Postaukset

Blogivieras


Silloin tällöin kutsun Kivempaan blogiin vieraan kertomaan omista blogikokemuksistaan. Blogivieras- postaukset ovat bloggaajien syvällisiä pohdintoja, ideoita, kantapään kautta opittuja asioita ja inspiraatiopläjäyksiä.

Ensimmäinen blogivieras on Viltsumari. Kavereiden kesken Viltsu. Hän kirjoittaa lifestyle-blogia Inspirationia.

Viltsun Inspiration

Olen somettaja, korujen ja erilaisten korttien kierrätysaskartelija, positiivinen toisinajattelija, vähävarainen ja työkyvytön äiti sekä vaimo. Kipu on suurena osana värittämässä elämäni polkuja. Se viitoittaa suuntia ja määrää tahdin, vaan ei vie voittoa. Olen tavallinen keski-ikäinen nainen, joka on höystetty kaikilla mausteilla. Ennenkaikkea ihminen ihmisten joukossa. XL- ja 40+- bloggaaja, instagrammaaja sekä positiivisuuden ja ilon jakaja. Perheeseeni luen vaimoni, 2 kissaa sekä jo kotoa pois muuttaneen musiikillisesti lahjakkaan lapseni.


Mistä kaikki alkoi

Minun blogihistoriani alkoi 4 vuotta sitten, 2011, kun päätin perustaa Vuodatukseen blogin, jossa toisin esille korttejani, runojani sekä terapoisin sisintäni, jota kalvoi suuri musta möykky nimeltä menneisyyden taakat. Vuoden kerkesin kirjoitella Vilin verstasta, kun vuodatus kaatui ja siinä kaatui myös blogini. Siirryin Bloggeriin ja synnytin Inspirationin, eli Inspiksen.

