Postaukset

5 kirjaa jotka eivät koskaan lähde mielestäni5 kirjaa jotka eivät koskaan lähde mielestäni1. Ylpeys ja ennakkoluulo

Tämä Jane Austenin mestariteos on mielestäni kaikkein aikojen kirja. Rakastan Austenin kaikkia kirjoja (ja tietysti elokuva- ja TV-versioita), mutta Ylpeys ja ennakkoluulo on ykkönen. Viisasteleva sydän tulee hyvänä kakkosena. 

Rakastan tätä kirjaa, koska jokaisella lukukerralla (ja BBC:n 95-version katselun jälkeen) huomaan jotain uutta. Ja onhan Lizzien ja herra Darcyn rakkaustarina iiiiihana!

Ylpeys ja ennakkoluulo (affiliate)


2. Kotiopettajattaren romaani

Syntyykö ihminen pahaksi vai tuleeko ihmisestä paha? Tekopyhää julmaa uskonnollisuutta. Orpotytön selviytymistarina. Jännitystä, romantiikka, sydänsuruja ja hulluutta. Luonteen vahvuutta. Siitä on Kotiopettajattaren romaani tehty.

Kotiopettajattaren romaani (affiliate)


3. Tytöistä parhain

Lapsuuteni lempikirja. Isosiskoni luki tätä ääneen minulle. Jotkut väittävät, että kirjan päähenkilö Polly on tylsä nössökkä. Minusta ei. Minusta on rohkeaa olla kiltti ja hyvä muita kohtaan, kun ympärillä olevat ihmiset eivät sitä ehkä edes ansaitsisi. On rohkeaa olla muuttumatta joksikin toiseksi - kovaksi. 

Tytöistä parhain (affiliate)4. Esterin kirja

Raamatussa on paljon mielenkiintoisia henkilöitä. 2 lemppariani on Lea ja Ester. Esterin kirja erityisesti on supermielenkiintoinen. Muinaisen Persian valtakunnan tavat, valtapeli ja naisen asema jaksaa aina ihmetyttää. Jo pikkutyttönä tarina imaisi minut mukaansa. Moni on sanonut, että Esterin kirjan kuningartar Vasti on yksi ensimmäisiä feministejä kirjallisuudessa.5. Matildan viimeinen valssi

Matildan viimeinen valssi ei ole klassikkokirja. Sillä on kuitenkin erityinen paikka minun elämässäni, koska se on ensimmäinen kirja (jonka muistan), jota en voinut laskea käsistäni ennen viimeistä sivua. Luin sen yhdeltä istumalta. Silloin tiesin, että eräänä päivänä minäkin haluaisin kirjoittaa kirjan, jota on vaikea laskea käsistä.

Matildan viimeinen valssi (affiliate)Mikä kirja on tullut sinun elämääsi jäädäkseen?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)