Postaukset

Kannattaako perustaa toinen blogi?


Minulla on hirveä hinku perustaa toinen blogi. Se olisi aivan erilainen kuin Kivempi blogi. Sen sisältöä ei voisi mitenkään liittää Kivempaan blogiin. Eli uuden blogin perustaminen olisi siinä mielessä välttämätöntä.
Kannattaako perustaa toinen blogi?


Mutta onko mitään järkeä kirjoittaa kahta blogia yhtäaikaa? 


Tässä muutamia asioita, jotka mietityttää:
 • Jaksaisinko huolehtia kahdesta blogista? 
 • Kärsisikö Kivempi blogi? 
 • Olisiko minulla aikaa?
 • Olisiko minulla tarpeeksi ideoita?
 • Onko idea toiseen blogiini oikeasti hyvä?

Turkooseja unelmia -blogin Emilia (ja minun blogisisareni) on pohtinut useaan otteeseen useamman blogin pitämistä kerrallaan. Tässä hänen vastauksensa kysymykseeni: Kannattaako perustaa toinen blogi?


"Riippuu täysin siitä voiko aihetta yhdistää jotenkin nykyiseen blogiin, jos ei voi niin sitten kannattaa miettiä riittääkö aika kumpaankin. Olen useampaankin otteeseen kokeillut kahta blogia rinnakkain, mutta aina olen palannut takaisin yhteen jo pelkästään käytännöllisistä syistä. Kaksi blogia tarkoittaa kaksin verroin töitä ja ne rinnakkain voi käydä helposti ylimääräiseksi stressiksi ja tuntua jopa taakaltakin. Kuitenkin jos tahtoa ja ideoita löytyy ei mikään ole mahdotonta ja kokeilemalla oppii!"


Omien ja Emilian pohdintojen jälkeen epäilys toisen blogin järkevyydestä on saanut vielä enemmän valtaa mielessä. Löytyykö vastapuolelta painavia pointteja?


Milloin kannattaa perustaa toinen blogi?


 1. Et voi yhdistää aihetta vanhaan blogiin.
 2. Haluat kokeilla anonyyminä/omalla nimellä bloggaamista.
 3. Sinulla on aikaa ja voimia kahteen blogiin TAI:
 4. Toinen blogisi ei kärsi vaikket päivittäisi sitä jatkuvasti.
 5. Haluat perustaa toisen blogin.


Mitä mieltä sinä olet useamman blogin pitämisestä? Onko sinulla hyviä vai huonoja kokemuksia?10 kommenttia:

 1. Minä perustin kesällä toisen blogin, vähän sellaisen, joka minun piti alun perinkin vuosia sitten perustaa. Ensimmäinen blogini on käsityöblogi ja tämä toinen sellainen, johon tulee ihan muita juttuja, vanhan talon fiilistelyä, remontointia, matkailukuvia, sisustusjuttuja, luontokuvia, valokuvausta, enemmän siis jotain lifestylea. Postasin aluksi käsityöblogiini välillä jotain luontokuvia käsitöiden sekaan mutta tuntui, että ne sotkivat koko idean käsityöblogista ja kun itsekin ymmärsin seuraavani mieluummin sellaisia käsityöblogeja, jotka esittelevät käsitöitä pelkästään eikä kaikkea muuta siinä sivussa niin palasin ruotuun. Toisen blogin tekeminen on ollut mieluista, koska sinne voi laittaa kaiken muun, mitä mielessä liikkuu, mikä käsityöblogiini ei sovi (kuten valokuvaushaasteet nyt tällä hetkellä). Minulla riittää ihan hyvin aikaa molempiin, koska käsitöitä ei valmistu niin usein niin niistä ei tule blogattua kuin kerran viikossa, joskus kaksi kertaa. Välillä on jopa vaikea saada joka viikolle jotain. Lisäksi otan tämän ihan harrastusluontoisena. Ainoa asia, mikä oli mielestäni hankalaa uuden blogin perustamisessa, oli se, että uudelle blogille ei ollut helppoa löytää lukijakuntaa. Kässäblogia voi aina mainostaa käsityöryhmissä mutta tuollaiselle sekametelisopalle ei oikein löydy sopivaa paikkaa. Blogit.fi-palveluun pääseminen on ollut ihan kiva juttu, koska sieltä tulee nyt tasaisesti lukijoita blogisisarten ohella. Välillä mietityttää toki, että onko siinä blogin pitämisessä oikein järkeä, jos ei kukaan sitä lue, mutta sitten tulee joku kiva kommmentti lukijalta, mikä kannustaa jatkamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava lukea positiivisia kokemuksia useamman blogin pyörittämisestä. Hyvä muistaa tosiaan, että harrastushan tämä on :)

   Poista
 2. Minulla on kaksi blogia ja aikaa niukasti. Yhdistelmä ei ole hyvä, mutta kaksi erilaista aihetta kiinnostaa ja haluan niistä kirjoittaa niin ei ole vaihtoehtoja. Bloggaan harrastuksena eli minulla ei ole pakottavaa tarvetta olla äärimmäisen tuottoisa tai aktiivinen. Teen sen mitä teen ja hyvillä mielin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Tuolla asenteella pitää blogiburnoutin loitolla :)

   Poista
 3. Hei, en tiedä mitä kautta eksyin tänne blogiisi mutta kivalta vaikuttaa! Olen itsekin miettinyt "rinnakkais"blogin perustamista mutta se jääköön jonnekin tulevaisuuteen :). Mukavaa viikon jatkoa ja terveisiä Norjan rannikolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenni Maria! Ihanaa, että poikkesit blogissani! Hyppäsin heti sinun blogisi matkaan. Norja!

   Poista
 4. Hauska kun tämä aihe on jäänyt pyörimään alitajuntaan. Olen miettinyt jos kuitenkin vielä kokeilisi toista hyvin erilaista blogia rinnalla ja sitten tulee se järjen ääni kolkuttamaan. :D

  VastaaPoista
 5. Oon miettinyt tätä toisen blogin perustamista usein siinä mielessä, että kirjoittaisi blogia kahdella kielellä. Olisi ihan omat bloginsa eri kielille ja tämä mahdollistaisi asioiden tekemisen vähän limittäin eikä julkaisuja tarvitsisi suunnitella 100% samoihin aikoihin ja sisältöjäkin voisi vaihdella vähän sen mukaan, mitä milläkin kielellä olisi kerrottavaa. Mutta sehän tarkoitta aina sitä kaksinkertaista työmäärää.... tai jopa kolminkertaista olen kuullut sanottavan.

  Nää on kuitenkin aina tosi mielenkiintoisia pohdintoja ja unelmointeja "ehkä sitten joskus". Mikä tietää :)

  VastaaPoista
 6. Löysin "vahingossa" blogiisi kun etsin tietoa blogitulojen verotuksesta ja luin samalta istumalta varmaan kymmenen postausta :D Sulla on tosi kiva ja hyödyllinen blogi! Olen pyöritellyt ajatusta toisesta, täysin anonyymista blogista, mutta olen melko varma että ensimmäinen blogini kärsisi :/

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)