Postaukset

Unohda blogisäännöt ja nauti taas bloggaamisesta!


Joskus bloggaaminen muuttuu suorittamiseksi. Silloin siitä on vaikea nauttia. Moni bloggaaja huomaa, että blogin pitäminen ei olekaan vaan bloggaamista. Jos haluamme, että blogiimme löytää mahdollisimman moni, joudumme somemarkkinoimaan ihan tolkuttomasti.

Oikeastaan emme bloggaa, vaan tuotamme sisältöä jokaiseen mahdolliseen paikkaan... Instaan, Snapiin, Faceen... (Tässä välissä täytyy vähän kehaista, että aika nappiin osuivat minun ja Lauran veikkaukset viimevuoden blogitrendeistä mitä tulee somen suhteen.) 

Sisältöä pitäisi tuottaa kuin tehtaan liukuhihnalta. Ja sitten on vielä kaikki muut blogisäännöt, joita pitää noudattaa, jos haluaa olla itseään kunnioittava bloggaaja. 

Suoritamme, suoritamme ja suoritamme.

Unohda blogisäännöt ja nauti taas bloggaamisestaTämä postaus on juuri sinulle, joka olet väsynyt ja pohdit blogin lopettamista.

Muista, että sinun ei tarvitse...

 • postata usein/säännöllisesti.
 • markkinoida blogiasi. Voit luopua blogisi somekanavista kokonaan, jos se helpottaa sinua.
 • olla kunnianhimoinen. Voit vain nautiskella kirjoittamisen ihanuudesta.
 • seurata blogin tilastoja.
 • blogata niinkuin ammattilainen. Blogi on ihana harrastus - ei siitä tarvitse tehdä toista työtä.
 • seurata mitään blogisääntöjä.

Käy vielä lukemassa postaukseni Blogiburnout - Kun inspiraatio bloggaamiseen katoaa. Mitä ajatuksia postaus herätti sinussa? Oletko huomannut suorittavasi? Väsyttääkö? Vai oletko blogi-inspiksen pauloissa?
11 kommenttia:

 1. Oon aina välillä kelannut tauolle pistämistä, koska omat voimani eivät aina ole riittäneet neljän päivän väliseen postailuun. (ennen postasin vaikka joka toinen päivä jos niin halutti) Lopettamista harkitsin viimeks pari vuotta sitten, tosin en blogiburnoutin vaan kiusaamisen takia. Tästä on tullut sen verran rakas harrastus ettei lopettaminen tuu kuuloonkaan... en suinkaan mennyt tauollekaan, vaan päätin pidentää postausvälejä. Nyt postaan keskimäärin kuuden päivän välein muutamastakin syystä.

  Aina voi suunnitella ja havitella sitä kolmen-neljän päivän välistä postausväliä, mutta toteutus - se on eri asia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olet löytänyt itsellesi sopivan postausvälin ja selvinnyt raskaista asioista! Voimia ja iloa bloggaamiseen :)

   Poista
 2. Todella hyvä muistutus tähän hetkeen. Olen viime aikoina stressannut vähemmän ja se näkyy myös bloggaamisessani, mutta instagramista puolestaan olen alkanut ottamaan paineita. Sekin täysin turhaan, mutta kai sitä pitää elämässä yksi asia olla, jota vähän pingottaa :D Viime aikoina bloggaaminen on ollut helpompaa ja kun se ei ole pakkopullaa niin myös postauksia syntyy kuin ihmeen kaupalla. Ehkä se on tämä kevät ja aurinko? En tiedä. Aurinkoista viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Kevät herättää kyllä blogi-innon :)

   Minä olen jopa miettinyt luopuvani kokonaan blogin somepuolesta. Se vie minulta ilon. Vähän konmaritusta :)

   Poista
 3. Aamen, ja ihanaa alkanutta kevättä <3 :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Minttu, rohkaisevista sanoista! Suorittaville luonteille kaikesta tulee helposti suorittamista ja sitten häviää hauskuus. Harrastuksen ei pitäisi kuitenkaan olla suorittamista. Mukavaa viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mukavaa viikkoa myös sinulle. Olkoon se täynnä iloa eikä suorittamista :)

   Poista
 5. Hyvä postaus! Kiitos asioiden muistuttamisesta ja hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 6. Todella hyvin osui ennustuksenne nappiin :)
  Kiitos tästä kirjoituksesta, ihanaa vaihtelua kaikille sääntö/neuvo/ammattilaistu-kirjoituksille.

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)