keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Miten muokataan blogin otsikoita?


Minulle oli blogitaipaleeni alussa hankalaa saada muutettua postauksieni otsikoiden väriä ja tyyliä. Jos otsikot tuottavat sinullekin harmaita hiuksia, tässä yksi tapa saada ne kivemmaksi:

Eli tosiaan otsikoita voi muokata eri tavoilla, mutta tässä CSS-ohjeet.


1. Klikkaa "Malli" (vasen laita)
2. Klikkaa "Mukauta" 3. Klikkaa "Lisäasetukset"4. Klikkaa "Lisää CSS". Se on kaikkein alimmainen vaihtoehto.
5. Kopio tämä: 


.post-title a

{
color
:#000000;
}
.post-title {
color
:#000000;
}

ja liitä se valkoiseen ruutuun ("Lisää oma CSS"). #000000 kohtaan vaihdat mieleisen värin. Nyt varmaan mietit, että häh!? 


Esimerkiksi TÄÄLTÄ tai TÄÄLTÄ löydät CSS-värikarttoja ja tarvitsemasi kuusinumeroisen numero/kirjainsarjan. Itse halusin Kivempi blogin otsikot harmaalla ja siksi CSS-koodissani #000000 sijaan on #606060 (kuten alla näet).

6. Kun olet tyytyväinen valitsemaasi väriin ELI olet valmis, klikkaa  "Käytä blogissa", jotta tekemäsi muutokset tallentuvat.Tämä on siis yksi tapa vaihtaa otsikon väriä. Samalla tekniikalla voit muokata muutakin kuin väriä, mutta muuhun muokkaukseen tulee myöhemmin omat ohjeet.

Toinen vaihtoehto on HTML-koodin muokkaaminen, mutta mielestäni tämä on helpomi tapa. HTML-koodeista tulee myös omia ohjeita.

Päivämäärän ja sen taustan värin muuttaminen

Toimi samoin, kuin kodissa 1 ja 2. Kolmannessa kohdassa et valiste "Lisää CSS" vaan "Päivämäärän". Sen jälkeen voit valita mieleisesi tekstin ja taustan värin. Toimi 6. kohdan mukaisesti. 


4 kommenttia :

 1. Kiitos taas vinkeistä! Näiden avulla sain muokattua blogiani omasta mielestäni kivemman näköiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Moi! Voisitko auttaa, tahtoisin muokata mun blogin otsikon taustan väriä, enkä osaa? www.nolojuttulotta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla banneri vai vaan teksti otsikkona? Jos vain teksti niin mene samalla tavalla Bloggerin mallin suunnittelutyökaluun. Valitse Taustaväri. Sitten muuta Ylätunnisteen taustaväri mieleiseksi. Lopuksi muista klikata "Käytä blogissa". Jos sulla taas on banneri, niin sun täytyy kuvankäsittelyohjelmalla se muokata.

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)