tiistai 21. lokakuuta 2014

1. Ulkoasu


Pyri luomaan blogistasi visuaalisesti kaunis. Postauksia on mukava lukea, jos yleisilme on siisti ja persoonallinen. Anna lukijalle kuva, että olet nähnyt vaivaa luodessasi blogia. Onhan kirjaakin paljon mukavampi lukea jos sen sivut on ehjiä ja niissä ei ole epämääräisiä tahroja ym.

2. Jokainen lukija on VIPMikään ei ole ikävämpää, kuin vierailla blogissa, jossa bloggaajalla on muutamia VIP-lukijoita. Ole tasapuolinen, vastaa jokaiseen kommenttiin kuin vastaisit maailman tärkeimmälle henkilölle. Vastaa myös mahdollisiin sähköposteihin. 

3. Lyhyt ja ytimekäsKirjoita postauksia, jotka ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Suurin osa lukijoista viettää vain hetken blogissasi, joten sinun täytyy tarjota mielenkiintoista sisältöä lyhyssä ja ytimekkäässä muodossa. Mieti kirjoittaessasi tarvitseeko lukija tätä lausetta tai kappaletta. Esimerkiksi on aivan turhaa kirjoittaa edes lausettakaan kuinka pahoillasi olet ettet ole vähään aikaan julkaissut postauksia. Kukaan EI halua lukea sitä. 

4. Kuvia, kuvia ja kuviaSuositut bloggaajat käyttävät paljon kuvia blogeissaan. Pyri siis lisäämään ainakin yksi kuva jokaiseen postaukseen. Huolehdi kuitenkin, että kuvat ovat hyvälaatuisia ja sinulla on oikeus julkaista niitä. 


Alkuperäisteksi löytyy englanninkielisestä blogistani TÄÄLTÄ.

9 kommenttia :

 1. Minttu, nää ohjeet on mun suosikkeja! :) Tykkään, kun teet näitä suomeksi.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Taina! Mielelläni näitä suomeksikin kirjoita :) Jos tulee mieleen mitään mikä askarruttaa tai miten tehdä blogiin joku juttu niin mielelläni asiaa pohtisin, jos en valmiiksi vastaus tiedä :)

   Poista
 2. Se on NIIN totta, ettei blogissa tarvitse pahoitella pitkiä kirjoitustaukoja tai minun mielestä edes huonolaatuisia kuvia. Ne asiat käyvät ilmi muutenkin, ja jokaisella blogistilla on syynsä niihin. Joskus sitä vain on niin innoissaan itse aiheesta, ettei malta hankkia priimakuvia postaustaan varten ja aika usein tämä Suomen talvi valon vähyyksineen on myös syypää. Olkaamme suvaitsevaisia puolin ja toisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ei niin hyvälaatuisia kuvia päätyy varmaankin kaikkien blogeihin, mutta jos se on enemmän sääntö kuin poikkeus, on hankalaa antaa laadukasta kuvaa blogista.

   Kiitos kommentista, Ute! Ja ole todellakin oikeassa: miksi kirjoittaa liirumlaarumeita jos se käy ilmi muutenkin :)

   Poista
 3. Kivoja ohjeita kyllä. :) Tuo blogin muokkaaminen omanlaiseksi ja kivaksi tuottaa ainakin mulle välillä vaikeuksia, tylsää kun en osaa tehdä sellaista kun haluaisin. :P Tekniikka ja minä emme sovi yhteen. :/ Toki olen saanut apua ohjeittesi avulla joihinkin kohtiin.
  Niin enkä osaa aina kirjoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi. :D Sitä alkaa vaan kirjoittamaan ja kirjoittamaan kunnes huomaankin että hupsista kukaan ei välttämättä jaksa lukaista tekstiäni. Taitaa olla kirjailijan vikaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi onkin prosessi. Ainakin mulle se on ollut ja oppiminen jatkuu vieläkin :)

   Poista
 4. - Kiitoksia vinkeistä! Pitäneepä kokeilla, koska oma blogi ei pursua lukijoita, joita olisi mukava saada lisää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti onnistut! Itselläni 350 sadan seuraajan +5000 sivunkatseluun on mennyt noin 3 vuotta ja vieläkään ei ole iso blogi :)

   Poista
 5. Upeaa työtä olet tehnyt! Näistä ohjeista on 100% hyötyä! :)

  VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)