Postaukset

Blogikysely 2016 - TuloksetTämän vuoden Kivemman blogin blogikyselyssä tarkasteltiin blogimaailmaa bloggaajien näkökulmasta. 28 bloggaajaa vastasi kyselyyn. Suuri kiitos!


1. Blogikokemus


Suurin osa vastanneista on blogimaailman konkareita, eli he ovat bloganneet enemmän kuin 3 vuotta. 2. BlogialustaSuomalaiseen blogikulttuuriin kuuluu vahvasti Blogger. Myös kyselyyn vastanneista suuri enemmistö on valinnut Bloggerin blogialustakseen. Vain kaksi bloggaajaa ilmoitti käyttävänsä Wordpressiä. Muita alustoja vastaajat eivät käytä. 


Kyselyn bloggaajista Wordpress-käyttäjät ovat molemman bloganneet yli kolme vuotta.3. Postauksen luominen

Kyselyn perusteella, bloggaajat näkevät paljon vaivaa postauksiensa eteen. 93 prosenttia vastaajista käyttää aikaa yhteen postaukseen yli tunnin. 64 prosenttia vastanneista julkaisee uuden postauksen 2-3 kertaa viikossa. 

Postauksen luominen ei tarkoita pelkästään kirjoittamista; ainoastaan yksi vastaajista ei käytä kuvia blogissaan. Suurin osa bloggaajista ottaa itse blogissa käyttämänsä kuvat. 85 prosenttia ottaa kuvat järjestelmäkameralla. Myös älypuhelinta (50%) ja pokkaria (25%) käytetään. 

14 prosenttia vastanneista käyttää ilmaisia kuvapankkeja, mutta yksikään ei käytä maksullisia kuvapankkeja. 4.  Bloggaamisen haasteet

Tässä on kolme haastavinta bloggaukseen liittyvää asiaa: 
 • Blogin markkinoiminen
 • Lukijoiden/seuraajien hankkiminen
 • Blogin ulkoasun muokkaaminen


5. Blogin seurantatavat


Muut tavat: Google+, Indiedays, Facebookryhmät ja blogin nicheen sopivat blogiportaalit.


8 kommenttia:

 1. Viimeinen kohta oli minulle se tärkein tieto. Kiva huomata, että viisi suosituinta tapaa seurata on kaikki itselläni käytössä. Blogit-fi:n käyttö kuitenkin hieman yllätti minut suosiollaan ja täytyykin myöntää, että olen todella huonosti perehtynyt siihen itse. Toisena yllättäjänä mielestäni facebook, jonka käytön olisin kuvitellut olevan suositumpaa.

  Kiitos yhteenvedosta ja mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna!

   Kannattaa käydä katsomassa viime vuoden kyselyn tuloksia ja verrata miten lukijat haluavat seurata blogeja ja onko heidän toiveensa linjassa bloggaajan tarjomien tapojen kanssa :)

   Poista
 2. Tämä oli todella mielenkiintoinen postaus! :)

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)