Postaukset

Vinkkejä blogin ulkoasun värivalintoihinVärit on todella tärkeä osa blogin ulkoasua. Väreillä voidaan kertoa tarina - tai lähettää ristiriitaisia viestejä lukijalle. Kivempi blogi, Blogin ulkoasun väritKivemman blogin väritarina

Kivemman blogin väritarina alkoi heti, kun olin perustamassa blogia. Halusin blogista leikkisän ja intiamaisen eksoottisen: sellaisen, että se jäisi mieleen. Sain inspiraatiota Intian tuliaisena saamastani sari-kankaasta. Aluksi Kivemman blogin värit olivat oranssi ja pinkki. Niitä harvoin käytetään yhdessä. Minäpä käytin.

Kun tein uuden blogidesignin, värit ja tyyli muuttuivat. Halusin valkoista, harmaata ja vaaleanpunaista. Tällä kertaa inspiraatio tuli ystäväni skräppäyskansiosta. 

Nykyisen blogidesignini inspiraatio tuli eräästä Etsyssä myynnissä olleesta korusta. Värimaailma tuli hennon pinkistä korukivestä ja esittelykuvan somisteista. 


3 tapaa valita ulkoasun värit


1. Kuvat ja esineet


Etsi sinua inspiroivia, innostavia, ihastuttavia ja puhuttelevia kuvia ja esineitä. Kopioi kuvista URL-osoite. Ota esineistä kuvia ja lataa ne esimerkiksi Photobucketiin, jotta saat kuvista URL-osoitteet. Värigeneraattorilla (linkin takana minun lemppari) saat selville kuvan väripaletin ja sen värikoodit. Ota värikoodit (esim. #cebdaf) ylös ja käytä niitä kun luot ulkoasua. 

Käytä niitä esimerkiksi fonteissa, bannerissa, somekuvakkeissa sekä kuvien käsittelyssä ja somistuksessa.

(Huom! Kaikkiin värigeneraattoreihin ei tarvitse URL-koodia, vaan voit ladata kuvan koneeltasi.)
2. Värien psykologia

Toinen tapa valita värit, on selvittää niiden psykologisia vaikutuksia. Oranssia-blogista löytyy Veeran pohdintoja. TÄÄLTÄ löydät englanniksi vielä tarkemmin eri sävyjen vaikutuksista. 

Mitä haluat blogillasi viestittää? Etsi väri joka vaikuttaa ihmisen mieleen samalla tavalla.


3. Käytä omaa värisilmääsi

Jos olet sitä mieltä, että sinulla on visuaalista silmää, käytä sitä. Valitse sinusta kivoja värejä. Heitä väriteoriat nurkkaan tai hyödynnä niitä. Kyse on sinun blogistasi, joten olet vapaa!

Muutama idea värien käyttöön


 • Hyödynnä sisustussuunnittelijoiden 60-30-10 -sääntöä (voit lisätä myös ylimääräisen 10-värin)
 • Mieti haluatko antaa huomion blogin ulkoasulle vai postauksien ulkoasulle (blogipohjan värit voivat riidellä postauksien kuvien kanssa)
 • Pyri luomaan väripaletti, joka ei häiritse lukijaa vaan auttaa häntä
 • Voit muuttaa väripalettiasi, jos/kun kyllästyt siihen tai huomaat, että se ei oikein toimi


Miten sinä olet valinnut blogisi ulkoasun väripaletin?5 kommenttia:

 1. Todella hyvä postaus, tää pisti taas miettimään vähän ulkoasuasioita kun uuden blogin juuri pystyyn pukkailin! :))

  toverit.b

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Ensin etsin vain miten saisin blogiini bannerin ja sitten aloin kattomaan mikäs tämä blogi olikaan... Ja mitä kaikkea kivaa löysinkään. Vinkkasin blogia myös kavereille, joiden kanssa olen tässä ihmetellyt tuota Bloggeria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että Kivemmasta blogista on ollut hyötyä!

   Poista
 3. Blogissani pohjaväri on valkoinen, teksteissä olen käyttänyt mustaa, harmaata ja luumunsävyä. :)

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)