Postaukset

Inspiroivat sitaatit - ajatuksia luovuuden tueksi


Rakastan sitaatteja. Miksi? Koska niissä kiteytyy suuri ajatus pienessä paketissa.  Tässä muutama sitaatti, jotka inspiroivat minua ja antavat luovuudelle siivet:Inspiroivat sitaatit bloggaajille
Jos minun pitäisi valita oma blogimotto, se olisi tämä sitaatti. En halua olla vain kaiku. Ja toivon, että Kivempaa blogia lukevat löytäisivät rohkeuden olla ääniä kaiun sijasta. 

Astutaan yhdessä laatikon ulkopuolelle ja annetaan äänemme kuulua maailmaan. Äänemme voi olla ikkunalaseja helistävä huuto tai kuiskaus, jonka voi kuulla vain kun tahtoo kuulla.


Inspiroivat sitaatit bloggaajille
Bloggaajana ja kirjoittajana tämä voisi tarkoittaa, että originaali sinä ja originaalit ajatuksesi ovat kauniita ja arvokkaita. Sinä, blogisi ja tekstisi ovat merkityksellisiä - kauniita, jos ne heijastavat aidosti sinua. 

Välillä on hyvä pysähtyä ja reflektoida. Onko tämä aitoa? Vai kirjoitanko näin, koska niin kuuluu tehdä? Kirjoitanko tämän, koska muutkin kirjoittavat näin?

Omana itsenä oleminen voi olla vaikeaa. Varsinkin silloin, kun et oikein edes tiedä kuka sinä olet. 


Inspiroivat sitaatit bloggaajille
Joskus kirjoittaminen tuntuu vaikealta. Pitäisi (kaikkien blogisääntöjen mukaan) julkaista uusi postaus, mutta päädytkin tuijottamaan tyhjää näyttöä. Mutta onko meidän oikeasti pakko kirjoittaa, jos ei ole mitään sanottavaa? Tai kannattaako meidän edes silloin kirjoittaa? 

Mitä, jos kirjoittamisen sijasta miettisimme onko meillä jotain sanottavaa. Eli muistikirjat esille ja kirjoitellaan havaintojamme ja ajatuksiamme muistiin. Kysellään ja kyseenalaistetaan. Mikä näistä sitaateista puhutteli sinua eniten?10 kommenttia:

 1. Inspiroivia sitaatteja kaikki. Mutta tuo ensimmäinen "ole ääni, älä kaiku" puhutteli eniten. Tunnistan itsessäni tarpeen olla ääni. Kirjoittaa ajatukseni puhtaiksi. Kynnyksenä toisinaan on joiden ihmisten halu tahallaan ymmärtää asioita väärin. Some tuntuu olevan täynnä väärinymmärtäjiä. Herneitä napataan nenään asiasta kuin asiasta. Luetaan enemmän rivien välejä kuin itse kirjoitettua tekstiä.

  Kaikki nämä sitaatit sopivat blogin pitämiseen, sen sisällön tuottamisen ohjeiksi. Kiitos näistä.

  Oma mottoni blogin pitämisessä on "miksi tehdä mitään jos ei yritä tehdä sitä kunnolla". Nuo sitaatit taitavat sisältyvät kaikki siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita vaan rohkeasti! Väärinymmärtäjiä löytyy, mutta aitoutta blogimaailmasta puuttuu liikaa. Ihana tuo sinun mottosi! :)

   Poista
 2. Ensimmäinen ja viimeinen, ja jos totta puhutaan, en edes huomannut toista sitaattia kuin vasta tokalla kerralla :)

  VastaaPoista
 3. Hi Minttu!! Somehow Google managed to translate your entire webpage into English for me!! Granted, I'm not able to read the Finnish quotes you posted, but I was able to grasp a sense for what you were trying to convey in your post and I couldn't agree more, it's so essential and invigorating when we choose to be true to who we are, especially in the blogging sphere where there is such a huge gap for authentic connectivity.

  VastaaPoista
 4. Hyviä ajatuksia, ihan kaikki! Ehkä tuo ensimmäinen puhutteli eniten, olen kovasti miettinyt omien mielipiteiden ilmaisua ja niiden kirjoittamista blogiin, olen hyvin arka olemaan vahvasti mitään mieltä, olen sellainen "kiltti, näkymätön lapsi" edelleen, huolimatta siitä, että ikää on kohta 50...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiltteys voi olla kyllä aikamoinen taakka. Läheiseni ovat joutuneet sen kanssa taistelemaan. Ongelma on juuri se, että mahtavat ajatukset ja ratkaisut voivat jäädä sanomatta sen takia. Rohkeutta vaan, Anu! Sinulla on varmasti merkittäviä ajatuksia ja mielipiteitä :)

   Poista
 5. Tuo viimeinen tuntui eniten omalta. Sitaatit ovat ihan parhautta, niitä tulee kyllä viljeltyä melkoisesti. Tuo keskimmäinen Cocon sitaatti kauneudesta ja omana itsenään olemisesta on muuten melko ironinen sitä taustaa vasten tarkasteltuna, että Cocohan rakensi oman henkilöhistoriansa ja tarinansa ihan omin käsin uudelleen. Minulla on ihan erityinen viha-rakkaus -suhde Coco Chanelin sitaatteihin; rakastan vihata niitä. Täällä vähän lisää aiheesta:

  http://vintagentti.blogspot.fi/2015/09/vihollisen-vuoteessa-coco-chanelin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Coco oli hyvin mielenkiintoinen henkilö niin hyvässä kuin pahassa. Ihailen hänessä sitä miten hän piti huolta työntekijöistään, ilmeisesti aika eriskummallista tuohon aikaan, että naisten lapsistakin huolehdittiin. Toisaalta hänessä oli se "pimeäkin" puoli jota en arvosta.

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)