Postaukset

Blogin konmaritus - 5 vinkkiä blogin ja bloggaamisen järjestämiseen


Vinkkejä blogin järjestämiseen ja organisoimiseen


1. Kategoriat ja tunnisteet

Voit antaa blogistasi siistin ja järjestelmällisen kuvan, jos et vain julkaise postauksiasi yhteen loputtomaan pötköön, vaan jaat ne kategorioihin. Kategoriat ovat helposti löydettävissä ja lukija voi niiden kautta löytää itseään kiinnostavia postauksia. Kategorioiden avulla lukija myös saa paremman käsityksen blogistasi; mistä sinä oikein kirjoitat. Ei kannata kuitenkaan luoda liikaa kategorioita, ettei ne menetä vaikuttavuuttaan. Tunnisteita voi käyttää  huoletta. Kivemman blogin kategoriat ovat blogiohjeet, kirjaprojekti ja luovuus. 

Esimerkkejä kategorioiden onnistuneesta (tekevät blogista selkeämmän ja käyttäjäystävällisemmän) käytöstä:



2. Poista kaikki ylimääräinen

Onko blogissasi jotain mikä ei lisää käyttäjäystävällisyyttä? Jotain mikä ei sovi  blogisi designiin? Jotain mikä ei tue blogivisiotasi? Hankkiudu siitä eroon.


3. Ideat samassa paikassa

Minulla on paha tapa kirjoittaa blogiin liittyviä ideoita vähän joka puolelle. Ja siksi ne usein häviävätkin ja jäävät toteuttamatta. Jos kirjoitat ideoitasi ylös vihkoon tai muistikirjaan (lue TÄÄLTÄ miksi sinun kannattaisi) voit esimerkiksi siirtää ne sähköiseen muotoon kännykän kameran avulla esimerkiksi Evernoteen tai iCloud-pilvipalveluun. 

Kannattaa myös luoda tietokoneelle yksi kansio, johon keräät kaikki blogitiedostot. Minulla on urakka edessäni, koska haluan, että kaikki blogijutut ovat yhdessä kansiossa, mutta tyhmyyttäni olen tallentanut niitä ihan kaikkialle.


4. Kuvat

Kuvien avulla voit myös antaa blogistasi siistin ja laadukkaan vaikutelman. Käytä aina saman kokoisia kuvia. Päätä minkä kokoisia kuvia haluat käyttää, ja laita tuo koko muistiin esimerkiksi samaan muistikirjaan blogi-ideoiden kanssa. 

Siivoa blogistasi huonot kuvat pois. Voit ottaa uusia kuvia vanhoihin postauksiisi! Muista myös kuvapankit.


5. Salasanat

Olet ehkä huomannut miten moneen eri paikkaan sinulla on käyttäjätunnus ja salasana. Olen huomannut, että kannattaa laittaa salasanat jonnekin turvalliseen paikkaa ylös, ettei aina tarvitse tuskailla niiden kanssa. Kaikkiallahan ei tietenkään voi olla sama salasana.



4 kommenttia:

 1. Todella ihana postaus taas jälleen kerran, sain paljon ideoita ja inspiraatiota! :) Erityisesti kohdat 1, 2 ja 4 jäivät mieleeni pyörimään!

  toverit.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Olga! Kiitos kommentista. Mukava kuulla, että postaus sytytti kipinän :)

   Poista
 2. Kiitos maininnasta, kiva! Mutta apua, mä luin tän jutun vasta nyt ja arvaa kuka muutti kategorioitaan viikko-pari tän postauksen jälkeen? :D Ups. Toivottavasti ne on edelleen ihan ok. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Edelleen hyviä! Pidä vaan huoli ettei tule liikaa :)

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)