Postaukset

Blogin laihdutuskuuri - Onko blogisi liian leveä?


Onko blogisi liian leveä?
Kun suunnittelet ja muokkaat blogisi ulkoasua, blogisi leveydet ovat tärkeässä roolissa. Jos haluat, että blogissasi on miellyttävä vierailla ja lukukokemus olisi jopa koukuttava, blogisi ei saisi olla liian leveä. 

Kaikilla blogisi lukijoilla ei ole välttämättä suurta näyttöä, vaan he saattavat lukea tekstejäsi pieneltä kannettavan näytöltä. He joutuvatkin selaamaan blogiasi myös vaakasuunnassa. Se on todella rasittavaa, ja on todennäköistä, että he eivät kauan blogissasi viihdy.

Liian leveä blogi tekee postauksistasi vaikeasti luettavia. Yhdellä rivillä tulisi olla korkeintaan noin 100 merkkiä, tai muuten tekstin lukeminen on liian työlästä. (Olethan lukenut jo miten teet blogistasi helpolukuisen?


Mikä on sitten hyvä blogin leveys? 

Vastaus: noin 1000 pikseliä. 

Esimerkiksi postauksien leveys voisi olla 700 pikseliä ja sivupalkin leveys 300 pikseliä. Jos vilkaiset suosittuja uutissivustoja, voit kuitenkin huomata, että heidän tekstiensä leveydet ovat paljon kapeampia. Esimerkiksi CNN:n uutiset, kolumnit ja muut tekstit ovat 440 pikseliä leveitä.7 kommenttia:

 1. Tämä blogisi on kyllä huippuhyvä! Kiitos monista hyvistä ohjeista ja vinkeistä!

  VastaaPoista
 2. Suurkiitos itsellesi tosi kiinnostavasta blogista! Esim. tämän postauksen ansiosta muutin oman blogini kolmepalstaisesta kaksipalstaiseksi. Ja muutin blogini leveyden - en ihan 1 000 pix levyiseksi, mutta melkein - 1050 leveäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa blogiasi ja täytyy sanoa, että leveysten säätäminen vaikutti kyllä positiivisesti! Postauksia oli jotenkin mukavampi lukea :)

   Poista
 3. Omani pitäisi toimia ihan ok, mutta luen kyllä muutamia, joita kännykällä lukiessa joutuu rollaamaan ees taas. Todella ärsyttävää! Mutta, jos blogi on oikeasti kiinnostava, niin silloin kiinnostavuus menee mulla ärsytyksen edelle.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oli aika avartava kokemus, kun joskus Aasian reissulla kävin blogissani kaverin läppärillä. En itse lukisi blogiani, jos se näyttäisi siltä :D

   Piti tehdä muutoksia saman tien ja paneutua vähän tuohon leveysjuttuun.

   Poista
 4. Ihanaa, kun joku sanoo näin! Ainakin tulla äitibloggaajien keskuudessa tuntuu olevan välillä ajatus, että mitä leveämpi sen parempi, mutta kyllä esimerkiksi pienellä läppärillä kovin leveä blogi on jo tosi hankala lukea.

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)