Postaukset

Unelmana kirjan julkaiseminen


Pikkutytöstä saakka olen rakastanut tarinoita. Niin kauan kuin muistan ne ovat pyörineet päässäni. Rakastan sitä tunnetta, kun mielikuvitus kasvattaa siivet. En olekaan enää bussissa vaan kaukana satumaisessa maassa ja katson kuinka ritarit ratsastavat taisteluun. Tai kuoriessani perunoita suunnittelen pakoreittiä ettei brittien naisagentti jää kiinni toisen maailmansodan aikaisessa Saksassa. 

Tarinat ovat osa minua. Unelmana kirjan julkaiseminenSuuri unelmani on pidellä käsissäni kirjoittamaani kirjaa ja selailla sen sivuja. 

Olen kirjoittanut lukuisia ensimmäisiä lukuja, mutta jättänyt ne kesken epäilyksen vallassa tai kun uusi idea on saanut minut pauloihinsa. Mieheni sanoi aika osuvasti: "Luovuus ei riitä. Sinulla pitää olla itsekuria saada päätökseen se minkä olet aloittanut." 

Olen päättänyt, että nyt kerään itsestäni kaikki itsekurin hippuset ja kirjoitan valmiiksi yhden tarinoistani.  Kirjoitan projektin etenemisestä täällä blogissa.


Seuraa siis mukana, toteutuuko unelmani.16 kommenttia:

 1. Onnea projektiisi!

  Itsekin olen unelmoinut oman kirjan kirjoittamisesta, mutta ehkä se ei käy toteen... Ihan tämä kielioppi ei riitä, sillä lukihäiriön kanssa on taivuttelemista ja hassuista lauserakenteista en vieläkään ole päässyt eroon, vaikka sitä olenkin harjoitellut. Aina täytyy olla kuitenkin unelmia! :)

  Mua on aina kiehtonut kirjat ja niiden maailmat. Kirjastossa kesätyöntekijänäkin ollessa lumouduin siitä kirjojen kirjosta. Mutta vaikka kaikista ei tulekkaan kirjailijoita, on meitä lukijoitakin oltava, sillä muuten ei kirjoja kirjoitettaisi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Melissa!

   Meillä kaikilla someajan kirjoittajilla on haasteita kirjoittaa "oikeata" tekstiä. Minäkään en ole hyvä kieliopissa ja muussa sellaisessa, mutta koska tarinoita pursuaa, aion opetella.

   Toivottavasti sinäkin rohkaistut kirjoittamaan! Voisit vaikka käyttää saneluohjelmaa ensimmäisen version kirjoittamisessa hyväksesi :)

   Poista
 2. Viisaasti sanottu mieheltäsi. Juuri tuollaiset oikealla hetkellä oikein sanotut sanat saattavat olla se liikkeelle potkaiseva voima.

  Onnea ja menestystä projektillesi ja kaunista heinäkuuta. Jään kuulolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä tosi kiitollinen ihanasta miehestäni; hänellä on jalat maassa, mutta ihanan kannustava.

   Mukavaa heinäkuuta sinullekin :)

   Poista
 3. Wau!! Aikamoiseen urakkaan olet tarttumassa ja luulen, etä tällä kertaa luovuutesi riittää saattamaan kirjasi loppuun. Innolla odotan postauksiasi kirjasi edistymisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakka on valtava, muta unelmien eteen pitää tehdä töitä :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen projekti, ehdottomasti seuraan sen etenemistä! Mulla on myös pienenä salaisena haaveena kirjan kirjoittaminen, mutta en malta raivata aikaa tarinan kehittelylle ja kirjoittamiselle. Tarttisinkin enemmän aikaa, sillä on ärsyttävää katkaista hyvä kirjoitusflow milloin mistäkin syystä.

  Tsemppiä lukuun 2! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin musta tuntuu, että samanlaiset ihmiset jotenkin löytää toisensa :D Tämä tosiaan on aikaa vievä prosessi. Nyt vaan pitää tehdä kovasti töitä :)

   Poista
 5. Paljon voimia tämän haaveen toteuttamiseksi! Mä olen myös aina haaveillut kirjasta, oikeastaan kirjoitin parikymppisenä yhden pienen, mutta se tuhoutui koneen hajotessa :( Nyt lasten jälkeen olen alkanut pohtia josko luontevin olisikin lähteä kirjoittamaan lapsille. Aikaa ei kuitenkaan juuri nyt oikein olisi, vaikka mielenkiintoa kyllä löytyy. Pitää vaan muistaa laittaa kaikki ideat ylös, että voi tilanteen tullen sukeltaa niihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Toivottavasti löydät aikaa ja energiaa kirjoittamiseen. Mä olen kuullut, että pari äitiä "kirjoittaa" kirjaa puhelimen äänittäjällä ja sitten käyttää appeja äänitysten puhtaaksikirjoittamiseen :)

   Poista
 6. Kommentoin ihan toista asiaa kuin kirjan kirjoittamista. Törmäsin blogiisi ja löysin ohjeen kuvien kehyksien pois ottamisesta. Ohjeet olivat selkeät, mutta en kuitenkaan onnistunut, koska siinä vaiheessa kun pitää klikata "KÄYTÄ BLOGISSA", niin tuo em. ruutu on harmaa, eikä anna klikata. Mitä olen tehnyt väärin? Blogissani on myös jo kauan olleet nuo työkalut aina näkyvillä, enkä saa niitä pois. Ennen aina pystyin ne poistamaan, mutta nyt ne ovat jatkuvasti näkyvillä, niin olen jopa jo tottunut niihin, enkä edes usein kiinnitä niihin huomiota, mutta haluaisin kuitenkin ne pois. Ei auta vaikka klikkaan "MUKAUTA".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kristiina! Kävin vakoilemassa blogiasi ja huomasin, että kuvissasi ei ole kehyksiä, mutta jokaisen postauksen ympärillä on "kuvakehykset". Suosittelen, että otat CSS-koodin pois ja laitat sen uudestaan. Varmista, että sinulla on kopsattuna koko koodi, eli alun piste ja lopun } Jos ei onnistu niin ota yhteyttä tuosta kirjekuori-ikonista :)

   Työkalut näkyy vain sinulle. Ei siis lukijoillesi. Ne ovat näkyvillä sen takia, että voit bloginäkymässä muokata esim. sivupalkkia ilman, että sinun täytyy mennä Ulkoasu-sivulle. Jos kirjaudut ulos, näet ettei ne enää näy. Mutta jos haluat ne silti pois laita CSS-koodi:
   .quickedit{display:none;}
   Muista alun ja lopun merkit.

   Poista
 7. Ihanaa, haaveita pitääkin tavoitella ja toteuttaa! Toivottavasti kirjaprojektisi ottaa tuulta alleen ja lentää komeana eteenpäin :).

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)