Postaukset

Hyödynnä blogisi hyvät puolet - Oman blogin kehittäminen


Liian usein unohdamme juhlistaa blogiemme hyviä puolia. Aina löytyy heikkoja kohtia ja korjattavaa. Mutta mitäpä jos kerrankin lähestyisimme blogiemme kehittämistä positiivisesta lähtökohdasta: mikä blogissa on hyvää? 

Miksi?

Tässä on mielenkiintoinen sitaatti: "Asiakas ei tule koskaan rakastamaan yritystäsi, jos työntekijät eivät rakasta sitä ensin." - Simon Sinek. Vaikka ajatus onkin liikemaailmasta, sitä voisi tuunata blogeihin sopivaksi:

Lukija ei tule koskaan rakastamaan blogiasi, jos sinä et rakasta sitä ensin.

Hyödynnä blogisi hyviä puoliaHyvien puolien löytäminen

Ennen kuin voimme hyödyntää blogimme hyviä puolia, meidän täytyy tunnistaa ne. Saatamme tosin olla subjektiivisia arvioimaan ja löytämään niitä. Ehkä niitä kannattaisikin etsiä eri näkökulmista:

Mistä minä itse pidän?
Mistä lukija pitää?

Suosittelen, että kirjoitat ajatuksiasi ylös paperilleOlen tehnyt ilmaisen arviontilomakkeen, jonka voit printata itsellesi ja hyödyntää seuraavassa osassa. 

Kolmen sekunnin testi

Tätä testiä varten avaa kännykkäsi sekuntti kello tai Googlen Timer. Testin ideana on tutkiskella blogisi tunnelmaa ja ensivaikutelmaa. Sinun tulee avata blogisi etusivu ja katsella sitä kolmen sekunnin ajan. (Kannattaa laittaa sekuntikelloon neljä sekuntia, niin et kuluta kolmesta sekunnista turhaa aikaa siirtyessäsi kellosta blogiin.) Kun kolme sekuntia on ohi, kirjoita ylös positiiviset ajatukset. 

Postaustesti

Listaa viisi postaustasi, joista olet ylpeä tai jotka ovat suosituimpia. Tee niistä positiivisia havaintoja. Kerää lopuksi vielä yhteen ne positiiviset asiat, jotka löytyivät kaikista viidestä postauksesta. 

Designtesti

Tämän testin ideana on ihastella blogisi ulkoasua. Tarkastele ensin blogisi ulkoasua kokonaisuudessaan. Eli keskity suuriin linjoihin. Voit ehkä astua pari askelta kauemmaksi näytöstä saadaksesi paremman yleisilmeen. Sitten voit siirtyä yksityiskohtaisemmin blogidesignisi eri osa-alueisiin. Kirjoita ylös positiivisia havaintojasi.

Työhaastattelutesti

Kuvittele, että blogisi olisi työhaastattelussa. Haastattelija pyytäisi blogiasi kertomaan hyvistä puolistaan ja miksi heidän kannattaisi palkata juuri hänet


Hyvien puolien hyödyntäminen


 • Ota mallia aiemmista onnistumisistasi (Jos olet esimerkiksi onnistunut 5 parhaimman postauksen kuvissa, mieti miten voisit jatkossa saada uusien postauksien kuvista yhtä hyviä. Voisit jopa tuunata vanhoja postauksien kuvia paremmiksi.)
 • Anna blogin hyville puolille lisää tilaa (Esimerkiksi, älä anna hyvien postausten hautautua piiloon. Voit laittaa ne vaikka sivupalkkiin.)
 • Älä poista blogin hyviä puolia - vahvista niitä (Jos jossain vaiheessa haluat uudistaa blogiasi, älä hylkää hyviä puolia. Jos huomasit, että blogisi oli selkeä ja helppo navigoida, pyri siihen uudessakin versiossa, jne.)
 • Vahvista blogi-itsetuntoasi. (Jos epävarmuus hiipii mieleen ja muiden mahtavat blogit tuntuvat utopistisen ylivoimaisilta, palaa silloin oman blogin hyviin puoliisi ja rakastu blogiin uudestaan.)


16 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Kiitos. Nämä todellakin tuppaa unohtumaan. Itsekin olen niin kriittinen ja vaativa itseäni kohtaan ja blogissa keskityn liian usein siihen et missä kaikessa pitää vielä kehittyä. Se on toisaalta myös tosi antoisaa kun voi kehittyä niin monessa asiassa. se tunne siitä et no nyt tää on hyvä, on kyl yleensä hyvin ohimenevä ;) mukavaa sunnuntaita! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Se tuppaa vähän unohtumaan se positiivinen asenne, kun blogilla on isot tavoitteet :( Mun täytyy ihan tietoisesti välillä rohkaista itseäni ihastelemaan omaa blogia. Mukavaa sunnuntaita myös sinulle! :)

   Poista
 2. Kiva testi! Omaa blogia todella täytyy välillä yrittää tarkastella ulkopuolisen silmin. Aija ajoin siistin omaani mutta suurempia muuotoksia en ole tehnyt pitkään aikaan, ehkä olisi jo aika... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Matkatar! Lukijan näkökulma voi olla välillä tosi vaikea löytää, mutta vaivan arvoista :)

   Poista
 3. Kiitos tästä! Sitä tulee vähän turhankin usein viilattua juttuja omassa pääkopassa ja mietittyä, että mitä voisin tehdä vielä paremmin. Sen sijaan ei ole montaakaan kertaa tullu mietittyä, että mitä kaikkea hyvää omasta blogista jo löytyykään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Heräsin siihen itse, kun luin yhtä positiivisen psykolgian kirjaa :)

   Poista
 4. Kiitos tästä! Välillä sitä tosiaan tulee liian kriittisellä silmällä tutkailtua blogiaan, ehkä pitäisi enemmän hyödyntää niitä hyviä puolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johanna! Ihanaa, että poikkesit blogissa! Onnistumisen hetkiä hyvien puolien etsimiseen :)

   Poista
 5. Ihana postaus!! Itsellä tuppaa aina unohtumaan oman blogin arvostaminen. Kiitos tästä!

  http://emmamariae.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Olen vasta aloittelija ja positiivista on se, että postaan mistä itse pidän ja siten löydän oman lukijakuntani.

  VastaaPoista
 7. minä en ymmärrä miksi aiemmin blogissani toimi pinterest pin nappula kuvissa ja nyt se on hävinnyt enkä tunnu saavan sitä takaisin? Voitko neuvoa? olen liittänyt pinterestin antaman koodin HTML koodiin ennen body sanaa, mutta se ei silti tuo nappulaa kuviini. http://jessicaraunio.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita tietosi tuon kirjekuori-ikonin kautta. Tarvitsen screenshotteja ym.

   Poista
 8. Hyödyllinen postaus! Pistää kyllä miettimään että aina ei tarvitse olla niin ankara itselleen.

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)