sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pinterest aloittelijalle - osa 1


Tässä olisi vihdoinkin paljon toivottu postaus Pinterestistä. Tässä ensimmäisessä osassa käydään läpi ensimmäisiä Pinterest-askeleita, eli tilin luomista ja muokkaamista.


miten Pinterest toimiiMikä on Pinterest?
(Jos olet kiireessä, voit ihan hyvin hypätä tämän alkuhöpinän yli)


Minä kutsun Pinterestiä Ihanaksi Googleksi. Miksi? Koska sieltä löytyy paljon helpommin ihanampia ja kauniimpia juttuja kuin perusgooglettamisella. Johtuu ehkä siitä, että Pinterest on naisten valtakunta (70% käyttäjistä naisia). Pinterest tulee luultavasti sanoista pin ja interest. Pin tarkoittaa nastalla kiinnittämistä ja interest taas mielenkiintoista. Eli siis kiinnitetään nastalla jotain mielenkiintoista.

Pinterest ei ole ainoastaan Ihana Google, vaan käyttäjät voivat luoda omia tauluja (board), joihin sitten lisäävät haluamiaan kuvia. Tätä kutsutaan pinnaamiseksi (pinning). Jokaisesta pinnauksesta pääset myös niiden nettisivuille. Pinnauksia voi myös kommentoida tai niistä voi tykätä.

Pinterestin avulla pystyy myös seuraamaan muita käyttäjiä tai heidän yksittäisiä tauluja. Ja mikä hauskinta, voit lisätä omia kuviasi ja linkkejäsi! Hyvässä lykyssä ne voivat levitä monien nähtäväksi. Jos sinulla on blogi, tämä on loistavaa mainosta!


Miten pääset alkuun?

Sinun tulee luoda itsellesi Pinterest-tili Pinterestin etusivulla. Voit tehdä sen Facebookin tai sähköpostin avulla. Seuraavassa vaiheessa sinulta kysytään nimesi, ikäsi ja sukupuolesi. Kannattaa huomioida, että etunimesi tulee näkymään profiilissasi. Jos haluat nimimerkin, laita se etunimeksi.

Seuraavaksi Pinterest pyytää sinua valitsemaan aiheita joista olet kiinnostunut. Pinterest pyrkii etsimään etusivullesi sinua kiinnostavia pinnauksia valitsemiesi perusteella. (Etusivullasi tulee näkymään myös seuraamiesi käyttäjien pinnauksia.)

Kun olet saanut tilisi luotua, on aika tutustua tarkemmin miten Pinterest toimii.


Etusivu


miten Pinterest toimii, blogiohjeet


Etusivulle päädyt kun kirjaudut sisään Pinterestiin. 


Profiilin muokkaaminen 


Profiilia kannattaa muokata varsinkin jos olet bloggaaja. Klikkaapas nyt profiiliasi (yläkuvan "Profiilisi").  Eteesi aukeaa profiilisivusi, jossa näkyy luomasi taulut.Seuraavaksi klikkaa (yläkuvan mukaisesti) Edit profile. Voit muuttaa käyttäjänimesi. Minä esimerksiksi olen kaikkialla sosiaalisessa mediassa blogin puolesta Mrs K.  Jos olet bloggaaja, lisää ehdottomasti blogisi osoite Website-kohtaan. Voit myös kirjoittaa esittelytekstin, jos haluat. Tai vaikka lisätä sijaintisi. Muista lopuksi klikata "Save".


Asetusten muuttaminenJos haluat muuttaa Pinterest-tilisi asetuksia, klikkaa "Edit profile" -painikkeen  vieressä olevaa ratasta. Kun klikkaat "Edit settings" -painiketta pääset muuttamaan esimerksi kielen, yksityisyys- ja someasetuksia. Täällä voit myös määrittää millaisia ilmoituksia Pinterest saa sinulle lähettää. Vai saako ollenkaan.  Muista vielä lopuksi tallentaa muutokset (Save settings).
Pinterest aloittelijalle - osa 2 -postauksessa käydään läpi eri tavat luoda tauluja. Lisäksi opetellaan pinnaamista (aika hauska lause opettajan kirjoittamana!) 

Pinterest aloittelijalle - osa 3 -postauksessa pohditaan miten bloggaaja voisi parhaiten hyödyntää Pinterestiä. Muutamia vinkkejä löytyy jo täältä.6 kommenttia :

 1. Hyviä vinkkejä! Täytyypä ottaa kansio esille ja toiseen ikkunaan nää sun ohjeet. Varmasti multa löytyy parannettavaa, sillä oon ollu ihan laiska tuon Pinterestin suhteen...
  Onko muuten tulossa vielä viikonlopun linkkirinkiä? Mietin vaan, kun mulla on se ollut koko ajan blogin sivupalkissa. Hienoa, kun olet taas ennättänyt postailemaan! Käyn kyllä aina lukemassa, vaikka kommentoimaan en välttämättä joka kerta ennätä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina kommentista! Pinterest on kyllä ihan kiva apuväline bloggaajalle (ja muutenkin naisille :D)
   Linkkiringin kanssa tein pienen testin, eli jätin sen julkaisematta katsoakseni, että kaivataanko sitä ollenkaan. Huomasin, että ojallistujien määrä väheni loppusyksystä aika paljon. Ajattelin, että jos yksikin kysely tulee siitä, niin laitan sen takaisin blogiin. Eli voisinkin siksi laittaa sen jo tänään :)

   Poista
 2. Kiva ja hyödyllinen postaus! En ollut harkinnutkaan tilin perustamista ja nyt mietin, että tekisinkö sellaisen jo tänään:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos näistä sinun ihanista ja hyödyllisistä postauksista! Olen pitkään ollut Pinterestin käyttäjä, mutten ole oikein osannut tarpeeksi hyödyntää sitä. Siksi onkin erityisen mukava kuulla, että jatko-osia tälle postaukselle on luvassa. :)

  VastaaPoista
 4. No tää oli kyllä selkeää neuvomista. Olen aivan hurahtanut tuohon Pinterestiin ja saanut sieltä valtavasti oppimista mm. käsitöistä. Ja kirjoittaja on oikeassa siinä, että se on kuin parempi google sillä vaikka googlekin on minut profiloinut ja arvailee mitä etsin, pinterest on...hmmm.... voiko jostain systeemistä sanoa että inhimillisempi? Intuitiivisempi? Jösses, kohta alan varmaan jutellakin sille :D
  No, vitsivitsi. Mutta kiva sivusto se tosiaan on.

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)