Postaukset

Miten tehdään blogin headeriin banneriTässä sinulle uudet ja päivitetyt ohjeet. Ohjeiden avulla opit tekemään blogiisi bannerin. Mutta mikä se banneri oikein on?

Header, logo vai banneri?


Blogimaailmassa nämä kolme asiaa menee usein sekaisin. Tässä pikainen selvitys niiden eroista: 

Header: Alue blogisi yläosassa. (Sen vastakohta on footer). Blogin headerissa voi olla monia asioita, esimerkiksi logo, banneri, sosiaalisen median ikoneita, valikoita...

Logo: Teksti/symboli/kuva, joka on blogisi tunnus. Sinun puraistu omenasi.

Banneri: Kuva, joka voi olla eri kokoinen ja muotoinen. Se voi olla esimerkiksi blogin headerissa tai sivupalkissa. Logo voi olla bannerissa. Banneri voi olla myös mainos. 


Banneri - näin pääset alkuun


Minkälaisen bannerin haluat tehdä? Tässä muutamia tärkeitä kysymyksiä, jotka sinun pitää ensin selvittää:

1. Mihin kohtaan banneri tulee? (header, sivupalkki...?)
2. Minkä kokoisen bannerin tarvitset?
3. Minkä näköisen bannerin haluat tehdä?
4. Sopiiko suunnittelmasi blogisi ilmeeseen?


Ideoita suunnitteluun:


 • Mieti värejä.
 • Mieti fontteja.
 • Käytä kuvankäsittelyohjelmaa. Jos sinulla ei ole Photoshoppia, hyödynnä selaimessa toimivat ohjelmat. Täällä listaa netin kuvankäsittelyohjelmista. Minä käytin ennen AINA Picmonkeya, mutta sen muututta maksulliseksi olen siirtynyt Canvaan. Lue seuraava lause ranskalaisittain: Canva onkin aikashhhh ihana!
 • Tarkista, että sinulla on oikeus käyttää haluamaasi kuvaa ja/tai fonttia haluamallasi tavalla.
 • Kokeile eri vaihtoehtoja testiblogissasi.

Ideoita bannerin luomiseen:

 • Kun teet banneria, tee sen taustasta läpinäkyvä.
 • Käytä ainoastaan terävää ja muuten hyvälaatuista kuvaa. 
 • Varmista, että fontista saa selvää.
 • Varmista, että valitsemasi värit eivät tee bannerista epäselvää tai vaikeasti luettavaa. 
 • Tallenna banneri mielummin PNG-tiedostoksi kuin JPEG-tiedostoksi. 

Tässä muutamia esimerkkejä bannereista.

Mimmimafia - Äidin kasvatusopas - Ruoka-alkemisti - Kahden talon väkeä - Turkooseja unelmia
Miten lisäät bannerin blogisi headeriin?


Klikkaa ensin Ulkoasu ja sitten muokkaa ylätunnistetta.

Huom! Sinulla saattaa Ulkoasu-sivu näyttää erilaiselta, mutta se ei haittaa. Näin saattaa olla, jos olet esimerkiksi ladannut uuden ulkoasun. 

Etsi Otsikko/Header-kohta, jonka kautta voit muokata ylätunnistetta (header). 

Klikkaa Muokkaa-painiketta. Seuraava aukeaa:
Bannerin laittaminen headeriin

Blogin kuvaukseen kannattaa kirjoittaa SEO:n näkökulmasta sopiva kuvaileva teksti. Sen jälkeen sinun tulee siirtää bannerisi blogiin joko tietokoneeltasi tai URL-osoitteen avulla. Jos kuvasi on leveämpi kuin blogisi, valitse "Pienennä sopivaan kokoon" (Tee se ennen kuvan lataamista, koska vaihtoehto häviää näkyvistä). Suosittelen tekemään mahdollisimman oikean kokoisen bannerin, koska suurikokoinen banneri voi hidastaa blogia. 

Kun olet ladannut kuvan valitse "Otsikon ja kuvauksen tilalla". Tallenna. Ja tallenna vielä asettelu:


tallenna muutokset


Valmis. Nyt sinulla on banneri headerissa.


Tulossa: Miten siirrät bannerin keskelle.17 kommenttia:

 1. Nyt tarvitaan apua! Tämä ei liity varsinaisesti banneriin, vaan yleisesti kuviin. Aloin käyttää Photobucketia kuvien lisäämisessä blogitekstiin. Huomasin kuitenkin, että nyt julkaistujen postausten kuvat eivät näy thumbnaileina ainakaan puhelimella blogia selatessa. Miten tämän pystyisi muuttamaan?

  Ja kiitos banneriohjeesta, nyt on Tipulassa vihdoinkin banneri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Emonen! Kiva, että Tipulakin sai bannerinsa! Niistä kuvista... Hmm... Mulla ne näkyy kyllä kännykässä, mutta yritän etsiä vastausta. Laitan viestiä jos löydän ratkaisun :)

   Poista
 2. Moikka! Mitä varten kuvat ja banneri kannattaa laittaa tuollaiseen houstaukseen? Olen bannerini sekä kuvat laittanut aina vaan suoraan koneelta, ilman url-osoitteita, onko se jotenkin hupsusti tehty? Blogannut olen jo parisen vuotta ja nyt vasta havahduin näihin ulkoasuseikkoihin, mutta olen pihalla kuin lumiukko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hannariina!

   Kannattaa täältä blogista etsiä postaukset: 5 apuvalinettä bloggaajalle (1-5) ja Mitä tehdä kun Blogger muuttaa kuvasi epätarkaksi. Niistä ja niiden kommenteista löytyy. Minusta itse Bloggerissa ei kannata "hostata" muuta kuin omat teksti ja niistäkin kannattaa ottaa varmuuskopio, jos lukee oikeen tarkasti Googlen käyttyehtoja.

