Postaukset

Miten saada blogille lisää seuraajia - Lukijasta seuraajaksi


Ennen kuin luet eteenpäin varmista että olet lukenut nämä postaukset (tässä postauksessa on sitten enemmän järkeä):

Kirjoitatko lukijalle vai seuraajalle?

Miten saada blogille lisää lukijoita?
Miten saada lukija rakastumaan blogiisi?


Okei. Voimme mennä eteenpäin. 



Jos haluat saada seuraajia lisää, tässä muutama vinkki kokeiltavaksi. Muista kuitenkin, että sinun ei tarvitse saada lisää lukijoita. Blogi voi olla ihana harrastus ilman suuria tavoitteita.



Miten saada lisää seuraajia blogiin



1. Seuraaminen on helppoa


Seuraamme blogeja eri tavoin. Siksi olisikin tärkeää, että tarjoat mahdollisimman monipuolisia tapoja seurata blogiasi. Kivempaa blogia voi seurata Bloggerissa, Bloglovinissa (huom! Jos olet seurannut Bloglovinissa, niin muistathan siirtyä pois blogspot.fi-puolelta), Blogipolussa, Pinterestissä ja Facebookissa. Muita välineitä blogien seuraamiseen ovat esimerkiksi RSS/sähköposti, Instagram, Twitter ja Snapchat.

Lisäksi nämä seuraamisvaihtoehdot tulisi olla hyvin esillä blogissasi, eli niiden pitäisi olla helposti löydettävissä. Helppoa ja vaivatonta!



2. Pyri luomaan Liisa Ihmemaassa -tunnelma


Kun lukija tulee blogiisi, pyri luomaan hänelle kokemus, että tässä blogissa on jotain erityistä. Anna hänelle mahdollisuus sukeltaa aina syvemmällä ja syvemmällä postauksiisi. Yhden klikkauksen päässä on uusi kiinnostava postaus, jota ei voi olla lukematta.

(Huom! Jos mietit blogin perustamista, suosittelen, että kirjoitat varastoon paljon postauksia, ennen kuin julkaiset blogiasi. Liisa Ihmemaassa -tunnelma on silloin helpompi luoda.)



3. Pyydä apua


Me ihmiset olemme laumasieluja - ainakin blogimaailmassa. Blogia, jossa on paljon seuraajia on houkuttelevampi alkaa seurata kuin blogia, jossa ei ole seuraajia. Siksi kannattaakin pyytää kavereita, perhettä ja sukulaisia apuun eli seuraamaan blogiasi. 



4. Blogisi on elossa 


Ei ole mitään järkeä alkaa seurata blogia, johon ei ilmesty uusia postauksia. Osoita siis, että blogisi on elossa. Jos postaat tiheään tahtiin, saat todennäköisesti enemmän liikennettä blogiisi. 


Sinun ei kuitenkaan tarvitse pakottaa itseäsi tähän. Blogin sydämenlyönnit ja hengityksen kulkemisen voi osoittaa muillakin tavoilla. Voit esimerkiksi kertoa lukijoillesi, että olet "hidas bloggaaja" (slow blogger manifesto). 




5. Osoita, että välität 




Tässä on sinulle pieni ajatus purtavaksi: Lukijat eivät ole sinua varten, vaan blogisi on heitä varten. Lukijoiden määrä ei siis ole jotain millä kannattaa pönkittää egoa. Lukijoiden määrä kertoo sen, kuinka moni on blogisi löytänyt ja kokenut saavansa siitä jotain. Jos alat tarkastelemaan ja kehittämään blogiasi tämän ajatuksen kautta, on aika todennäköistä, että seuraajien määrä kasvaa.

Pyri siis tekemään blogistasi paikka, joka on lukijoita/seuraajia varten. Tee blogipäätöksesi sen mukaan.  Muista myös vastata kommentteihin!



6. Ole ääni, älä kaiku


Älä ole kopio muista blogeista. Löydä oma persoonallinen blogiminäsi ja -äänesi.  



7. Tee blogistasi merkityksellinen




Kun lukija kokee, että blogillasi on hänelle merkityksellistä ja erityistä annettavaa (esim. sisältö, tunnelma...) hän saattaa alkaa seuraamaan blogiasi. Yritä siis saada lukija rakastumaan blogiisi. 

