Postaukset

OMG mikä blogidesign!


Me suomalaiset bloggaajat olemme aika hitaasti lämpiäviä ja konservatiivisia mitä tulee blogiemme designiin. Lähes meillä kaikilla on sivupalkki ja se on lähes aina oikeassa reunassa. Sivupalkissa on tietyt asiat, koska niinhän blogissa pitää olla. 

(Öhöm... Minäkin olen syyllistynyt tähän konservatiivisuuden riemuvoittoon Kivemman blogin designissa JA muutamassa entisessä ohjepostauksessa. Nuo postaukset poltin roviolla jokin aika sitten.) 

Postaukset ovat useimmiten allekkain kokonaisina näkyvillä tai niin, että yhden klikkauksen takana löytyy loput tekstistä. 

Olemme hyvin 2010-lukulaisia. Tai ainakin 2015-lukulaisia.


Osa meistä on kuitenkin tuunannut tai tilannut uuden ilmeen blogiinsa. Nämä uudet templatet näyttävät aika lailla samalta. Valkoinen pohja, iso postauskaruselli ja sitten alla postaukset. Sivupalkissa Instaa ja muuta mukavaa. Alapalkissa lisää ihanuuksia - ehkä jopa lisää Instaa. Suuret bannerit headereista ovat kadonneet.

Älä kuitenkaan ymmärrä väärin: en dissaa näitä blogipohjia. Ne ovat ihania, antavat postausten loistaa ja ovat visuaalisesti silmääni sopivia. Myös monet blogien lukijat ja seuraajat arvostavat perinteistä ja tuttua designia. En siis todellakaan ajattele, että nämä nykyään yleiset pohjat olisi jotenkin huonoja. Ironiseen sävyyn kirjoitan huomiostani millaisia me bloggaajat täällä Pohjantähden alla olemme.

(Myös muualla maailmassa löytyy paljon blogeja tällä "konservatiivisella kaavalla", mutta uudet tuulet tuntuvat tulevan meille Suomeen vähän hitaammin.)Upea blogidesign 2018OMG! 3 upeaa blogitemplatea/designia


Innostun helposti uudesta. Olenkin ihastellut kansainvälisiä blogeja ja niiden uutta visuaalista paatosta. Muutaman blogin kohdalla olen jopa haukkonut henkeä. 


1

Erityisesti Inthefrow-blogin uudenlainen postausmalli on vähintäänkin huikea!


Huomaa:

 • tekstin asettelu, sarakkeet ja poiminnot.
 • aikakausilehtimäinen "taitto".
 • erikokoiset ja ERITTÄIN laadukkaat kuvat.
 • tekstiä, kuvia ja videota.

2

Toiseksi blogiksi valitsin brittiblogin A Considered Life. Blogi ei ole niin räväkän uudenlainen visuaalisuudessaan kuin Inthefrow ja saatat huomatakin samankaltaisuuksia suomalaisen blogimaailman blogeihin. MUTTA! Kunhan klikkaat postaukseen Finishing Touches saatat äkätä jotain freshiä.

Huomaa:

 • ei sivupalkkia.
 • kuvien koot ja asettelu. 
 • design kuvastaa blogin takana olevia aatteita.

3

Think Creative Collective aloitussivu on minusta toteutettu nerokkaasti. Sen visuaalisuus selkeyttää sivuston sisällön hahmottamista. Kannattaa tutustua TCC:n materiaaliin, jos vaikka löytäisit sieltä itsellesi helmiä ja timantteja.

Huomaa:


 • sivuston sisältöjen esittelyn visuaalisuus (kategoriat ei vain horisontaalisesti palkissa)
 • värien käytön jatkumo etusivulta postauksiin.


Mikä design oli sinun suosikkisi? Tuleeko sinulle mieleen jokin blogi, jossa on uusi ja "fresh" design? Minkälaisia designunelmia sinulla on oman blogisi suhteen?Follow my blog with Bloglovin

11 kommenttia:

 1. Hyviä poimintoja! Pidin erityisesti templatenro3:sta! Ja jäin haaveilemaan samalla uudesta blogidesignista😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilli, että poikkesit Kivemmassa blogissa! Uusi design houkuttelee tämänkin ruudun takana :D

   Poista
 2. Me suomalaiset olemme kyllä konservatiivisia asiassa kuin asiassa :D Ja kun blogin ulkonäkö noudattaa tuttuja kaavoja, niin lukijan on helppo navigoida. Minä ainakin olen hukassa, kun tulee jokin uusi template; mistä löydän vanhemmat tekstit, mistä pääsen päävalikkoon. Mutta ei käy kyllä kiistäminen hienoja uusia tuulia esittelit tässä postauksessa, katsoin kaikki huolella läpi. Ykkösvaihtoehdot kuvat olivat huumaavan kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna kommentista! Tosiaan, vanhoista tavoista on vaikea päästä irti jo ihan siinä mielessä, että millainen blogin rakenteen pitäisi olla :D

   Poista
 3. Oma lempparini on ehdottomasti numero 2! Kaikki olivat huoliteltuja, tyylikkäitä, mutta ekassa kuvat olivat mielestäni osittain liian suuria. Nro 3 sekin oli ihan hieno, mutta omaan makuuni liian värikäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ykkösen kuvat tuntuvat suurilta mobiililaitteella, mutta koneella ne ovat majesteettisia hyvällä tavalla :) Kakkonen on kivan seesteinen ja "helppo", koska vielä aika perinteinen.

   Poista
 4. Mäkin olen kyllä paljon ihaillut tuota Inthefrow-blogin ulkoasua, ihan mieletön! Toinen, myös vähän samantyyppinen (mutta ei ihan yhtä extra) ulkoasu on myös Lydia Elise Millenillä! Sitä on tullut paljon ihailtua. Siellä on mys erikoisuutena mielestäni se, että vaikka ulkoasu on superhieno ja erikoinen, saa sen halutessaan vaihdettua alapalkista perinteiseen "blog modeen"!

  ( https://lydiaelisemillen.com )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Joanna! Kiitos, että poikkesit blogissani! Lydia Elise Millenin blogi vaikuttaa hienolta ja hyvä ominaisuus tuo perinteinen blogimode. Puree konservatiisivempaankin lukijaan :)

   Poista
 5. Kiva postaus! Kakkonen on minun suosikkini: ehkä perinteisin, ja siksi puhutteli eniten, sillä koin sen selkeimmäksi ja kokonaisuus oli helppo "ottaa haltuun" yhdellä silmäyksellä. Erityisesti tykkäsin kuvien suuresta koosta. Ehkäpä tästä tavoitetta omaankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Kakkonen on mukavan seesteinen. Tykkään :)

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)