käsitellä blogikuviasi tai luoda jotain ihan uutta. Väittävät itseään helpoimmaksi kuvanohjelmaksi. Makukysymys.


Jos haluat oikeasti luotettavia tilastoja blogistasi, unohda Bloggerin tarjoamat tilastot. Google Analytics on paljon luotettavampi ja kattavampi. Suosittelen.

15.  Pinterest


Olen huomannut, että monet suomalaiset bloggaajat eivät hyödynnä Pinterestiä. Tämä on kyllä sääli, koska Pinterest voi parhaimmillaan tuoda blogiin todella paljon kävijöitä. On kuitenkin tärkeää, että kuvasi on hyviä, koska Pinterestissä vain houkuttelevimpia kuvia klikataan ja pinnataan. Pinterestistä löytyy myös paljon blogiohjeita ja -inspiraatiota. 


Vinkit 1-5 TÄÄLLÄ
Vinkit 6-10 TÄÄLLÄ


14 kommenttia :

 1. Hyviä vinkkejä jälleen.:) Tarkoitatko tuolla Pinterestin käytöllä, että pinnaisi omia blogikuvia Pinterestiin, vai että ylipäätään käyttää Pinterestiä jotenkin bloggaamisessa? Tuleekos tällä viikolla taas linkkirinki? Joku perjantai voisin olla taas emäntänä, jos kaveria kaipaat!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omien kuvien pinnaamista tarkoitin. Se on tuonut englanninkieliseen blogiini satoja vierailijoita. Linkkirinki tulee taas tällä viikolla, kun vihdoin olen päässyt kunnolla konen äärelle lomien jälkeen :) Otan sinuun yhteyttä sähköpostilla!

   Poista
  2. Voisitkin tehdä ohjeen, miten omia kuvia voi pinnata! Mä olen just niin tumpelo, etten sitä osaa...ainakaan vielä.;)

   Poista
 2. Mä oon ihastunut Picmonkeyyn, mutta voisin kokeilla vaihtelun nimissä myös Canvaa.

  Minua myös kiinnostavat Pinterest-ohjeet! :>
  (Ja jos tarvitset Linkkirinkiin emännöintikaveria joskus, niin Tipula on myös käytettävissä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Itse tykkään edelleen Picmonkeysta enemmän, mutta Canvassa on paljon juttuja mitä Picmonkeyssa ei löydy.

   Poista
 3. Kivoja ideoita! Tuota postausgeneraattoria olisi hauska kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hauska! Kannattaa kokeilla :)

   Poista
 4. Mielenkiintoisia vinkkejä! Tuo google analyctis on tuttu mutta muihin täytyy kyllä tutustua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Google Analytics on mielestäni ihan "must". Kannattaa katsastaa muutkin blogiapuvälinepostaukset, jos löytyisi mielenkiintoisia vinkkejä :)

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä, pitää perehtyä näihin ihan ajan kanssa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näistä on hyötyä ja hupia :)

   Poista
 6. Postausgeneraattori herätti minunkin mielenkiintoni. Joskus sitä vaan on pää niin tyhjä kaikesta, varsinkin blogiaiheista :)
  Picmonkey on minun suosikki ja koneelle ladattava PhotaScape, jota käytän näistä kahdesta vähän enemmän.

  Kiitos että muistutit Pinterestiin "linkaamisesta". Mulla on kansio omille blogikuvilleni siellä, mutta en aina muista sinne uusia kuvia kopioida. Kirjoitan suomeksi, joten Pinterestin kautta ei juurikaan liikennettä ole tullut blogiini. Muutamista kuvistani on kuitenkin pidetty, mitä pidän isona saavutuksena Pinterestin tsiljoonien upeiden kuvien joukossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle Picmonkey on hyvä ratkaisu, koska en aina ole omalla koneella, kun kuvia käsittelen. Pinterestiä en itsekään ole ihan parhaimmalla mahdollisella tavalla hyödyntänyt Kivemmassa blogissa, koska en ole vielä ehtinyt koodata, että lukija saisi itse suoraan pinnattua kuvan blogista. Mutta toivottavasti nyt kesällä kerkeäisin asia korjaamaan :)

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)