   Musta bloggaamisessa on juuri mielenkiintoista, että vuosienkin jälkeen oppii uutta ja mielnkiintoista :)

   Poista
 3. Voiko bannerin tehdä muillakin kuin kuvankäsittelyohjelmilla? Itselläni kun on Nokian puhelin, eikä siihen taida tuota PicMonkeytä saada. Ja onko olemassa helpompi tapa lisätä banneri blogiin? (tarkoitin ilman tuota url-osoitetta?)
  Kiitos jos vastaat!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Toki voit laittaa banneriksi esim. vain kuvan. Mutta mieti kuitenkin, että saatko bannerista laadukkaan ilman, että käsittelet kuvaa ja teet siitä sopivan kokoisen ym. Minä suosittelen ehdottomasti tietokonetta blogin ulkoasun muokkaamiseen. Olisiko sinulla mahdollista käyttää konetta? Esim. kirjastossa?

   Voit myös laittaa bannerin ilman URL-osoitetta ("Valitse tiedosto"). Muistathan ottaa varmuuskopioita blogista ja lukea : 5 apuvalinettä bloggaajalle (1-5) ja Mitä tehdä kun Blogger muuttaa kuvasi epätarkaksi -postaukset

   Poista
 4. Moikka! Hyviä vinkkejä uutta blogia suunnittelevalle! Tarkastelin tuota PicMonkeyta ja sivustolla luki, että voi kokeilla vain jotain 7 päivän ilmaista ohjelmaa? Eikö nämä kuvankäsittelyohjelmat olekaan täysin ilmaisia pidemmän käytön päälle?

  Kiitos jo vastauksesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin ilmaisia. Sen kun klikkaat esim. "design"-painiketta. Ja alat hommiin. Maksullinen puoli on se missä saa käyttää kaikkia fontteja ja grafiikkoja. Ilmainen puoli on minulle ollut täydellisen riittävä ja kattava.

   Poista
 5. Hei Sis <3,
  kiitos tästä, askartelin juuri uuden bannerin blogiin. :)

  VastaaPoista
 6. Hei,
  Olen haaveillut blogin perustamisesta jo vuosia ja nyt vihdoin sain viikonloppuna inspiraation ja keksin mieleisen aiheen blogilleni. Nimi on ja olen yrittänyt itseopiskella kaikkea blogeihin ja bloggaamiseen liittyvää. En vaan ymmärrä mitään :D it-koodaus on kaikkea muuta kuin mielenkiintoista ja nyt on kun en edes osaa puhua samaa kieltä ohjeiden kanssa, niin on kovin haastavaa tämä :/ (lisäksi on ehkä maailman lyhyin pinna ;D) Otin käyttöön Blogger alustan ja eräältä bloggaaja kaverilta vähän kyselin että miten hän on omaansa käyttänyt. Pic monkey vaikuttaa kivalle, mutta mulle teettää suuria ongelmia saada pic monkey ja blogger juttelemaan keskenään. Saisinko pari sellaista for dummies ohjetta, että pääsisin edes blogin kansilehdestä eteenpäin. Bloggerin perusalustalla visuaalisuus on kovin vanhanaikaista ja asettelukaan ei tunnu mieleiseltä, mutta tää kaikki siis johtuu varmasti vain siitä etten osaa :D

  Ihanaa jos ehdit vähän avata bloggaamisen aloittamista. ja just tuota it-puolta xD

  yt:Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anni!

   Tervetuloa blogimaailmaan! Mahtavaa, että olet aloittanut urakan keräämällä tietoa. Mielestäni se on loistava asenne :)

   Onko sinulla jotain tiettyä ohjetta mistä haluaisit aloittaa?

   Poista
 7. Hei!
  Aloitin tyhjästä bloggaamisen ja nyt olen tullut umpikujaan, siispä pyydän apuja. Sain tehtyä netissä bannerin ja latasin sen bloggeriin ja tietysti vanha teema (kissan kuva) jäi tielle. Jos jaksat käydä katsomassa tilannetta osoitteessa www.frankmader.fi. Kaikki ehdotukset ja avut otetaan vastaan kiitollisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Frank! Poista alkuperäinen kuva, ja kokeile sitten näitä ohjeita. Laita sitten viestiä onnistuuko.

   Poista
 8. Haluaisin perustaa tuollaisen testiblogin, mutta Blogger ei anna minun sitä tehdä vaan ohjaudun aina vaan omaan jo olemassaolevaan blogiini. Mitä teen väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kristiina! Kerrotko vähän tarkemmin? Eli missä kohtaa Blogger ohjaa sinut takaisin oikeaan blogiisi? Mitä olet tehnyt tai tekemässä?

   Poista
  2. Ennen bloggerissa oli aina sellainen vaihtoehto että "tee toinen blogi" tai vastaavaa, en nyt muista tarkkaa sanamuotoa ja siitä sitten pystyi valitsemaan haluaako julkaista tuon blogin, mutta nyt en löydä tuollaista mahdollisuutta millään. En siis löydä sellaista kohtaa mitä klikata jotta pääsisin aloittamaan tuota testiblogia.

   Poista
  3. Kun olet Bloggerissa, vasemmalla sivupalkissa (missä on esim. Tekstit, Tilastot, Kommentit...) on ylimmäisenä Blogin nimi. Kun painat siitä, aukeaa valikko, jonka alimmaisena vaihtoehtona on Uusi blogi. Siitä pääset perustamaan testiblogin.

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)