Postaukset

Blogisanastoa suomeksi - Mitä tarkoittaa header, ja muuta mukavaa


Tässä postauksessa selviää, mitä englanninkieliset blogitermit tarkoittavat suomeksi.

Blogisanastoa


Header: Ylätunniste, otsikko, ylätunnus, headeri... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Header on blogin ylälaidassa kaiken yläpuolella oleva alue jossa on yleensä blogin nimi. Header kertoo paljon blogista. Sen avulla voidaan kertoa vierailijalle minkälainen blogi on kyseessä. Vierailija myös kiinnittää siihen huomionsa ensimmäisenä. Kannattaa siis nähdä vaivaa headeria tehdessä. Headerissa voi olla esimerkiksi sosiaalisen median painikkeita tai banneri

Footer: Alatunniste tai alaviite. Footer sijaitsee blogin alalaidassa, kaiken alapuolella. Monet bloggarit pitävät sen tyhjänä. Toisin sanoen, footer on headerin vastakohta.

Blog button: Blogimainos tai -painike. Blog button on kuva, jota klikkaamalla päätyy johonkin tiettyyn blogiin. Blog button on usein sivupalkissa. Suomalaisessa blogimaailmassa se on vähemmän käytetty, mutta erittäin yleinen englanninkielisissä blogeissa. 


A Niche blog: Blogi joka, keskittyy tiukasti rajattuun aiheeseen. Esimerkiksi tämän blogin niche on bloggaus. Muita esimerkkiaiheita: hajuvedet, ekomatkailu, autistilapsen vanhempana oleminen ja vanhojen autojen kunnostaminen. 

Lifestyle blog: Lifestyle-blogit saattavat olla hyvinkin kaukana aikaisemmin mainituista niche-blogeista. Lifestyle-blogien ominaispiirre on, että bloggaajan ei tarvitse rajata sisältöään. Eli lifestyle-blogissa voi olla hyvinkin erityyppisiä postauksia. 

Affliate marketing: Affliate-markkinointi tai kumppanuusmarkkinointi. Blogissa voi olla firmojen mainoksia, ja bloggaaja saa palkkion, kun sovittu tavoite täyttyy, esimerkiksi kun joku lukijoista klikkaa mainosta tai tilaa tuotteen. 4 kommenttia:

  1. Mulle hyödyllinen postaus. Näin aloittelijana kaikki tieto on tärkeetä^^

    VastaaPoista
  2. Juu, mullekin tää postaus oli ihan hyödyksi. Tässä blogissa on niin paljon kaikkea auttavaa, varsinkin kun en ole itse mikään nero.

    VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)