Blogi ja Pinterest - Miten hyödynnät PinterestiäMuutamat Kivemman blogin lukijat ovat toivoneet, että kirjoittaisin Pinterestin käyttämisestä bloggaamisessa. Pinterest on yksi parhaista liikenteen lähteistäni, varsinkin englanninkielissä blogissaniMiten bloggaaja voi käyttää Pinterestiä

Bloggaaja voi käyttää Pinterestiä kahdella tavalla: etsiäkseen ohjeita, ideoita ja inspiraatiota tai hankkiakseen lisää blogiliikennettä.Pinterest: ohjeet, ideat ja inspiraatio

Pinterestistä löytyy mieletön määrä kaikkea blogiin liittyvää, mutta lähinnä vain englanniksi. Itse olen löytänyt mukavia pinnauksia esimerkiksi seuraavilla hakusanoilla: 

blogging, blog, blogger, blog tips, blog inspiration, how to blog, blog stuff

Suomenkielisiä blogipinnauksia on aika vähän, mutta olen itse lisännyt Kivemman blogin ohjeita Pinterestiin. Toivottavasti muutkin lisäisivät ohjeitaan, että saisimme lisää suomenkielisiä blogijuttuja Pinterestiin.

Pinterestistä voi saada myös inspiraatiota blogin ulkoasuun. Esimerkiksi, voit ottaa sinua miellyttävän kuvan URL-osoitteen ja saada selville sen väripaletin generaattorin avulla TÄÄLLÄ. Saat värien koodit ja voit sitten käyttää niitä blogisi designissa. (Kannattaa kokeilla!)

Tämän lisäksi olen löytänyt mielenkiintoisia blogihaasteita ja linkkirinkejä Pinterestin avulla.


Pinterest: blogiliikenteen lisääminen


Pinterestin avulla voit hankkia lisää lukijoita kahdella eri tavalla. Voit itse lisätä postauksesi Pinterestiin tai antaa lukijalle mahdollisuuden pinnata se suoraan blogistasi omalle Pinterest-taululleen. 

Jos haluat käyttää Pinterestiä blogiliikenteen lisäämiseksi, kannattaa pinnattavat kuvat olla hyvälaatuisia ja houkuttelevia. Ethän varmaan itsekään aukaise tai varsinkaan pinnaa kuvia jotka ovat huonolaatuisia ja tylsiä.


Miten lisäät oman postauksesi/kuvasi Pinterestiin?


1. Kirjaudu Pinterestiin.

2. Oikeassa alakulmassa näet kaksi palloa (toisessa on + ja toisessa  ?). Klikkaa pluspalloa.

3. Valitse kolmesta aukeavasta vaihtoehdosta "Pin from a website". 

4. Kopioi postauksesi URL-osoite ja liitä se ruutuun. 

5. Valitse haluamasi kuva (jos olet valinnut yhden kuvan URL-osoitteen, niin näkyviin tulee vain 1, mutta jos olet ottanut vaikka  blogisi URL-osoitteen, tulee näkyviin useampia kuvia) 

6. Valitse mille Pinterest-taulullesi haluat kuvan pinnata. Voit myös luoda uuden taulun. Tekstikenttään on tärkeä kirjoittaa, mitä postauksessasi on eli käyttää hakusanoja. Nämä sanat vaikuttavat siihen tuleeko sinun pinnauksesi näkyviin, kun Pinterestin hakukenttään kirjoitetaan jotain. Lue lisää hakusanaoptimoinnista TÄÄLLÄ.

7. Muista lopuksi painaa oikeassa alakulmassa olevaa "Pin it" -painiketta. Ja valmista tuli.


Miten annat lukijalle mahdollisuuden pinnata kuvan blogistasi?


Sinun tulee koodata pinnauspainike blogikuviin. Voit tehdä sen Pinterestin sivulla. Saat tarvitsemasi HTML-koodin, joka sinun tulee asentaa blogiisi. Tästä tulee pian oma postaus, mutta voit kokeilla Pinterestin englanninkielisillä ohjeilla jo heti.Kivemman blogin Minttu

10 kommenttia:

 1. Kiitos Minttu!:) Oikein onnistuneita kuvia voisi välillä laittaakin Pinterestiin. Hyvät ohjeet!:)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava postaus, tästä on varmasti hyötyä! :) Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miina! Toivottavasti saat liikennettä Pinterestistä :)

   Poista
 3. Kiitos Minttu näistä ohjeista! Viikonloppuna on aikomus yrittää tuota omien kuvien pinnausmahdollisuutta. Katsotaan nyt, miten tällainen tumpelo onnistuu.:)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! Tämä Pinterest on minulle täysin vieras. Täytyy käydä tutustumassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti! Varoitan kuitenkin: Pinterestiin saa kulumaan PALJON aikaa ;) Siellä on kaikkea ihanaa.

   Poista
 5. Tähänkin voisin jonkun blogi-illan satsata… On vain niin paljon näitä erilaisia sovelluksia ja välineitä, että ihan hukkuu. =o Tuossa ideoiden keräilyssä olen vähän lähipäivinä petrannut. Vielä, kun jaksaisi pinnata omia juttuja… Eihän niitä kehtaa, kun on niin rumat kuvat -.-

  VastaaPoista
 6. Tämä oli hyvää muistuttelua Pinterestin käytöstä! Se tuppaa aina unohtumaan ja jotenkin en osaa hyödyntää sitä blogin kanssa. Pitää vielä treenata asiaa. :)

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)

Instagram