Postaukset

#Onnenonkija - Leffa bloggaamisesta


Tulin juuri leffasta ja täytyy kyllä sanoa, että niinkin hupsukas leffa kuin #Onnenonkija, ei ainoastaan jättänyt hymyä huulille vaan antoi paljon miettimisen aihetta. #Onnenonkija jopa puki sanoiksi (tai kuviksi) ne ajatukset blogimaailmasta ja bloggaamisesta, joita en ole itse osannut.Teennäinen ja turhamainen blogimaailma

Minun täytyy myöntää, että en vaan kertakaikkiaan pysty lukemaan lifestyle- ja muotiblogeja naama peruslukemilla.  Minun pieni idealistipää alkaa käymään kierroksilla ja ahdistuu kaikesta kuluttamisesta ja "minäminäminäminä" viboista (leffassa oli huikea vuodatus, joka kiteyttää ihan täysin minun ajatukseni). 

Älä kuitenkaan käsitä väärin; on minustakin kiva shoppailla, syödä hyvin ja sisustaa. Mutta tapa jolla nämä teemat tulevat usein blogeissa esille on jotenkin... blaah. Olisikohan teennäinen ja turhamainen hyviä sanoja. 

Sanoilla on valtaa - siis blogilla on valtaa

Minä todella uskon, että meillä jokaisella olisi jotain merkityksellistä sanottavaa - ja kirjoitettavaa. Uskon, että bloggaaja voisi vaikuttaa sanoillaan ja kuvillaan eikä vain aiheuttaa kateutta ja pönkittää ulkonäkökeskeisyyttä.  

Uskon, että bloggaaja voi olla paljon enemmän kuin tuotteiden (lähes)ilmainen mainostaja. 

Kirjoita rohkeasti blogiasi! Sinulla on valtaa. Käytä sitä hyvin. 
Kuvan saat ottaa mukaasi! Laita vaikka sivupalkkiin tai tatuoi pohkeeseen. 


#blogillaonväliä  #blogillaonvaltaa #merkityksellinenblogi

14 kommenttia:

 1. Eikäää! Haluan niiiin nähdä ton leffan! =D Se on kyllä jännä, riippuu niin kirjoitustyylistä tuokin, kuinka itsekkään vaikutelman antaa… Miten kertoa omasta elämästään pehmeästi, hehkuttaa onneaan vaikuttamatta pollealta, tuoda esiin epäkohtia vaikuttamatta nurisijalta… Harjoittelua vaatii. Mun täytyy myöntää, etten edes lue paljoa blogeja. Luen lähinnä niitä sisustusblogeja, joista inspiroidun, ja monesti juuri googlettelemalla törmään johonkin yksittäiseen postaukseen, josta saattaa olla apua. Niin en tiedä blogimaailmasta itsestään paljoakaan, huvittavaa kyllä. Sen olen huomannut, että menestyäkseen pitäisi olla kai jonkin sortin ammattikuvaaja ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä kattomassa! Ihanaa hömppää :) Se on tosiaan aika tasapainottelua, jos bloggaa ulkonäköön liittyvistä asioista, että ei kuulosta tosi pinnalliselta. Muutamaan hyvään blogiin olen sen saralla törmännyt, mutta muuten on aika "korkealentoista" :D

   Poista
 2. Tuo elokuva olisi kyllä hauska katsoa :D
  Eiköhän se jossain vaiheessa tul Netflixiin.
  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Oi, joi sain taas ajattelemisen aihetta! Bloggaamisen sisältöä, mitä antaa ja saa, olen miettinyt paljonkin, mutta en oikein sanoiksi asti. Nyt mietin tätä kunnolla.
  Blogit joissa esitellään kaiken aikaa uusia tuotteita, saavat minut ihmettelemään milloin niitä on oikeasti ehditty kokeilemaan ja niin hyviksi havaitsemaan että haluaa kertoa blogissaan. Tuotetekstit ovat puuduttavaa luettavaa suoraan mainostajan tuottamasta tekstistä kopioituja ( välillä jopa fontti jäänyt vaihtamatta ;) )
  Näistä on vaikea kirjoittaa niin ettei joku vedä hernettä nenäänsä. Jos vähäkin kritisoi tavarahömppää saa saman tien kateellisen leiman...
  Toisaalta tavarakimaraa esittelevät blogit näyttävät olevan hyvin suosittuja. Onko se tavara mikä lukijoita kiinnostaa vai liitytäänkö seuraajaksi kun kaikki muutkin näyttävät niin tekevän? Vai jotain muuta?
  Näitä mietin seuraavaksi. Kiitos tästä aiheesta!

  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Hyvä kirjoitus ja mielelläni kävisin katsomassa elokuvan.
  Toivoisin eri bloggaajien nostavan aina välillä esille omia arvojaan/tärkeiksi kokemiaan asioita. Blogeilla voi vaikuttaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu, kun poikkesit blogissa. Toivottavasti saat mahdollisuuden leffailtaan :)

   Poista
 5. Ehtisköhän vielä leffaan tuota katsomaan...Olen kuullut pelkästään hyvää kyseisestä elokuvasta.:)
  Mulla on muuten ikävä niitä sun kuukausihaasteita! Jos mä oikein innostun tuosta linkkimahdollisuudesta, niin ehkä mä vielä laitan toisen haastepostauksen ilmoille, sellaisen, jonka sisällöllä on merkitystä.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi leffailtaa! Ei ole edes pitkä, niin arki-iltanakin onnistuu hyvin.

   Voi, kun ihana kuulla, että haaste on vieläkin ollut mielessä. Sinun haastepostausta jään innolla odottamaan!

   Poista
 6. Pitäis kyllä nähä toi leffa! No viimeistää sit ku se tulee dvd:lle.

  VastaaPoista
 7. Tuntuu, että viime aikoina on pintaliitoblogit vaan lisääntyneet, vai lukeeko sitä itse jotenkin kriittisemmin kun on jo pidemmän seurannut jotain blogia ja huomaa kuinka taajaan tahtiin tavarat ja must-have -jutut oikein vaihtuvatkaan. Elokuva saattaa hyvinkin päätyä katselulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että pintaliitoblogit lisääntyvät kokoajan, koska ne on trendikkäitä ja tulee olo "voi kun mäkin olisin tuollainen". Suosittelen leffaa todella lämpimästi :)

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)