Postaukset

En osaa piirtää mutta rakastuin siihen silti - Kokeile sinäkin jotain uutta!


Olen koko elämäni haaveillut, että osaisin piirtää. Olisi mahtavaa osata ilmaista itseäni visuaalisesti kynällä tai pensselillä. Mutta en ole koskaan ollut hyvä kuviksessa. Semmoinen seiskan kasin arvoinen töhertelijä vain.

Mutta jotain tapahtui elokuussa. Satuin katsomaan erästä sarjaa, jossa kuolemansairas taiteilija neuvoi hoitajaansa (joka sattui olemaan Neuvostoliiton agentti, mutta ei siitä enempää.) piirtämään. Hän sanoi jotain, mikä sai minussa aikaan ahaa-elämyksen:


"Piirrä vain varjot."


Alakoulun kuvistunneista saakka olen tuskastellut, kun piirrustuksistani ja maalauksistani ei vain tule mitään. Ne eivät näytä oikeilta, vaikka kuinka yrittäisin. Väärät mittasuhteet, vääristyneet kasvonpiirteet ja vaikka mitä kummallista. Ne eivät koskaan näyttäneet hyvältä. Ne eivät koskaan näyttäneet oikealta.

Mutta siinä se oli! Olin liian fiksautunut ajatukseen, että piirrustukseni pitäisi näyttää valokuvamaisen oikealta. Päätin kokeilla tuon kuolevan taitelijan neuvoa ja aloin piirtämään vain varjoja. Se oli vapauttavaa ja ilta toisensa jälkeen kului flow-tilassa. Rakastuin piirtämiseen! Oli jännittävää nähdä mitä varjoista paljastuisi. Siitä syntyikin idea: 10 minuutin kasvokuva.
Etsin mielenkiintoiset kasvot (esim. Pinterestistä). Laitan ajastimeen 10 minuuttia. Alan piirtämään varjoja. 

Aikaa on niin vähän, etten voi ajatella, että minun pitäisi saada kasvot näyttämään valokuvamaisen täydelliseltä. Ne saavat olla epämuodostuneet ja mittasuhteet voivat olla mitä sattuu. Ei haittaa! Kun 10 minuuttia on ohi, edessäni on kasvot ja ne kertovat minulle tuhansia tarinoita. 

Seuraavaksi kokeilen maalia. Tai ehkä teen itse maalin kahvista.Suosittelen kokeilemaan jotain, mitä et "osaa". Etsi itsellesi sopiva tapa tehdä sitä ja saata huomata, että olet rakastunut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)