Postaukset

Blogimaailmassa tapahtuu


1. Pinterestin herääminen suomalaisessa blogimaailmassa



Viimeisen vuoden aikana Pinterestin suosio on näyttänyt nousseen bloggaajien keskuudessa. Sen käyttö blogin kanssa on tosin vielä lapsen kengissä verrattuna esimerkiksi amerikkalaisiin blogisiskoihin (tai veljiin!). 

Jos kaipaat hyviä Pinterest-vinkkejä, kannattaa vilkaista Pinterestin Youtube-kanavaa. (Ja ehkä muuttaa Pinterestin Business-puolelle)



2. Blogi ja propaganda


Wikipedian mukaan 

"Propaganda on aatteen tai opin järjestelmällistä levitystä, jolla pyritään muokkaamaan mielipidettä. Propaganda on tavoitteellista, harkittua ja järjestelmällistä pyrkimystä manipuloida ihmisten uskoja, asenteita tai tekoja. Propaganda voi koostua faktoista, väitteistä, huhuista, puolitotuuksista tai valheista. Se voi olla muodoltaan sanallista tai eri tavoin visuaalista."

Onko sinun postauksesi propagandaa? Haluatko, että ne ovat? Miten varmistat  ettei ole? Jos haluat vaikuttaa, tee se rehellisesti ja läpinäkyvästi. Kerro. Selitä. Varmista, että lähteesi ovat luotettavia. Piste.



3. Bloggaaja ja livestream


Jos haluat viedä sinun ja blogisi seuraajien välisen yhteyden uudelle tasolle, kannattaa kokeilla sisällön lähettämistä livenä. Voit käyttää esimerkiksi Facebook Liveä, Instagram Storiesia tai Snapchatia. Facebook live on tällä hetkellä tosi kuuma amerikkalaisten bloggaajien keskuudessa.



4. Täsmäpostauksia Google Trendsin avulla


Jos tavoitteenasi on lisätä liikennettä blogiisi, kannattaa kokeilla Google Trend -palvelua. Sen avulla voit katsoa, minkälaisia asioita ihmiset googlettavat tällä hetkellä (tai esim. viimeisen viikon/kuukauden aikana). 

Esimerkkiaiheeksi otan JOULUN. GT:n viimeisen 7 päivän tilaston mukaan kannattaisi kirjoittaa mm. H&M joulusta, jouluaskarteluideoista, joulusta Porvoossa ja vegaanista joulusta.



5. Blogien wall of fame






2 kommenttia:

  1. Blogien pitämiselle voi olla erilaiset tarkoitusperät ja päämäärät. Itselleni ainakin riittää tällä hetkellä pelkkä bloggaaminen, kirjoittaminen kuvien kera. Siinä haastetta alkuun.
    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)