Postaukset

Yleisiä blogimokia - osa 2


Yleisiä blogimokia osa 2


1. Varmuuskopion unohtaminenMoni bloggaaja unohtaa tai ei osaa ottaa blogistaan varmuuskopiota. Bloggaaja on pulassa, jos vahingossa sörkkii HTML-koodia uuteen uskoon. Tai jos Google yhtäkkiä päättääkin lopettaa Bloggerin... 


2. Tekstiä on raskas/mahdoton lukeaKun aloin bloggaamaan, lempifonttini oli Courier. Siinä oli (ja on edelleen) vanhanaikaisen kirjoituskoneen tunnelmaa. Lisäksi rakastin, että tekstini oli vaalean harmaata. Ah, kun se oli ihanaa! Sitten tapahtui jotain omituista; sain kommentteja, että tekstiäni on vaikea lukea. Se oli epäselvää ja himmeää. Minun täytyi nöyrtyä ja tutustua tarkemmin miten tekstistä tehdään helppolukuista.  Nyt käytän Verdana-fonttia ja väri on toisiksi tummin.


3. Tyhjät lupaukset


Olen oppinut tämän kantapään kautta; älä lupaa blogissasi mitään jos asia ei ole sataprosenttisesti valmis. Et voi koskaan tietää mitä elämässä tapahtuu. Kerron esimerkin: Kirjoitin Kivempaan blogiin erään ohjeen ensimmäisen osan ja lupasin julkaista seuraavan osan muutaman päivän päästä. No, valitettavasti huomasin, että minulla olikin esseen deadline (silloin olin vielä yliopistossa) ja sen kirjoittamiseen menikin koko viikko. Ohjepostauksen toinen osa ei tullut lupaamani aikaan. Kaiken lisäksi unohdin sen deadlinen jälkeen ja postaus tuli ilmoille kuukausien jälkeen, kun yksi lukija sitä kyseli.

Ei siis kannata luvata postausta, jos et ole vielä sitä kirjoittanut ja laittanut ajastimella julkaistavaksi.


4. Blogihäpeä


Monet bloggaajat eivät kehtaa kertoa tuttavilleen, että he bloggaavat. Minäkään en aluksi kertonut blogistani kuin miehelleni. Ihan kuin bloggaamisessa olisi ollut jotain hävettävää. Pikkuhiljaa aloin kertoa ihmisille blogistani. Aluksi vain sen, että bloggasin. Sitten mistä bloggasin. Ja lopuksi blogini osoitteen. Nyt olen päässyt blogihäpeästä kokonaan. Aion teettää blogilleni käyntikortteja, joita voin sitten jakaa tutuille ja ventovieraille. 

Miksi minun kannatti selättää blogihäpeä? Sain työpaikan blogitaitojeni takia!


5. Julkaisu ennen lukaisuaTämä on ehkä suurin ongelma minulle. Kun olen saanut postauksen kirjoitettua, haluaisin heti klikata tuota ihanaa oranssia julkaise-painiketta. En useinkaan malta lukea postausta läpi, ja sinne jääkin sitten kaikki kököt kirjoitusvirheet ja oudot sanajärjestykset. 

Nyt en julkaise tätä, vaan menen nukkumaan. Annan postauksen muhia mielessäni. Luen sen läpi ja korjaan virheet. Jos vaan löydän ne.
Millaisia blogimokia sinä olet tehnyt?7 kommenttia:

 1. Ehkä joku lupaus on tullut tehtyä, että "kirjoitan sen huomenna" ja se onkin tullut vasta viikon päästä. Blogihäpeää en tunnusta potevani, vaikken kerrokaan ihan kaikille blogistani. Tahdon kuitenkin kirjoittaa vapaasti sisimmästäni ilman, että joku sukulainen saisi sydärin. Sen sijaan tuo julkaise ennen lukemista olisi minustakin niin herkillä, mutta kun ei. Muutama moka kirjoitusvirhe on löytynyt oikoluettuani.

  VastaaPoista
 2. Hyviä pointseja! 1 ja 4 ovat omat kompastuskiveni, ja nro 2:een en aio enää sortua minkään kunnianhimoisen blogijoulukalenterin muodossa ;)

  VastaaPoista
 3. On mahtavaa, että lukihäiriöstä huolimatta bloggaat! Vau!

  VastaaPoista
 4. Itsekin tänään postausta tarkistaessa huomasin useita kirjoitusvirheitä, ne todellakin on syytä katsoa, koska kirjoitusvirheet jos mitkä ovat todella ärsyttäviä ja menettävät innon lukemiseen, moti loppuu kuin seinään kuten myös kiinnostavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minä yritän koulia itsestäni vähän maltillisemman julkaisun suhteen. Ei sitä julkaisu-nappia tarvitse heti painaa :D

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)