Älä julkaise täytepostauksia. Ne eivät ole merkityksellisiä. Mieti aina, mitä lukijasi tästä saa. Postauksien tulisi innostaa, inspiroida, opettaa, lohduttaa...



8. Ei sikaa säkissä


Pyri antamaan blogisi sisällöstä lukijalle selvä käsitys heti kun hän tulee blogiisi. Voit tehdä sen esimerkiksi kategorioiden avulla tai vaikkapa kertoa blogisi mission sivupalkissa. Älä ole salamyhkäinen vaan ole luotettava ja selkeä. Kaupoissakin on näyteikkunat ja kyltit sen takia, että asiakas tietäisi minkälaisesta kaupasta on oikein kyse.



9. Tiedä kenelle kirjoitat


Tämä olisi voinut mennä myös 5. kohtaan, mutta haluan erottaa sen vielä omaksi kohdaksi, koska tämä on mielestäni tärkeä. Mielestäni sinun kannattaisi miettiä tätä jo ennen kuin perustat blogin (jos sinulla on tavoitteena tehdä siitä suosittu). Eli pohdi kuka on blogisi ideaali lukija. Se auttaa sinua välittämään lukijastasi ja antamaan hänelle selkeä käsitys blogistasi.



Millaisia vinkkejä sinä antaisit seuraajien saamiseksi? Onko seuraajat sinulle tärkeitä, vai onko blogiliikenne tärkeämpää?



10 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää. Näitä asioita tulee aina aika ajoin vatvottua mielessä. Viime aikoina olen yrittänyt tehdä blogia jotenkin rennommin ja se onkin toiminut ihan hyvin. Kun kyseessä on vain harrastus, niin tiedostan nykyään paremmin myös rajani ajan suhteen jne... Ihan joka kerta ilahdun, kun joku on klikannut itsensä lukijaksi tai fb-tykkääjäksi, mutta samoin ilahdun siitä, kun näen, että vierailumäärät kasvavat.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä, että olet oppinut tuntemaan blogirajasi. Nimimerkillä blogiburnoutin kokenut.

      Poista
  2. Kiitos, että teet näitä ohjeita. Monessa asiassa olen kahlannut kaikki lontoonkieliset sivut läpi ja löytänytkin yleensä ongelmaan ratkaisun, mutta onhan se nyt ihan eri juttu lukea ohjeet omalla kielellä :D

    Yksi kysymys mulla kuitenkin olisi. Ongelma ei ole suuri, eikä se oikeastaan ole edes ongelma, mutta häiritsee silloin tällöin. Mistä johtuu, että kun lisään itseni jonkin blogin lukijaksi näkyy vain oletus avatar, enkä pysty vaihtamaan siihen omaa kuvaani. Tai varmasti pystyn, mutten ole vielä löytänyt sitä, mistä se tehdään :) Osaatkohan kertoa, missä tuo muutos pitää tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko sulla useampi Blogger tili? Esim. yksi ajalta ennen omaa blogia?

      Poista
    2. Hei Hanna! Voisitko laittaa mulle sun sähköpostin tässä tai viestitoiminnon kautta?

      Poista
  3. Itselleni on tärkeää, että lukija ymmärtää lukemansa ja on aidosti kiinnostunut siitä.

    VastaaPoista
  4. Lisäisin kyl ehdottomasti tähän listaan some-kanavat. Uusia lukijoita saa minusta kaikkein parhaiten jakamalla sisältöään esim. Sopivien teemojen fb-ryhmissä, käyttämällä oikeita tageja instagramissa ja postaamalla hyviä kuvia. Monille Pinterest on tosi isossa roolissa nimenomaan liikenteen tuojana. Ja toki aina joku siitä massasta jää vakkarilukijaksikin. Kiva kun teet näitä ohjeita yms. Kirjaprojektia seuraan myös innolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Some on kyllä hyvä keino hankkia lukijoita, mutta tässä postauksessa pyrin pohtimaan miten niistä lukijoista saisi seuraajia.

      Kirjaprojekti edistyy tällä hetkellä vähän hitaasti verrattuna alkukesään, mutta edistyy kuitenkin :D

      Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)