Postaukset

Miten tehdään favicon?Häh? Mikä ihme on favicon? Favicon (favorites icon) nettisivun visuaalinen tunniste. 


- Useimmissa selaimissa se näkyy osoiterivin vasemmassa reunassa ja kirjanmerkeissä


- Blogger -blogilistassa se on blogisi nimen edessä. (Esimerkkikuvassa Kivemman blogin vanha flavicon)Ohjeet


DIY favicon eli itsetehty favicon:

1. Suunnittele mieleisesi favicon kuvankäsittelyohjelmalla. (Ilmainen kuvankäsittelyohjelma). Huomioithan, että favicon on vain 16x16 pikselin kokoinen, eli hyvin pieni (Yksinkerainen ja selkeä kuva on siis paras). Mutta sinun ei tarvitse tehdä siitä vielä tässä vaiheessa niin pientä. Voit esimerkiksi suunnitella 100x100 pikselin kokoisen kuvan. Kun olet valmis, tallenna kuva koneellesi.

2. Muuta kuva faviconiksi. Voit tehdä sen osoitteessa favicon.cc. Valitse vasemmasta palkista "Import image". valitse haluamasi tiedosto (suunnittelemasi faviconisi) ja valitse vielä "Keep dimensions". Lopuksi klikkaa "Upload". Nyt koneellasi on favicon-tiedosto.

3. Lisää favicon blogiisi. Teet sen "Ulkoasu" sivulla. Blogimallin vasemmassa yläkulmassa on Favicon-kenttä. Valitse "Muokkaa" ja lataa favicon-tiedostosi. 

4. Lopuksi muista tallentaa tekemäsi muutokset "Tallenna asettelu". 


Huom! Faviconisi ei välttämättä tule heti näkyviin, koska selaimella saattaa kestää aikaa huomata faviconisi. Odota kuitenkin kärsivällisesti.2 kommenttia:

  1. Hee, taas yksi asia jota olen mielessäni pohtinut mutten ole lähtenyt tekemään asialle mitään ja etsimään ohjeita. Luit siis ajatukseni :) Kiitos tästä, nyt vain odotellaan koska selain hoksaa uuden faviconini!

    VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)