Postaukset

Suojaa blogisi sisältövarkailta


Varoitus! Tässä postauksessa käytetään voimakasta kieltä kuten sanoja turkanen, kakkapää, hikisukka ja hyyppä.  

Tiedätkö, internetin ihmeellinen maailma on täynnä sisältövarkaita? Suojaa blogisi sisältövarkailta


Esimerkki 1. 


Bloggaaja x, käyttää ilman lupaa toisen kuvaa postauksessaan. Hän saattaa ylemmyyden tunnossaan kirjoittaa, että kuva on "lainattu paikasta x" tai "en omista kuvaa". Kumpikaan ei anna oikeutta käyttää kuvaa. Bloggaaja on silloin sisältövaras.


Esimerkki 2. (Tämän postauksen The Sisältövaras)Olet nähnyt hurjasti vaivaa blogipostauksesi eteen. Julkaiset sen ja olet tyytyväinen. Aikaa kuluu. Ihan sattumalta ja uteliaisuuttasi googlaat postauksesi. Kauhuksesi huomaat, että toisessa sivustossa on sinun postauksesi! Sana sanalta sinun postauksesi! Turkanen!

Teet vähän salapoliisityötä ja selviää, että kyseessä on RSS-feediäsi hyödyntävä sivu, joka julkaisee muiden tuottamaa sisältöä ilman lupaa ja omanaan. Englanniksi tätä kutsutaan content scraping -termillä. 


Miten voit ehkäistä blogisisältöjesi varastamista?1. Varmista, että koko postaus ei näy blogisyötteessä.

Asetukset - Muu - Sivuston syöte - Salli blogisyöte -kohtaan valitse joku muu vaihtoehto kuin Täysi. Itse käytän Lyhyet-vaihtoehtoa.  (Huom! En käytä Täysi-vaihtoehtoa, koska lukijani eivät seuraa Kivempaa blogia RSS-feedin avulla ja tarjoan muita tapoja seurata blogia)

Tämä tarkoittaa, että RSS-feediä hyödyntävät sivut eivät saa koko postaustasi vaan vain alun. Haistakoon hikisukan!


2. Anna selvä viesti, ettet suvaitse varastamista

Kerro se blogissasi esim. käyttöehdoissa. Laita blogiisi banneri tai toinenkin, joka varoittaa plagioimisesta. Kerro blogissa mitä teet, jos joku varastaa sisältöäsi.


3. Estä hiiren toissijainen (oikea) klikkaus

Tässä linkki ohjeisiin. Ohjeen avulla varmistat, että blogissasi ei toimi copy/paste-toiminto.
Jos joku hyyppä kuitenkin onnistuu varastamaan ja julkaisemaan sisältöäsi, on olemassa keinoja taistella vääryyttä vastaan. Tulossa: 

Mitä tehdä kun joku varastaa blogisi sisältöjä?1 kommentti:

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)