maanantai 12. toukokuuta 2014

Onko blogisi postauksia helppo kommentoida?


Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin jos blogin kommentointi on tehty hankalaksi. Monet jättävät kommentoinnin tekemättä, jos siihen menee liian kauan ja se on työlästä.


Kannattaa siis tehdä kommentoinnista helppoa ja nopeaa! 

Public Domain CC0 (pixabay.com)3 Tapaa tehdä kommentoinnista helpompaa

1. Poista sanavahvistus. Jos käytät bloggerin omaa kommentointiohjelmaa, kannattaa ehdottomasti poistaa sanavahvistus. Pitkien ja epäselvien sanojen (ja siansaksan) ja numeroiden kirjoittaminen on useimmille lukijoille liikaa. Tee se näin: 

Valitse: Asetukset - Tekstit ja kommentit
Valitse: Näytä sanavahvistus - Ei Lopuksi: muista tallentaa.


2. Varmista, että kuka tahansa voi kommentoida. (Huom! Tämä tarkoittaa, että myös anonyymit voivat jättää joskus hyvinkin kipakan mielipiteensä blogiisi) Tämä kannattaa tehdä, koska kaikilla ei ole esimerkiksi Google-tiliä. Tee se näin:

Valitse: Asetukset - Tekstit ja kommentit


Valitse: Ketkä voivat kommentoida? - Kuka tahansa 


Lopuksi: muista tallentaa.


3. Lataa blogiisi kommentointiohjelma. Kommentointiohjelmat ovat loistavia, koska voit helposti hallita saamiasi kommentteja; voit poistaa roskakommentteja (spam) ja vastata kommentoijalle henkilökohtaisesti. Itse käytän varsinaisessa blogissani Disqus-ohjelmaa. Ohjeita Disqus-ohjelman asentamiseen löydät täältä: Blogin kommentoinnin tulisi siis olla nopeaa ja helppoa.


6 kommenttia :

 1. Olen pitänyt blogia omalla nimelläni ja naamallani yli kolme vuotta ja toista blogia anonyyminä nyt reilun kuukauden. Ikinä en ymmärtänyt muuttaa asetuksia "vanhassa" blogissani vaikka jotkut kommentoivatkin sähköpostissa tai fb:ssä että eivät viitsi kommentoida blogissa kun sinne pitää kirjautua. Vanhakin koira oppii uusia temppuja - KIITOS!!

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla, että oli apua! Kiitos kommentista! Ne aina lämmittävät mieltä :)

  VastaaPoista
 3. Apua oli myös allekirjoittaneelle, tänks :)

  VastaaPoista
 4. Tein asennuksen ohjeiden mukaan. Blogissani ei kuitenkaan näy Disqueta. Onko siinä jokin viive? Se näkyy widgetinä sivun asetuksissa, mutta varsinaisella sivulla ei mitään. Kiitos muuten selkeistä ohjeista! :)
  Oma blogini.

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)