Postaukset

Miksi blogissani on Disqus-kommentointiohjelma


Uuden ulkoasun myötä päätin ladata blogiini Disqus-kommentointiohjelman. Miksi?


Miksi Disqus?


1. Haluan yhteyden kommentoijaan. Bloggeriin kommentoimalla lukija ei välttämättä koskaan lue vastaustani ja aito kanssakäyminen on mahdotonta. Vaarana on, että lukija ei mielellään kommentoi, jos ei voi tehdä sitä anonyymisti. Minulle tämä ei ole ongelma, koska en kaipaa anonyymejä kommentteja blogiini. Kaipaan aitoa keskustelua. (Pidän vielä jonkin aikaa auki mahdollisuuden kommentoida "vieraana")

2. Disqus on superhelppo asentaa ja vanhat kommentit siirtyvät kätevästi uuteen muotoon.

3. Disqus tarjoaa myös hauskan reaktiotyökalun. Lukija voi anonyymisti kertoa yhdellä klikkauksella mielipiteensä postauskesta. Lukija voi myös äänestää kommentteja.

4. Mielestäni kommentteja on kätevä hallinnoida, koska voin tehdä sen suoraan postauksessa.

5. Spammikommentit vähenee. Jes! Kaikki eivät pidä Disqusista, mutta minusta se on oikein toimiva ja helppokäyttöinen työkalu.

6 kommenttia:

 1. Totta tää ettei Bloggerin kautta saa yhteyttä kommentoijaan, melkein ikinä en saa blogeissani kunnon keskustelua aikaa (okei, ei siinä - ei mulle enää tuu kommentteja muutenkaan) - harkitsin Disqusin kokeilua johonkin, mutta se tyssäsi siihen että mullei ollut harmainta aavistustaan mihin sen mokoman laittaisin. Mutta tässä on se hyvä puoli, että kuvakommentointi on mahdollista, ihan niin ko FB-ssä. :) tosin Disqusissakin voi olla anomuumi, jos haluaa. (Itte kuljen 3 vuotta vanhalla kuvalla, mitä sitä hyvää vaihtamahan) + Pelkäsin vähän aikaa että oisin unohtanut Disqus- tunnukseni salikset. Onneks se mokoma on kuitenkin yhdistetty Twitteriin. (Y)

  VastaaPoista
 2. Anna-Aleksandra Ruohonen23. tammikuuta 2019 klo 0.00

  Moi !

  VastaaPoista
 3. Moikka Mirette! Kiitos, että pistäydyit blogissani ja kommentoit postausta.

  Tarkoitatko, ettet tiennyt mihin "asennu"koodi tulee laittaa? Jos tarkoit, niin ihan vain sivupalkkiin ja voilà. Anonyymillä tarkoitin enemmän sitä, että sinusta ei jää mitään jälkeesi. Toki Disqusiakin voi käyttää nimimerkkiä ja laittaa profiilikuvaksi mitä tahansa, mutta sinusta silti jää jälki; voin käydä katsomassa sinun Disqus-profiiliasi, mitä olet aiemmin kommentoinut yms. Ja voin tarvittaessa lisätä sinut mustalle listalle yms. (Hehee! Se ei tule olemaan tarpeellista) Bloggerin anonyymi oli todellakin vain"ilmaa".

  Kuvakommentointi ja muut härpäkkeet ovat kyllä huippujuttu. Vanhassa englanninkielisessä blogissani käytin vuosia sitten Disqusia, eikä se silloin ollut vielä ihan näin huippu :)

  VastaaPoista
 4. Hei Anna! Kiitos kommentista. Blogin uuden ulkoasun säätäminen on vielä kesken, eli en ole vielä ehtinyt mobiililaitteiden toimivuuteen tarttumaan. Tällä hetkellä omassa puhelimessa toimii, mutta padilla ei ole ok. Mutta kunhan vain ehdin, alan korjaamaan ja säätämään :)

  VastaaPoista
 5. Koitetaans onnistuuko kommentointi nyt. :D Anonyymien ilkeilijöiden karsiutuminen on varmasti positiivinen puoli (onneksi en itse niistä juuri ole kärsinytkään). Toisaalta, kaikki kirjautumispakot vähentää niitä kivojakin kommentteja. Itse käyn kyllä blogeissa kurkkaamassa vähintään seuraavan vierailun yhteydessä myös vastauksen viestiini, mutta totta on, että harvemmin siitä keskustelua syntyy.
  Iloista viikon alkua! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Taina, että pistäydyit Kivemmassa blogissa! :)

  Minusta tuntuu, että kirjautumisen takana oleva kommentointi karii "Kiva postaus" -tyylisiä kommentteja, mutta ne kommentoijat, jotka haluavat aidosti kommentoida jotain merkityksellistä, eivät välitä kirjautumisesta.

  Disqusissa on mukava lisä tuo ylhäällä oleva emojireaktio, jota voi klikata, jos ei halua kommentoida, mutta jättää bloggaajalle kuitenkin jäljen itsestään.

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)