Postaukset

5 syytä miksi kannattaa kirjoittaa ideat paperille


Vaikka älypuhelin on kätevä vehje, kun haluat laittaa muistiin esimerkiksi blogipostausideoita, meidän ei kannattaisi kuitenkaan unohtaa kynää ja paperia.


Miksi ideat kannattaa kirjoittaa paperille



1. Hitaudesta on hyötyä


Älypuhelin ja tietokone ovat käteviä; saat nopeasti ajatuksesi muistiin. Ideoiden kirjoittaminen kynällä on hidasta, mutta siinä piileekin kynän ja paperin voima! Muistiinpanojen kirjoittaminen käsin saa aivot työskentelemään paremmin. Käsinkirjoitus auttaa myös oppimisessa.



2. Pohdit ideaasi syvällisemmin


Koska aivot työskentelevät paremmin, ideastasi voi tulla syvällisempi - jopa merkittävämpi. Käsinkirjoittaminen aktivoi nimittäin aivoja tavalla joka ei ole mahdollista kännykän tai näppäimistön näppäilyllä. Aivosi siirtyvät faktojen muistamisesta syvällisempään ajatteluun.



3. Olet luovempi


Koska käsinkirjoittaminen on hitaampaa kuin kirjainten näppäily, mielesi on luovempi. Sillä on siihen aikaa ja tilaa. Vinkki: Jos haluat olla vielä luovempi, käytä kaunokirjoitusta.



4.  Keskityt paremmin


Käsinkirjoittamisella on samanlainen vaikutus mieleen, kuin vaikka värityskirjoilla tai piirtelyllä.  Mielesi voi hypätä edes hetkeksi pois stressaavasta informaatiotulvasta. Kun kirjoitat paperille, voit keskittyä paremmin, koska esimerkiksi älypuhelin houkuttelee helposti somemaailmaan. Riittää vain yksi piippaus ja mietit kuka on tavoitellut sinua tai tykännyt kuvastasi.



5. Muistikirjat ovat ihania


Muistikirjoissa on ihanaa tunnelmaa. Minulla on aina mukana yksi laukussani. Muistikirjan kanssa ei tarvitse pelätä akun loppumista. Onko mitään parempaa kuin tyhjä vihko tai muistikirja joka odottaa, että sen tyhjille sivuille kirjoitetaan jotakin? Ei.



10 kommenttia:

  1. Allekirjoitan nuo kaikki! Ja kyllä, muistikirjat on ihania!

    VastaaPoista
  2. Taidat lukea mun ajatuksia!:D Olen vankkumaton muistikirjan kannattaja ja nautin, kun saan sinne omin käsin kirjoittaa ja piirtää suunnitelmia ja ajatuksia. Juuri eilen ostin itselleni uuden ja toisen arvottavaksi blogissa. Varmaan tuut sitten osallistumaan, kunhan saan postauksen ilmoille?;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, Taina! Sinäkin taidat lukea ajatuksia! Mullakin on arvonta postaus tulossa ;) Mutta tulen ehdottomasti osallistumaan ja hehkutan sunkin arvontaa. Vihkoja ja muistikirjoja ei voi olla liikaa :)

      Poista
  3. Minä kirjottelen yleensä aina vihkoihin. Siinä piilee vain ongelma: liian monta vihkoa siellä sun täällä ja vihkoissa kaikkea muutakin... siksi teen itse nykyisin niin että aika ajoin koostan ideat yhteen koneelle. Silloin huomaan tarttuvani niihin tehokkaammin. Vihkoihin ne tuppaavat unohtumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi kannattaa käyttää Evernotea. Saa vihkoista ideat sähköiseen muotoon :)

      Poista
  4. Muistikirjat ovat suosiossa täälläkin, tai no almanakkaan minä kirjoitan.

    VastaaPoista
  5. Käsinkirjoittaminen on aivan parasta. Eri tarkoituksiin on erilaisia muistikirjoja. Puhelimeenkin on näppärä yhtäkkinen idea kirjata, mutta käsialaa on vain niin paljon hauskempaa lukea. Postaisinkin käsin, jos se olisi mahdollista.Aluksi käytin kaunofonttia juuri tästä syystä, mutta palaute sai minut siirtymään selkeämpään versioon. Blogisiskoilemisiin! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija, että poikkesit Kivemmassa blogissa! Minä olen miettinyt, että tekisin omasta käsialasta fontin, koska olisi hauska sitä välillä käyttää projekteissa. Toisaalta mulla on superhuono käsiala :D

      Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)