Postaukset

Bloggaaja! 5 tapaa hyödyntää Pinterestiä(Päivitetty postaus.) Pinterest on loistava apuväline bloggaajalle. Tässä postauksessa esittelen tapoja miten bloggaaja voi hyödyntää Pinterestiä. 

Kun julkaisin tämän postauksen muutama vuosi sitten, suomalainen blogimaailma ei juurikaan ollut innostunut Pinterestistä. Nyt näyttää siltä, että Pinterest-herääminen on vihdoin alkamassa. Esimerkiksi I <3 Blogi -Facebookryhmässä aiheesta on käyty keskustelua. Myös me Blogisisaret olemme jutelleet asiasta.

Ennen kuin mennään postauksessa eteenpäin, hyppää Kivemman blogin mukaan Pinterestissä.

5 tapaa miten bloggaaja voi hyödyntää Pinterestiä:


 1. Ideat ja inspiraation lähteet
 2. Blogiohjeet
 3. Hyvien postausaiheiden löytäminen
 4. Blogiliikenne
 5. Yhteistyö ja verkostoituminen


1. Ideat ja inspiraation lähteet


Pinterestissä (minä kutsun sitä myös Pretty Google -hellittelynimellä) löytyy miljoonittain ideoita ja inspiraatiota. Se on erityisen ihana paikka kaikille meille, jotka ovat visuaalisia. 

Pinterestistä voit etsiä ideoita esimerkiksi blogisi designin värimaailmaan. Voit kopioida kuvan URL-osoitteen ja luoda väripaletin värikoodeineen TÄÄLLÄ. Tai voit etsiä ilmaisia sähköisiä vesivärikuvia, some-ikoneja ja ideoita omien blogikuvien somistukseen ja käsittelyyn. 

Mikä parasta, voit laittaa ihanat ideat ja inspikset talteen sopivaan Pinterest-tauluun.

Vinkki: Pinterestissä on vielä hyvin vähän suomenkielistä materiaalia, joten kannattaa käyttää myös englanninkielisiä hakusanoja.2. Blogiohjeet


Väitän, että Pinterest on paras paikka löytää blogiohjeita. Väitän, että Googlekaan ei pärjää Pinterestille. Toki ohjeet ovat pääsääntöisesti englanniksi, mutta myös jonkin verran suomalaisia ohjeita löytyy. Ainakin Kivemman blogin ohjeet ovat Pinterestissä!3. Hyvien postausaiheiden löytäminen


Jos tavoitteenasi on saada liikennettä blogiisi, on hyvä miettiä millaisia postauksia ihmiset haluavat lukea ja mitä he etsivät netissä. Pinterest on hyvä apuväline ihmisten mielenkiinnonkohteiden selvittämiseen. Voit esimerkiksi selvittää mikä on suosittua Pinterestissä tänään tai tutkia eri kategorioiden trendejä Pinterestin Newsroomissa.4. Blogiliikenne


Voit saada blogiisi liikennettä Pinterestin kautta, jos pinnaat blogisi sisältöä. Muista kuitenkin, että Pinterest ei ole kuin esimerkiksi Facebook, johon jaat postauksesi. Ei ei! Pinterestissä ei jaeta postauksia. Pinterestissä jaetaan ideoita ja inspiraatio. Pinterestissä jaetaan vastustamattoman ihana visuaalinen viesti. Pinnaa siis blogistasi ihania visuaalisia viestejä - älä jaa postauksia. 

Teen pian postauksen, jossa kerron vinkkejä oman blogin postausten pinnauksesta ja äsken mainittujen vastustamattoman ihanien visuaalisten viestien luomiseen.

Vinkki: Seuraa suomalaista Pinterest-gurua ja saa kullanarvoisia vinkkejä ja ohjeita.5. Yhteistyö ja verkostoituminen


Pinterestissä voit luoda yhteisiä tauluja muiden bloggaajien kanssa jolloin pinnauksesi on myös heidän seuraajien nähtävillä. Voit myös löytää mielenkiintoisia bloggaajia, nettisivuja ja yrityksiä yhteistyökumppaniksi. Ja eikun vain sähköpostilla yhteys heihin ja ideoita kehiin!
Hyödynnätkö sinä Pinterestiä? Kerro kommenteissa miten.
12 kommenttia:

 1. Kiitos Minttu!:) Oikein onnistuneita kuvia voisi välillä laittaakin Pinterestiin. Hyvät ohjeet!:)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava postaus, tästä on varmasti hyötyä! :) Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miina! Toivottavasti saat liikennettä Pinterestistä :)

   Poista
 3. Kiitos Minttu näistä ohjeista! Viikonloppuna on aikomus yrittää tuota omien kuvien pinnausmahdollisuutta. Katsotaan nyt, miten tällainen tumpelo onnistuu.:)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! Tämä Pinterest on minulle täysin vieras. Täytyy käydä tutustumassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti! Varoitan kuitenkin: Pinterestiin saa kulumaan PALJON aikaa ;) Siellä on kaikkea ihanaa.

   Poista
 5. Tähänkin voisin jonkun blogi-illan satsata… On vain niin paljon näitä erilaisia sovelluksia ja välineitä, että ihan hukkuu. =o Tuossa ideoiden keräilyssä olen vähän lähipäivinä petrannut. Vielä, kun jaksaisi pinnata omia juttuja… Eihän niitä kehtaa, kun on niin rumat kuvat -.-

  VastaaPoista
 6. Tämä oli hyvää muistuttelua Pinterestin käytöstä! Se tuppaa aina unohtumaan ja jotenkin en osaa hyödyntää sitä blogin kanssa. Pitää vielä treenata asiaa. :)

  VastaaPoista
 7. Pinterestiä on tullut käytettyä jo monta vuotta, sekä ideointiin, että postauksien jakamiseen. Juuri ideoinnissa se on paaaljon parempi kuin Google, kun osaa hakea oikeilla hakusanoilla ja juuri englanniksi kuten kirjoititkin. Hyviä ideoita myös jaetaan, vuosi sitten yhtä postaustani oli jaettu yli 40 000 kertaa (on siis kaikkein eniten jaettu postaukseni).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea, että pistäydyit Kivemmassa blogissa ja jätit kommentin. Mahtavaa, että olet saanut noin paljon liikennettä Pinterestistä!!

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)