Postaukset

Mitä tehdä, kun Blogger muuttaa kuvasi epätarkaksi


Jos olet harmitellut, että Blogger muuttaa postauksiesi kuvat epätarkaksi, tässä sinulle muutama vinkki joilla taistelet Bloggerin suttuhyökkäyksiä vastaan.


Blogger muuttaa kuvat epätarkaksi


1. Tallenna kuvasi heti oikeaan kokoon 

Kun lisäät sen postaukseesi, valitse "Alkuperäinen koko". Jos valitset jonkun muun vaihtoehdon, Blogger todennäköisesti heikentää kuvan laatua. Lisäksi hurjan suuri (alkuperäinen) kuva saattaa hidastaa postauksen latautumista. Ja mikäänhän ei ole tyhmempää kuin odottaminen.


2. Käytä hostaus-palvelua

Minä en missään tapauksessa halua enää tallentaa kuviani suoraan Bloggeriin. Bloggerilla oli ilmeisesti jotain henkilökohtaisesti minun kuviani vastaan, koska se ei usein näyttänyt niitä ollenkaan ja niiden laatu ja värit olivat kamalat. Käytän nykyisin Photobucketia. Jos kuvani nyt on epätarkkoja, johtuu se ihan omista kamerataidoista.

Toinen syy käyttää hostaus-palvelua löytyy Googlen käyttöehdoista:

"When you upload, submit, store, send or receive content to or through our Services, you give Google (and those we work with) a worldwide license to use, host, store, reproduce, modify, create derivative works (such as those resulting from translations, adaptations or other changes we make so that your content works better with our Services), communicate, publish, publicly perform, publicly display and distribute such content."

Lisäksi käyttöehdoissa lukee, että Google voi lopettaa tai muuttaa palveluitaan (MYÖS BLOGGER) milloin tahansa. 

Yök! Tämän takia olen miettinyt, että muuttaisin Worpressiin tai ostaisin oman domain-nimen ja hostauspalvelun (mutta se onkin jo eri postuaksen aihe). Olisi kamalaa, jos kaikki kuvani olisivat joku päivä "FIU!", eli poissa!

Hostaus-palvelun käyttö saattaa aiheuttaa, että kuva latautuu pikkuisen hitaammin. Mutta Suomean nopeilla neteillä se ei ole mikään ongelma. Mielummin valitsen sekunnin kymmenyksen pitemmän latausajan kuin suttuisen ja epätarkan kuvan!


3. Tallenna kuvasi sopivaan muotoon 

Jos käytät Photoshopia, muista tallentaa kuva nettiin sopivaan muotoon. (En itse ole käyttänyt Photoshopia pitkään aikaan, mutta muistaakseni se oli "Save for web".) 

JPEG-formaatti ei ole paras mahdollinen, koska sen tarkoituksena on saada tiedosto kompaktiiin kokoon. Jostakin on siis pakko tinkiä. PNG- ja TIFF-formaatit näyttäisivät olevan kuvan laadun kannalta parhaat. LUE LISÄÄ (englanniksi)4. Varmista, että Automaattinen parannus on pois päältä

Mene Google+ -sivullesi ja valitse "Asetukset". Valokuvat ja videot -kohdassa klikkaa Automaattinen parannus pois päältä. 

5. Heitä näyttö ikkunasta ulos ja huuda "ARGH!"

Vitsi, vitsi!
Onko kuvasi edelleen höhlän epätarkkoja huolimatta näistä ohjeista? Laita viestiä niin yritän pohtia ratkaisua!
14 kommenttia:

 1. Mikä on ihanteellinen kuvakoko bloggerissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että on mitään yleispätevää kokoa. Lukemista haittaa, jos kuva menee sivupalkin päälle. Jos haluaa esim. että kuva on postauksen levyinen, niin sitten kannattaa tarkastaa Bloggerin mallin suunnittelutyökalusta, minkä levyinen postaus on. Ja jos haluaa, että kuvat ovat saman kokoisia, niin laittaa vaan ylös mitä kokoa on käyttänyt niin ei unohdu :)

   Poista
 2. Kiitos näistä ohjeista. Laitan tästä tietoa eteenpäin.... :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos postauksesta, mutta valitettavasti näistä ei ollut apua (kohtaa 5 en tosin kokeillut)... En myöskään käytä hostaus-palvelua, vaan lataan kuvat koneelta suoraan bloggeriin. Ratkaisu omalla kohdallani löytyi koodin puolelta, eli korvasi kuvien html-tekstistä pätkän /s320 pätkällä /s1600... Sitä vaan ihmettelen, miksei alussa ollut tätä ongelmaa, vaan yhtäkkiä blogger alkoi huonontaa kuvien laatua...? Kaikki kuvat olen aina ladannut samankokoisina ja aikaisemmin ei tarvinnut muutella html:ää... Mene ja tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos sulla on s1600 toiminut! Kun vielä itse pari vuotta sitten käytyn Bloggeria kuvien hostina, s1600 auttoi, mutta ei valitettavasti lopullisesti :(

   En osaa varmaksi sanoa, miksi sulla se yhtäkkiä muuttui, mutta olen kuullut huhuja: Google tekee aina silloin tällöin päivityksiä (esim. liittyen valokuvien automaattisiin kokoihin) ja tästä johtuen "vanhat" kuvat muuttuu epätarkoiksi. Minä huomasin, että minun kuvissa oli tosi usein ongelmia laadussa tai niiden latautumisessa kuukauden lopussa. Se oli enmmän sääntö kuin poikkeus!

   Toivottavasti sulla pysyy nyt hyvänä. Suosittelen kuitenkin esim. Photobucketia :)

   Poista
  2. Ok, ehkä täytyy joskus kokeilla tuota Photobucketia :)

   Poista
 4. Hyvä vinkki tuo "Automaattinen parannus" -toiminnon poistaminen - en olisi hoksannutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jää tosi usein huomaamatta, koska on siellä Google+:n puolella

   Poista
 5. Moi! Olen kokeillut postauksesi kaikkia vinkkejä, mutta sen jälkeen kun päivitin koneeseeni Windows 10-ohjelman kuvien laatu on huonontunut todella paljon. Olen kokeillut eri muotoja ja kuvakokoja, yrittänyt ladata kuvia kuvapalveluiden kautta, mutta mikään ei auta. Onko enää mitään mitä voisin kokeilla? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko katsonut, että kuvat näkyvät myös muilla koneilla huonolaatuisina?

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, nyt kun vaihdoin Google Chromeen niin sain kuvat hyvälaatuisina blogiin. :) Veikkaan, että olin päivittänyt selaimen mitä ennen käytin samalla versioon jota Blogger ei tue.

   Poista
 6. Onneksi ei ole vielä (kop, kop) ollut ongelmia kuvien kanssa...Tosin mielessä on käynyt, että koskakohan mulla tulee blogin koko vastaan. Muistelen, että ainakin aiemmin joillakin bloggareilla tuli yks kaks ilmoitus, että blogin kapasiteetti on käytetty loppuun.:/ Bloggerissa juuri. Vitsi jos jaksaisi niin voisi kyllä vaihtaa alustaa! Mua är-syt-tää usein tää Googlen kaikkitietävyys...

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkeistä!
  Jostain syystä en löydä Google Plussasta millään automaattista parannusta asetuksista...
  Neuvoisitko sitä vielä tarkemmin?

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)