Postaukset

Inspiraatiota blogipostauksiin - Miten keksiä kirjoitettavaa
Inspiraatiota blogipostauksiin
1. Lue kirja

Kirjat ovat hyviä inspiraation lähteitä. Perus kirja-arvion lisäksi kirjoista voi kirjoittaa vaikka mitä blogiin. Esimerkiksi käsitellä jotain teemaa, joka nousee esille kirjassa.

Ideoita:
- kirja-arvio
- miksi tämä kirja puhuttelee minua
- parhaat tavat lukea ja opiskella kirja
- kirjasta esillenouseva teema (esim. rakkaus, pettymys, suru ym.)
- kirjan kannet
- kirja, josta pitäisi tehdä elokuva


2. Luo ideatauluja (mood boards)

Minua inspiroi todella paljon kaunis mood board. Niitä voi tehdä esimerkiksi aikakausilehtien kuvista tai sähköisiä versioita tietokoneella. Voit julkaista mood boardsisi suoraan, tai kirjoittaa sen synnyttämistä ideoista ja mietteistä.

Englanninkielisen blogini lokakuun Blog Challenge -haasteessa yksi otsikoista oli Mood board. Taina K Mansikkatilan mailta linkkasi omat mood boardinsa.


3. Kierrätä


Kaiva esiin vanha postauksesi ja kirjoita siitä uusi versio. Tee siitä parempi: hauskempi, tarkempi, fiksumpi, syvällisempi... Voit myös kirjoittaa vastauksen vanhalle postauksellesi. Olet ehkä kasvanut ihmisenä tai oppinut jotain uutta postauksen julkaisun jälkeen.4. Reagoi uutisiin


Lue sanomalehtiä ja katso uutisia. Tee muistiinpanoja.


Ideoita:

- miten tämä vaikuttaa minun elämääni?
- mitä tämän uutisen takana on?
- sinun ratkaisusi
- eri näkökulma
- mitä tunteita tämä minussa herättää


5. Muiden blogipostaukset


Lue muiden bloggaajien kirjoituksia. Kirjoita heidän postauksilleen vastineita tai omia versioita niistä. Muista kuitenkin: ÄLÄ PLAGIOI!6. Katso ympärille


Joskus sinun täytyy vain pysähtyä ja katsoa ympärillesi inspiroituaksesi. Näe ihmiset ympärilläsi. Yritä ymmärtää miten asiat toimivat. Esimerkiksi kotisi kertoo paljon asioita, joista voit kirjoittaa.


Ideoita:

- mitä kotini kertoo minusta
- mitä minun pitää korjata tai muuttaa
- miten ympärillä olevat ihmiset ovat muovanneet minua
- mikä naapuristossani on ihanaa
- siivousvinkit


7. Mitä jos kuolet huomenna?


Mitä haluaisit kertoa lukijoillesi jos tietäisit kuolevasi huomenna? Tai mitä tekisit?8. Etsi vanha päiväkirjasi


Aina kun luen vanhoja päiväkirjojani (erityisesti teininä kirjoitettuja) nauran katketakseni. Elämä oli niin koomisen yksinkertaista ja tunteeni... Opin todella paljon itsestäni lukiessani päiväkirjojani; tajuan miten pitkän matkan olen tullut ja miten paljon olen oppinut.


9. Kuvat ja maalaukset


Mielestäni kuvat ja maalaukset ovat hyviä inspiraation lähteitä. Olen kerännyt Pinterestiin kuvia ja maalauksia, joista minä olen saanut ideoita kirjoittamiseen.
10.  Mistä et koskaan kirjoittaisi

Usein on hyvä ettei rajoja ylitetä, mutta joskus on hyvin palkitsevaa poistua omalta mukavuusvyöhykkeeltä. Miksi? Tai miksi ei?
Olethan tsekannut jo 101 postausideaa? Ja uudet 102 postausideaa?14 kommenttia:

 1. Näistä kyllä saa inspiraatiota! Kiitos, kun postasit myös suomeksi! Käyn täältä aina välillä kurkkimassa, kun tuntuu, että mitäs sitä keksisi...:) Ja kiitos linkkauksesta täälläkin!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina aina niin ihanista ja rohkaisevista kommenteista! Mukavaa kasvattaa tätä suomenkielistäkin blogia :) Jos sinulla on vaan jotain mielessä mistä haluaisit ohjeita niin laita tänne tai sähköpostilla viestiä niin yritän ratkaista ongelman :)

   Poista
 2. Hyviä ideoita! Varsinkin mood board, kun en ole vielä tajunnut käyttää sitä blogipostauksien tekemiseen, vaikka paljon muuhun olen jo käyttänyt :D Avartavaa :)

  VastaaPoista
 3. - Mulla on kanssa välillä inspiraatio hukassa, mutta juurikin noista listaamistasi asioista niitä löytyy. Ja tietenkin ihan omasta arkielämästäkin :). Ja jos ei sitä tekstiä heti tule, niin eihän se maailmaa kaada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei onneksi pakolla tarvi vääntää postauksia :D Mulla tulee välillä olo, että olis kiva kirjottaa jostakin, mutta ei heti keksi, niin väistä mäkin olen saanut apua.

   Poista
 4. Pitääkin joskus hyödyntää näitä ideoita! Toivottavasti teet jatkossakin Suomeksi näitä, en aina ihan kaikkea tekstejä ymmärrä englannin kielisestä blogistasi, englantini kun on vähän ruosteessa. Siksi on usein jäänytkin nämä tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Suvi! Täältä voit tosiaan löytää blogi-inspiraatiota nimenomaan suomeksi. Toivottavasti inspiroi jatkossakin sinua :)

   Poista
 5. Inspiraatiota kaipaa jokainen kirjoittaja aika ajoin. Mahtavaa, että jaksat tehdä näitä listauksia muitten avuksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on mukava tehdä! Suuri kiitos kommentista! Toivottavasti voin inspiroida sinua jatkossakin.

   Poista
 6. Kiitos inspisryöpystä! Minulla inspiraatio virtailee sykäyksin. Joskus tulee montakin ideaa kerralla, välillä taas ei tunnu olevan oikein mitään kirjoitettavaa. Myös omat kiireet vaikuttavat inspiraatiota heikentävästi. Toisaalta taas ei ole juuri kirjoiteltavaakaan, jos ei myös elä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama juttu. Siksi kirjoitan muistiin ideoita 'pahan päivän' varalle. Kivaa kun inspiroiduit ☺

   Poista
 7. Kiitos tästä! Pitää pistää kirjanmerkkeihin ja palata tähän tarpeen mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :) Itsekin palaan tähän postaukseen tarpeen tullessa :D

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)