Postaukset

Blogin HTML aloittelijalle - Intro


Aloitetaan yhteinen matkamme HTML:n ihmeelliseen maailmaan. 

Haluan muistuttaa heti alkuun, että minä en ole ammattilainen - olen samanlainen amatööri kuin sinäkin. Mutta olen käyttänyt mahdottoman määrän tunteja itseopiskellen ja -oppien blogin koodaamista vuodesta 2009 lähtien. Osaan siis jotain, mutta en todellakaan kaikkea. Jos huomaat postauksessa tai sarjan myöhemmissä postauksissa virheen tai jotain arveluttavaa, pyytäisin, että kertoisit sen kommentissa, niin voin korjata sen ja paneutua lisää aiheeseen.

Mutta nyt intron pariin!

Mitä on HTML?


HTML on kieli, jonka avulla kerrot mitä blogissasi (tai nettisivulla) on ja millainen on blogisi rakenne. 

Jos vilkaiset blogisi HTML-koodia (Teema - Muokkaa HTML-koodia), näet siellä blogisi rakenteen: headerin ja bodyn. (Lisäksi huomaat titlen ja DOCKTYPEN)


Header-osa alkaa <head> ja loppuu </head> Näiden kahden koodin välissä on paljon "hepreaa" (toivottavasti tämän postaussarjan jälkeen ymmärtäisit vähän paremmin tuota hepreaa).

Tässä alku:Ja tässä loppu: 
Voit myös nähdä varsinaisen sivurungon eli blogisi bodyn, joka alkaa <body> ja loppuu </body> Jälleen kerran välissä on paljon koodia.


Sinun on hyvä opetella löytämään <head> ja <body> blogistasi, koska blogin muokkaaminen ja erilaisten toimintojen lisääminen tapahtuuu niiden kautta. 

HTML-kielellä luodun blogin rakenteen tyyliä (esim. teksin väri ja koko ja taustaväri) voit muokata CSS:llä (Cascading Style Sheets). Tähän postaussarjaan kuuluu myös CSS:n esittely.Miten löydät headerin ja sivurungon?

Kun olet mennyt Bloggerissa sivulle, jossa voit muokata HTLM:ää (Teema - Muokkaa HTML-koodia), klikkaa valkoista laatikkoa, jossa HTML-koodi on. Sen jälkeen käytä näppäinoikotietä (Apple) cmd ja f tai (Windows) ctrl ja f. Valkoisen laatikon yläkulmaan ilmestyy hakukenttä. Kirjoita/liitä hakukenttään etsimäsi asia (esim. <body>). Ja sitten vain enter. 
Seuraavassa Blogin HTML aloittelijalle -postauksessa tutustumaan tageihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)