Postaukset

Miten otetaan varmuuskopio blogista? Blogin sisältö ja blogin teema


Suosittelen lämpimästi, että otat säännöllisin väliajoin varmuuskopion blogistasi.   Puhuin varmuuskopion unohtamisesta aiemmin TÄÄLLÄ. Nämä ohjeet on hyvä käydä läpi vaikka olisit varmuuskopion jo ottanut, nimittäin bloggaajat eivät usein tiedä, että blogissa on useampi osa-alue, josta pitää ottaa varmuuskopio. 


Ohjeet varmuuskopion ottamiseen blogista
4 tärkeää osaa blogissasi, joista pitää ottaa varmuuskopio1. Blogisi sisältö
2. Blogisi teema/malli (template)
3. Kuvat
4. HTML-gadgetit (esim. sivupalkissa ja alapalkissa)

Tässä postauksessa käymme läpi 2 ensimmäistä. 


1. Blogisi sisältö turvaan


Blogin sisällöllä tarkoitan blogipostauksia, sivuja ja kommentteja. (Kommentit oli minulle uusi asia! Kaikkea sitä oppii Kivempaa blogia kirjoittaessa!) Miten sitten otat varmuuskopion blogisi sisällöstä?


Valitse Asetuksista Muu.
Valitse Varmuuskopioi sisältö.
Tallenna varmuuskopio tietokoneellesi
Ja se oli siinä! 2. Blogisi teema/malli turvaan 


Blogin mallista kannattaa ottaa varmuuskopio aina ennen kuin alat muokkaamaan ulkoasua. Erityisesti silloin kuin muokkaat HTML-koodia.


Valitse Teema ja oikeasta yläkulmasta Varmuuskopioi/palauta

Lataa teema
Suosittelen, että teet varmuuskopioille oman kansion tietokoneellasi. Kansiosta löydät ne helposti ja voit poistaa vanhan varmuuskopiot uuden tieltä.13 kommenttia:

 1. Tärkeä aihe ja havainnollisesti selitetty :)

  VastaaPoista
 2. Tyhmä kysymys, mutta mitä tapahtuu, jos laitan varmuuskopion takaisin blogiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tyhmä kysymys ollenkaan! Käy niin, että blogi muuttuu varmuuskopion mukaiseksi. Eli esim. asetukset menevät siihen tilaan mitä ne olivat varmuuskopiota ottaessasi.

   Poista
  2. Varmuuskopioin mallien mukaisesti sekä sisällön että teeman. Teemaan ei tullut sivuja onneksi kuin 41, mutta sisältöön liittyviä sivuja tuli tekstinkäsittelyohjelmaan yli 500... :D

   Poista
  3. Joo, kyllä sitä sivua riittää :D

   Poista
  4. Hei, tuli vielä tällainen kysymys mieleen, kun äsken taas varmuuskopioin uusimman sisällön! Minulla on tekstinkäsittelyohjelmana OpenOffice. Se kysyy tallennusvaiheessa, että tallennanko nykyisessä muodossa (tekstimuodossa) vai ODF-muodossa (siis OpenOffice-muodossa). Kumpiko niistä pitäisi valita? Valitsin äsken varmuuden vuoksi molemmat.

   Poista
 3. Todella hyvä muistutus tärkeästä aiheesta, kiitos! :)

  VastaaPoista
 4. Yritin äsken tehdä varmuuskopion Bloggerilla tekemästäni blogista Googlen ohjeen mukaan, mutta kun katson sen tuloksena syntynyttä XML-tiedostoa, siinä näyttää olevan vain erilaisia määrittelyjä, mutta ei lainkaan blogiin kirjoitettuja pitkiä tekstejä. Mikä vikana?

  VastaaPoista
 5. Peruutan äsken lähettämäni kysymyksen. Blogitekstit tulivat esille, kun avasin XML-tiedoston tekstinkäsittelyohjelmalla. Kun aiemmin avasin sen selaimella, näkyi vain erilaisia määrittelyjä, mutta ei blogin varsinaista sisältöä. Terveisin Timo

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)