Postaukset

Vinkkejä persoonallisen postauksen luomiseen


Voisiko uudenvuodenlupauksesi olla persoonallisemmat blogipostaukset? Miksi kannattaa julkaista persoonallisia postauksia?

Vinkkeljä persoonallisen postauksen luomiseen


Kopiointi - tylsää ja erittäin väärin


Kirjoitin aikaisemmassa postauksessa kuinka saan blogimaailmassa ähkyn jouluisin ja kesäisin. Miksi? Koska kaikissa blogeissa on samoja aiheita. Joskus on vaikea edes huomata ettet olekaan yhdessä ja samassa blogissa. Silloin blogien lukeminen on tylsää ja puuduttavaa. 

Jos blogisi sisältö on tylsää ja puuduttavaa, tuskin saat kävijästä uskollista lukijaa. Tuskin tuo kävijä silloin viipyy blogissasi hetkeä kauempaa. Tuskin kukaan jakaa blogipostauksiasi somessa, jos niissä ei ole mitään erityistä.

Jos haluaa astua pimeälle puolelle, niinkuin Star Warsin Darth Vader ja Kylo Ren, et vain tee postauksia samoista aiheista kuin muut, vaan kopioit (lue: varastat) toisen blogista yksityiskohtaisesti idean tai tekstin. Darth Vader varastaa muiden blogisisältöjä ja esittelee ne ominaan.
4 ideaa persoonalliseen postaamiseen


1. Selvitä mitä muut bloggaajat postaavat

Hyvin yksinkertainen idea. Selvitä mitä muuta bloggaajat tekevät äläkä tee sitä omassa blogissasi. Esimerkiksi jos muut kirjoittavat Asuntomessuista koko heinä-elokuun, älä postaa Asuntomessuista blogiisi. Annat sisustusintoilijalle uutta ja freshiä luettavaa muiden blogien (ja sisustuslehtien) suoltaessa Asuntomessuja jokaisesta tuutista. Tai jos ja kun muilla on joulukalenteri blogissaan, anna lukijoillesi jotain aivan muuta.


2. Uusi näkökulma

Jos kuitenkin haluat kirjoittaa Asuntomessuista tai luoda joulukalenterin, löydä uusi ja houkutteleva näkökulma. Hyvin tavanomainen postaus on esimerkiksi omien lempikohteiden esittely. Uusi näkökulma voisi olla... Asuntomessut antoivat idean - minä toteutin sen. Tai... Köyhän naisen/miehen asuntomessuideat.3. Anna äänesi kuulua

Jokaisella kirjoittajalla on oma ääni. Joskus se ei pääse kuuluville ja postauksesta puuttuu persoonallisuus. Joskus omaa ääntä ei ole edes vielä tunnistanut. Minun on esimerkiksi välillä vaikeaa antaa oman ääneni kuulua Kivemmassa blogissa. Siksi olenkin miettinyt toisen blogin perustamista.

Haluan kuitenkin kehittää Kivempaa blogia. Haluan, että minun ääneni kuuluisi tässäkin blogissa, jotta lukija tietäisi, että sitä kirjoittaa oikea ihminen, joka ei todellakaan ole robotti vaan blogimaailman seikkailija. 
4. Visuaalinen omaleimaisuus

Kolme aikaisempaa kohtaa liittyvät postauksen tekstiin. Neljäs kohta on taas visuaalisuudesta. Löydä oma tapasi kuvata ja somistaa. Katso minkälaisia tarinoita ja viestejä muut lähettävät kuvillaan ja lopeta niiden kopioiminen. Esimerkiksi, pian on se aika vuodesta, kun jokaisessa blogissa on kuvia tulppaaneista. Onko niitä sinunkin blogissasi? Vai voisitko sittenkin kertoa jonkun muun tarinan kuin toiset bloggaajat?Millaisia ajatuksia postaus herätti sinussa? Miten sinä pyrit persoonalliseen postaamiseen?
6 kommenttia:

