Postaukset

Mitä toivon, että olisin tiennyt ennen kuin perustin blogin


Olisinpa tietänyt nämä asiat, ennen kuin perustin blogin
1. Tee heti selväksi itsellesi miksi bloggaat

Kun mietit blogin perustamista, mieti millaisen blogin haluat. Haluatko vain kirjoitella omaksi iloksi? Vai onko sinulla jokin kunniahimoinen tavoite? 

Jos blogisi on vain sinun iloksesi (ja ehkä muutaman muun lukijan) niin voit tehdä juuri niin kuin itse haluat ja olla murehtimatta "blogisäännöistä". Mutta jos haluat, että blogisi tavoittaa lukijoita jopa ihastuttaa heitä, sinun tulee tehdä paljon töitä sen eteen. 

Turha murehtia olemattomia lukijoita, jos et bloggaa tavoitteellisesti. 


2. Blogi on prosessi 

Et tule koskaan olemaan täydellinen bloggaaja ja blogisi tulee aina olemaan kesken. Vaikka olen blogannut jo 3 vuotta, joudun (siis saan!) jatkuvasti opettelemaan uuttaa ja pohtimaan mitä haluan blogiltani. 3. Älä hoppuile

Tiedän, että olet täynnä intoa, MUTTA pidä pää kylmänä. Kerää tietoa, opettele, kirjoita varastoon postauksia ja pohdi mitä haluat blogiltasi. Jos intoa riittää hauduttelun jälkeenkin, tiedät ainakin, että bloggaaminen on sinun juttusi. 4. Tee suunnitelma liittyen yksityisyyteen

Lue postaukseni Asiaa yksityisyydestä - Onko blogisi kuin Big Brother -ohjelma? niin tiedät mitä tarkoitan.5. Älä riko lakia!

Et saa jakaa blogissasi kuvia, jos sinulla ei ole siihen lupaa. Lue: Mitä kuvia saa julkaista blogissa? Ole tarkka ettet joudu pulaan! Huom! Pinterest-kuviakaan ei saa jakaa ilman lupaa. 6. Luo blogisuhteita

Blogisuhteet on erityisen tärkeitä, jos haluat kasvattaa blogiasi. Eli ota rohkeasti yhteyttä mielenkiintoisiin bloggaajiin! Bloggaajat on myös mukavia ihmisiä joihin on kiva tutustua ilman taka-ajatuksiakin. 7. Lopeta tai pidä taukoa jos siltä tuntuu

Jos blogi ei ole työsi, on sinulla täysi oikeus lopettaa tai viettää pieni hengähdystauko. Älä ole blogisi orja, vaan anna blogin olla ihana ja inspiroiva hetki, jolloin saat olla vapaa. 8 kommenttia:

 1. Tämä oli erittäin tärkeä postaus! Itse koen olevani ainakin välillä hieman stressaantunut blogistani. Silloin pieni loma tekee hyvää..pieneksi se vaan monesti jää, koska koukussa ollaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen! Blogi on aika addiktoiva juttu. Olen joutunut ihan tietoisesti taistelemaan sitä vastaan, että menisin katsomaan tilastoja tai tehnyt jonkun täytepostauksen, ettei vaan olisi liian hiljaista blogissa.

   Poista
 2. Kyllähän nää on hyviä suuntaviivoja! Ite aina kauhistelen monessa blogissa tuota 4. kohtaa, mun blogissa kun ei näy muutakuin meikäläisen naamaa ja ainoastaan luvalla ehkä tulevaisuudessa miehen. Jos joskus lapsia tulee, taidan jättää suosiolla väliin heidän kuvien julkaisun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mies ei ikinä suostuisi, että laittaisin siitä kuvia blogiin. Tai hääkuvia sain laittaa mutta mitään muuta en. :)

   Poista
 3. Yksityisyys ja kuvien käyttöoikeudet ovat tårkeitä asioita minulle. Eikä minulla ole pakkotahtia julkaisemisen suhteen; parempi kirjoitella vähän harvemmin ja ilolla kuin yrittää vääntää tekstiä, jos ei ole kerrottavaa.

  VastaaPoista
 4. Hyviä muistutuksia ja etenkin aloittelijoille tärkeitä pohdinnan aiheita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista :)

   Minun pitää välillä muistutella itselleni, miksi bloggaan, kun muuten meinaa lähteä lapasesta :D

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)