Postaukset

Mitä jos olenkin ihan p*ska? - Kirjoittaminen ja pelkoJos unelmani joskus toteutuu, eli saisin pidellä käsissäni minun kirjoittamaani kirjaa, kokisin kaiken sen iloisen huuman keskellä pelkoa. Tuo pelko ei tosin olisi uusi tunne, koska se on läsnä jo kirjoittaessa. 

Ajatus siitä, että joku lukee kirjoituksiani on pelottava. Mitä jos idea, johon olen rakastunut ja nähnyt sen eteen vaivaa onkin huono. Mitä jos se onkin pinnallinen? Mitä jos se onkin kopio? Mitä jos lukija ajattelee, että minä olen huono, pinnallinen ja kopio!? 

Olen kokenut myös samaa epävarmuutta ja pelkoa blogatessa. Kerroinkin siitä TÄÄLLÄ. Koska olen voittanut blogihäpeän, haluan toivoa, että onnistun  painimatsissa voittamaan muuhunkin kirjoittamiseen liittyvän pelon. 

On lohdullista huomata, että en ole ainut, joka kamppailee epävarmuuden, pelon ja muiden inhottavien tunteiden kanssa. Myös ihan oikeat kirjailijat (siis sellaiset, jotka ovat julkaisseet teoksia) joutuvat käsittelemään näitä tunteita. Ja eikä pelkästään kirjailijat vaan kaikki luovaa työtä tekevät.

Inspiraation kipinä armollisuuteen

Kirjailija Elizabeth Gilbertin (Eat Pray Love) TED-puhe on auttanut minua ymmärtämään kirjoittamista ja luovuutta jälleen uudella tavalla. (Vaikka puhe on pitkähkö, kannattaa katsoa kokonaan!)
Gilbertin ajatukset sytyttivät minussa inspiraation kipinän. On vaikea edes kunnolla sanoiksi pukea mitä puhe sai minussa aikaan, mutta jonkinlaista armollisuutta itseäni kohtaan kirjoittajana ja luojana.


Luen muuten tällä hetkellä Gilbertin juuri suomeksi ilmestynyttä kirjaa Big Magic - Uskalla elää luovasti. Toivottavasti se herättää lisää kipinöitä! Kun olen saanut kirjan luettua, annan sen jakoon jollekin Kivemman blogin lukijalle, mutta siitä lisää myöhemmin.10 kommenttia:

 1. Mulla onkin tuo Gilbertin kirja kirjattuna lukulistalle. :) Ja tutulta tuntuu myös nuo epävarmuudet kirjoittamisen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtavaa! Kiva olisi tietää minkälaisia ajatuksia kirja herättää sinussa. Toivottavasti löytyy helpotusta epävarmuuteen.

   Poista
  2. Heh, ensin täytyy saada kirja käsiin. Mutta ehkäpä siitä voisi kirjoittaa joskus blogiin, jos sisältö osuu ja uppoaa. :)

   Poista
  3. Kannattaa olla kuulolla, jos vaikka Kivemman blogin kautta sen saisit ;)

   Poista
 2. Hyvä postaus tärkeästä aiheesta!

  VastaaPoista
 3. Mitä nyt olen tutustunut sinuun, nin sinulla on ollut inspiroivia ideoita. Uskon vakaasti että kirjasi on inspiroiva, taidolla tehty ja hauska lukea.

  VastaaPoista
 4. Blogihäpeä on minullakin voitettu, mutta edelleen koen epävarmuutta kirjoittamisen kanssa.Turhaan näitä asioita usein stressaan, mutta minkäs itselleen voi. Onneksi aina voi kehittyä ja päästä näistä eroon ajan kanssa tai sitten inspiraation kautta. Jos tuon kirjan jossakin bongaan niin pitää ostaa se, olen kuullut siitä paljon hyvää :)

  Sinun tekstejäsi on muuten aina ilo lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi kirjaa! Ihana kuulla, että postaukset on ilo :)

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)