Postaukset

Bloggaaminen on hyväksi mielenterveydelle


Bloggaaminen on hyväksi mielenterveydelleMiksi? Koska kirjoittaminen on hyväksi mielenterveydelle. Jos sinulla on vaikea hetki elämässäsi, kirjoita siitä. Kirjoita haasteistasi ja suruistasi. 
Kun muutat kokemuksesi sanoiksi, luot järjestystä kaaokseen.Kirjoittamisen vaikutusta mieleemme on tutkittu paljon ja tulokset ovat mielenkiintoisia. TÄHÄN tutkimukseen osallistuneet kertoivat kirjoittamisen vaikuttaneen esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • stressin väheneminen
 • parempi mieliala
 • parempi psyykkinen vointi
 • lievemmät psyykkiset oireilut ennen kokeita ja tenttejä
 • univaikeuksien lieventyminen

Bloggaaminen saattaa saada aivomme tuottamaan dopamiinia. Google kertoi, että dopamiini on hormoni, joka aiheuttaa mielihyvän tunteita ja sillä on osansa myös tunteiden säätelyssä. Aika siistiä, eikö olekin! 4 kommenttia:

 1. Edistääköhän blogien lukeminen myös mielenterveyttä? ;)

  Olen omalla kohdallani huomannut, että itselle tärkeitä asioita on hyvä jäsennellä blogissa ja niiden jakaminen muiden kanssa ja keskustelu ovat parhainta antia. :)

  yhdessakasvokkain.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu varmaan blogista :D

   Minulla on samanlaisia kokemuksia! Jakaminen ja keskustelu on tuonut paljon hyvää asioiden käsittelyyn.

   Poista
 2. Bloggaaminen on hyödyllinen harrastus. Minusta tuntuu, että osaan kirjoittaen ilmaistakin paremmin itseäni kuin suullisesti. Joskus keskustelun jälkeen tulee mieleen, että olisi pitänyt sanoa ihan toisella tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja ajatuksia minullakin! Ehkä kirjoittamisessa sen hitaus auttaa.

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)