 1. Hyviä pointteja! :) Pakko kyllä sanoa, että juuri "persoonattomuus" tuntuu olevan se seikka, joka tekee monista blogeista hyvin suosittuja. Niin sanottu suuri massa näyttää juuri kaipaavan niitä asuntomessu- ja joulukalenterijuttuja, päivän asuja ja muuta vastaavaa tusinapullaa. Jos kirjoitat muuten omanlaisia, persoonallisia juttuja, mutta kerran vuodessa heität pari sanaa ja satunnaista kuvaa jostain tusina-aiheesta, juuri se postaus näkyy valtaisana kävijäpiikkinä tilastoissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta onko kävijäpiikki "laadukasta liikennettä"? Esim. viipyyköö lukija muutamaa sekunttia kauempaa blogissa. Minä kuitenkin uskon, että tusinajutuista kirjoittamisen voi tehdä persoonallisesti ja siten jäädä lukijan mieleen. Siitä seuraa laadukasta liikennettä.

   Poista
 2. Tuo on kyllä totta, että jouluisin etsitään blogeista vinkkejä joulutorttujen leipomiseen ja niitä on jokaisessa kuvassa rekvisiittana. Kesällä etsitään asuntomessuista tietoa, lähdenkö vaiko enkö käymään. Jotenkin ajankohtaisuus ja persoonallisuus pitäisi osata yhdistää taitavasti.

  Ja voihan tulppaanit. Yhtään tulppaania en kyllä aio ostaa (tai varastaa), mutta kyllä mäkin sen yhden pakollisen tulppaanikuvan blogiini pistän massan mukana. Ja parhaani yritän, että mun tulppaanit erottuvat massasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Johanna!

   Ajankohtaisuuden ja persoonallisuuden yhdistäminen taitavasti vaatii varmaankin aika paljon harjoittelua ja juuri sen oman kirjoittajaäänen löytämistä.

   Tulppaanit on ihania! Mun "blogiheikkeous". Katson varmaan tuhansia tulppiskuvia - harvoin luen tekstiä :D

   Poista
 3. Minusta olet hieman liian kriittinen blogimaailman julkaisuista. Pidän persoonallisista blogeista, joissa kerrotaan omasta elämästä ja julkaistaan kauniita kuvia. Niistä saa hyviä ideoita omaankin elämään.
  Ei kaikkien bloggaajien tarvitse olla toimittajia jotka tuottavat tietynlaista sisältöä.
  Olisi ihan hullua, jos joulu on tulossa ja itse kirjoitat "pääsiäisestä".
  Sori kärjistäminen, mutta toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanne!

   Mukava, kun poikkesit blogiini ja kiitos kommentista! Olen osittain hyvin samaa mieltä kanssasi, mutta osittain aivan eri mieltä. Myönnettäköön, että postaus oli tarkoituksella hieman kärkäs, jotta se herättäisi ajatuksia :D

   Sanoit, että kaikkien ei tarvitse olla toimittajia ja tuottaa tiettyä sisältöä, siinä olemme erittäin samaa mieltä ja postauskin julistaa tätä "riemusanomaa", mutta esimerkkiäsi en nielaise ilman pureskelua. En mielestäni kirjoittanut, että tulisi blogata epäloogisesti - pikemminkin kekseliäästi. Idea 1 on postauksessa siksi, että osa lukijoista kaipaa jouluna/pääsiäisenä/ym. jotain ihan muuta. Feedissä erottuu hyvin, jos kirjoittaa silloin ihan muusta. Idea 2 on postauksessa siksi, että me bloggaajat mielellämme bloggaamme ajankohtaisista aiheista. Aivan kuin Johanna sanoo kommentissaan yläpuolella, ajankohtaisuus ja persoonallisuus olisi kiva osata yhdistää.

   Mutta jokainen saa tietenkin kirjoittaa blogiaan niinkuin haluaa. Postaus olikin tarkoitettu herättämään ajatuksia ja antamaan ideoita niille, jotka haluavat tehdä eri tavalla kuin muut :)

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)