Postaukset

Tappaako älypuhelimesi luovuutesiTylsyys ja mieli ne yhteen soppii. Huomenna viedään pussauskoppiin. Kopista kuuluu riks ja raks... Mitä tapahtuu sitten?Tappaako älypuhelin luovuuden?Me nykyihmiset siedämme harmillisen huonosti tylsyyttä. Kun on tylsää, otamme usein älypuhelimen kätöseen ja alamme somettaa tai pelata. Meidän kannattaisi lopettaa  tällainen tylsyyden tappaminen. Miksi? 


Tutkijat ovat huomanneet, että tylsyydellä on positiivinen vaikutus luovuuteen


Tylsyys antaa aivoillemme mahdollisuuden tehdä jotain mitä ne eivät voi tehdä silloin kun joku muu asia (esimerkiksi älypuhelin) stimuloi niitä. On todennäköisempää, että keksimme jonkun luovan ratkaisun, jos mielemme saa vaeltaa vapaasti sen sijaan että se keskittyisi johonkin aktiviteettiin, vaikkapa sormella kännykän näytön skrollaamiseen ja kuvien tykkäämiseen.


Tappaako siis älypuhelin luovuuden? Kyllä, jos käytämme sitä täyttämään tylsiä hetkiä, eli huijaamaan aivojamme ajattelemaan, että ei meillä tylsää ole.


Juhlistetaan tylsyyttä

Alla oleva The School of Life -video kertoo miten tärkeää on vain tuijottaa ulos ikkunasta. Minä olen kokenut samanlaisia tuloksia viikonloppuisin aamulla, kun vain loikoilen sängyssä. Nyt haastan sinut juhlistamaan tylsyyttä. 

Seuraavalla kerralla kun istut junassa, odotat lastasi parkkipaikalla tai odotat pizzeriassa pizzaasi, älä ota kännykkääsi esille ollenkaan. Sen sijaan juhlista tylsyyttä. Mitä sitten tapahtuu riksin ja raksin jälkeen, kerro siitä blogissasi.12 kommenttia:

 1. Oikein hyvä haaste! T: tämänkin postauksen luin älykännykällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin :D Huomenna minä en ota äläriä esille, kun odotan jotakin/jotain :)

   Poista
 2. Oi tää oli oikeesti hyvä :D aattelin ite kokeilla et mitäköhän tulee junan odottelusta ilman puhelinta

  VastaaPoista
 3. Hyviä pointteja! Mä myös huomaan, että puhelin tulee etsittyä käsiin vähän turhan herkästi. Toisaalta tykkään ajan hyötykäytöstä, kun bussia odottaessa ehtii lukea juttuja, jotka jäisi muuten välistä. Toisaalta taas tykkään valtavasti vaan olla, kuunnella musiikkia (puhelimesta...) ja antaa ajatusten virrata. Pitäisi kyllä harjoittaa tylsyydensietokykyä, sillä se on varmasti ollut parempi ennen älykännykkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää millainen tylsyydensietokyky olisi jos älypuhelimia ei olisi :)

   Poista
 4. Hahaha, mä luulen että pelkästään se, että pystyn olemaan nostamatta sitä puhelinta käteen on työn ja tuskan takana :D Mutta siltikin, otan haasteen vastaan :) Mä en vain ole ihan varmaa vielä missä pääsen kokeilemaan tätä..

  VastaaPoista
 5. Ärsyttävän totta, kuinka riippuvaiseksi sitä onkaan puhelimestaan tullut. Reilu yhdeksän kuukautta olen ollut töistä poissa ja hoitanut vaikeasti murtunutta säärtä. Ei ole aika käynyt pitkäksi! Olen kyllä keksinyt ihan oikeaakin tekemistä, mutta someen uppotutumista tapahtuu vähän väliä ja aika kiitää siivillä.. On siinä tosiaan hyvä puoli, että enpä ole kerinnyt myöskään olotilaani murehtimaan... :D Haastetta voisin kyllä kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Paranemisia! Mielenkiintoista kuulla miten haaste menee.

   Poista
 6. Jes, hyvä kirjoitus! Tylsyys on ihanaa :D. Vaikka tunnustankin, että joskus tulee se puhelin kaivettua esille odotellessa. Itse kylläkin tarvitsen niitä ikkunasta tuijottamishetkiä säännöllisesti, sillä muuten aivot käy ylikierroksilla. Viriketulva väsyttää. Hieno haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu kanssa, että mun aivot ei selviäis elämästä ilman niitä ikkunahetkiä :D

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)