Inspiration - sinun olohuoneesi


Olen pohtinut, kuinka blogini nimi tulee lausua, ja päädyin siihen, että se lausutaan juuri niin kuin kirjoitetaan. Éi siis väännetä enkkua eikä mitään muutakaan eksoottisempaa kieltä. Siten se sopii suuhun kuin suuhun aiheuttamatta noloja tilanteita. Inspis on rento blogi, aivan kuin olohuoneesi. En nipota, vaikka lausuisit sen mitenpäin.
Inspiration tarjoilee sinulle paikan, jossa istahtaa kahvikupin äärelle. Olla vain ja antaa runojen viedä mukanaan, saada ajattelemisen aihetta pohdinnoistani, löytää positiivisuutta ja iloa omasta arjestasi. Vinkkejä kauneuteen tai vaikka arjen helpottamiseen. Askarrella yhdessä kaikkea kivaa.
Blogin kasvutarina
Vilin verstaan ajoilta Inspiration on muuttunut paljon. Olen kasvanut ihmisenä ja se näkyy blogissanikin. Se masentunut, ahdistunut ja pelokaskin Vili on löytänyt sisältään voimavaroja ja saanut työstettyä mustan möykyn pois. Enää en käsittele blogissani koulukiusaamista, insestiä, raiskauksia, narsismia, nälkää tai laitonta uhkaamista. Enää en kulje ikkunoissa pimeän aikaan enkä katso taakseni jokaisella askeleella. Ja se näkyy postauksissani iloisena ja positiivisuutta huokuvana itsevarmuutena.
Askartelu on säilynyt osana blogiani, samoin kuin runollisuus. Ovat kylläkin vähentyneet, mutta toisaalta esimerkiksi askarteluhaasteen ylläpitäminen ja siihen palkintojen haaliminen on lisäystä. Uutena on runojen ja askartelun lisäksi tulleet mm. kosmetiikka, blogiyhteistyöt ja kissat. Inspiration on laajentunut ja laajentanut. Blogi löytyy nyt myös muista some-väylistä, kuten Facebookista ja Instagramista. Olen myös verkostoitunut 40+-bloggaajiin.
Se arka Viltsu, joka olin blogia aloittaessani on kasvanut reilun 4 vuoden aikana valtavasti. Alussa anonyymit haukut satuttivat ja otin ne henkilökohtaisena iskuna kasvoihini. Itkin ja valvoin öitä miettien, miksi minua vihataan, vaikkei tunneta ja miksi minua syytellään asioista, jotka eivät ole totta!? Sittemmin tajusin, ettei sanat olleet minulle, heille itselleen. Syyllistähän me ihmiset kaipaamme asioissa, joita emme osaa käsitellä oikein. Nyt osaan jo haukut ottaa vastaan enkä enää niitä murehdi sillai. Kenenkään toisen elämää en voi muuttaa paremmaksi. Nyt saan voimaa ja iloitsen, jos joku toinen kokee elämäni jotenkin kadehdittavan hyväksi. Myös haukku tarkoittavat sitä, että blogiani luetaan! Sehän se on tärkeintä! Ja kommentti on kommentti ja lukija on lukija. Jollei blogiani kommentoida, on minun jatkettava itsetutkiskelua, miksi blogini ei kiinnosta ja onko blogin jatkaminen kaiken tämän arvoista...
Blogiunelmia
Mitä unelmia minulla sitten on tulevaisuutta ajatellen? Se, että Inspiration saisi kannatusta, enkä olisi täällä yksin. Se, että kehittyisin ihmisenä edelleen ja samalla kehittäisin blogiani paremmaksi ja viihtyisämmäksi. Koskaan ei voi olla valmis.
En niinkään välitä siitä, mitä numeroita tilastoissa on, vaikka niitä seuraankin. Seuraan, jotta tiedän mihin päin olen menossa. Enemmänkin välitän juurikin siitä, että kommentoitaisiin, että blogini olisi niin pidetty, että sitä voisi vinkata kaverille joskus ja että lukijoilla olisi hyvä olla Inspiksessä. Syy palata uudestaan, syy olla lukijanani. Minä en tavoittele parrasvaloja tai aploodeja saavutuksestani, vaan iloisia ihmisiä ja itsevarmuutta osaamiseeni. Kuulua osana johonkin. Että minulla ja blogillani olisi syvällisempi tarkoitus. Mikä, se selviää vielä joskus.
Blogi osana omaa kasvutarinaa
Se, miksi bloggaan, vaikka sanotaankin, ettei bloggaaminen enää kannata ja että kilpailu on kovaa, on se, etten minä kilpaile, vaan nimenomaan teen tätä itseni ja lukijoideni tähden. Oma kasvuni on ihmisenä saanut harppauksen bloggaamisen ansiosta ja myös omat ajatukseni ja kokemukseni ovat auttaneet muutamaa lukijaa heidän elämässään. Olen saanut töitäni esille suuremmalle yleisölle ja olen saanut paljon uutta oppia blogikavereiltani harrastuksiini. Bloggaamisesta on tullut intohimoni, enkä koe tarvetta lopettaa vielä vuosiin. Jos kohtalo katsoo niin parhaakseni.
Tässä Viltsun pohdintoja bloginsa kasvutarinasta. Minkälainen sinun blogisi kasvutarina on? Onko blogisi ollut sinulle henkireikä vaikeissa elämäntilanteissa?
6 kommenttia:

 1. Tällä hetkellä tuntuu että blogille ei jää ihan niin paljon aikaa kuin haluaisin, mutta kyllä se taas tästä kunhan vauvakin kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvan kanssa bloggaaminen on varmasti haastavaa. Toivottavasti löydät jo nyt pieniä blogihetkiä :)

   Poista
 2. Ihana postaus <3

  Minun blogini taival on alussa, mutta se ei olisi koskaan alkanut ilman kahta upeaa naista! Mrs K, annoin sulle mun leiman. =) http://ovi27.blogspot.fi/2015/10/golden-label-minun-tapani-kiittaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vastaus kesti "hiukan" kauan. Mutta ihanaa, jos mä olen saanut inspiroitua sua bloggaamaan :)

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)