tiistai 25. marraskuuta 2014

5 apuvälinettä bloggaajalle


Tässä sinulle vinkkejä tarpeellisista ja tarpeettomista (mutta erittäin hauskoista) blogiapuvälineistä internetin ihmeellisestä maailmasta. Seuraa blogia, sillä näitä vinkkejä tulee varmasti lisää ihan lähiaikoina!
1. EvernoteEvernote on kuin virtuaalinen muistikirja, johon voit lisätä vaikka kännykällä ottamiasi kuvia inspiroivista ihanuuksista. Voit myös luoda kansioita ja pitää kaiken järjestyksessä. Evernote on hyvä tapa pitää asiat järjestyksessä ja kirjata ylös postausideoita vaikka ihan kännykälläsi. Voit myös hankkia kivoja sovelluksia täydentämään loistavaa ilmaista peruspakettia. Evernote on myös Suomeksi.


2. MindmeisterMinä rakastan ajatuskarttoja, koska niiden avulla pienikin idea voi kasvaa suuren suureksi. Meindmeisterin avulla voit luoda sähköisiä ajatuskarttoja. Voit lisätä ajatuskarttaan kuvia, linkkejä ja liitetiedostoja. Ajatuskartan voi myös printata tai esitellä suuremmalle joukolle kuin PowerPoint-esityksen. Tämä on loistava apuväline postauksien suunnitteluun.


3. morgueFile


Täältä löydät todella paljon Public domain -kuvia. Olethan jo lukenut: Mitä kuvia saa julkaista blogissa?


4. PicmonkeyTästä bloggaajan pelastuksesta olen vaahdonnut usein, koska se vain on niin loistava. Molempien blogieni ulkoasu on luotu Picmonkeyn avulla. Kyseessähän on ilmainen (voit myös hankkia maksullisen version) kuvankäsittelyohjelma, jonka avulla voit korjailla kuviasi tai luoda jotain aivan uutta. En voisi elää ilman Picmonkeya; se on ilmainen, kätevä ja hipoo täydellisyyttä. (Tästä hehkutuksesta minulle ei edes makseta mitään!)


5. PhotobucketTämä on mielestäni erittäin hyvä hostaussivusto kuville. Voit siis ladata blogikuvasi ja säilyttää ne Photobucketissa. Blogger saattaa muokata ikävästi kuvien värejä, jos lataat kuvat suoraan koneeltasi blogiin (silloin sinun blogisi toimii kuvan houstaajana). Ikävämmässä tapauksessa saatat huomata, että blogisi kuvat eivät suostu latautumaan. Photobucketin kanssa minun ei ole tarvinnut huolehtia blogikuvistani; ne näkyvät aina ja saan kätevästi niiden URL-osoitteetkin. P.S Se on ilmainen. 
13 kommenttia :

 1. Kiitos taas hyvistä vinkeistä! Löysin tuon morgueFilen jokin aika sitten erään toisen blogioppaan avustuksella, ja se on osoittautunut hyväksi apuvälineeksi kuvien etsinnässä. Täytyy tsekata myös nuo aiemmassa postauksessasi mainitsemasi Pixabay ja Imagebase.

  Hee, ja mainokseni on ilmestynyt sivupalkkiisi! Postaan lähiaikoina siitä, miten se siihen päätyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että kelpas :D

   Aion vielä vinkata lisää hyviä kuvapalveluita hyvin pian. Ja mainos tosiaan komeilee sivupalkissa ;)

   Poista
 2. KIITOS hyvistä ohjeista! Lueskelin aikaisempiakin ohjeitasi nyt ajatuksella ja sain hirmuisen määrän ideoita ja apua pohtimiini ongelmiin. Jes!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kuulla! Jos sinulla on mielessäsi jotain, mistä haluaisit ohjeita niin laita sähköpostina tai kommenttina tulemaan :)

  VastaaPoista
 4. Hyviä vinkkejä :) Itse vain olen huomannut että photobucket välillä hidastelee ainakin meikäläisellä :( Siksi kuvat ihan vaan Googletilillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että se on toiminut sinulla. Mutta monilla kuvat saattavat näkyä eri sävyisenä tai valkoisina laatikkoina, jossa lukee, ettei kuvaa voida ladata. Kannataa seurata tilannetta ja reagoida heti jos joku lukija ei niitä näe :)

   Poista
  2. Seuraan kyllä tilannetta, nykyisin menevät google plussan kautta, joten jos sieltä laittaa kuvat yksityiseksi niin kerran ovat menneet pois näkyvistä. Sen sai taas kyllä korjattua niin että laittoi vaan kuvat takaisin julkisiksi. Jos kuvat näkyvät eri sävyisinä kuin normaalisti, niin minulla on ainakin auttanut vain se, että olen tallentanut kuvat png-muotoon, jolloin kuvat näkyvät oikean värisinä. Ainakin olen huomannut jos olen tehnyt valkoisen taustan esim. otsikkokuvaan, niin jpg-muotoisena näkyy harmaana taustana, mutta png-muotoisena näkyy oikein. :)

   Poista
  3. Hyvä jos sulla on ollut vaan png-kuvien kanssa ongelmia värien kanssa. Mä en ole ollut niin onnekas :D
   Mun oli pakko laittaa kuvat Photobuckettiin kun, Blogger alkoi tehdä vähintään kerran kuussa että oli monta päivää kaikki kuvat valkoisina ruutuina. Enkä siis ollut ainut jolla oli tämä ongelma, vaan Googlen foorumit oli täynnä kärttyisiä bloggaajia. Huomaan, että silloin tällöin joillakin bloggareilla vieläkin katoaa kuvat näkyvistä (tai siis tulee, että kuvaa ei voida ladata). Itse en vaihtaisi enää Photobucketia pois juuri tästä syystä, mutta hyvä että sulla ei ole ollut ongelmia.

   Poista
  4. Niin ja unohtu, että huomasin, että omilla laitteilla kuvat näkyi normaalisti, mutta kun kävin esim. vanhempien koneella, värit oli tosi erilaiset :(

   Poista
 5. Nyt löysin tieni tänne :) en vaan tajua kuinka tuo photobucket toimii? Lisääkö se työtä? Kun nyt muokkaan kuvat picmonkeylla ja tallennan koneelle ja lisään suoraan blogitekstiin, vaikeutuuko tämä hostauspalvelun kautta? Voi apuva... En tahtoisi kuviani hukata, vaikkakin tähän asti kuvat ovat toimineet kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oppii käyttämään Photobucketia (tai muuta hostaus-palvelua) ei siihen mene kuin minuutti enemmän aikaa. Äkkiä lataa kuvaan ja sitten kopioi vain kuvan URL-osoitteen.

   Poista
 6. Pitääkö tuo MindMeister ladata tietokoneelle vai puhelimelle? Kiva postaus ja kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole koskaan kännykällä sitä käyttänyt, mutta tietokoneella riittää, että kirjautuu sisään. Itse olen käyttänyt sitä Google Driven kautta.

   Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)