perjantai 18. huhtikuuta 2014

Miten tehdään blogimainos eli blog button


PÄIVITETTY 22.10.2014Ehdotin edellisessa postauksessa, että tekisit blogimainoksen (blog button), jonka avulla saisit lisää lukijoita.

Blogimainos/ blog button on kuva jota klikkaamalla päätyy sinun blogiisi. Tässä on minun blog button. Jos klikkaat sitä, päädyt varsinaiseen blogiini.

Blog buttonin voi laittaa esimerkiksi blogin sivupalkkiin tai postaukseen. Pyydä siis "blogikaveriltasi" palvelus. 

Voit suunnitella juuri itsellesi sopivan blog buttonin: oikean kokoisen, muotoisen ja värisen. Tässä on esimerkkejä: 


Eat, Drink & Be Mary


Mitä tarvitset?
1. Kuva, joka on oikean kokoinen ja mahdollisesti myös muokattu kuvankäsittelyohjelmalla. (Yleinen koko on esim. 200x200, mutta sinä itse päätät minkä kokoisen mainoksen haluat) TÄÄLTÄ löydät tietoa ilmaisesta ja helposta kuvankäsittelyohjelmasta, jonka avulla onnistut.

2. Linkki kuvaan. Sinun tulee siis tallentaa kuvasi jollekin kuvien hostaus sivustolle, (Esim. Photobucket, Picasa, Kuvat.fi)koska tarvitset kuvasi URL-osoitteen.

3. Linkin blogiisi tai johonkin tiettyyn postaukseen tai sivuun. Kun blogimainostasi klikataan päädytään sivulle, jonka linkin olet valinnut.


Kun sinulla on nämä kolme, etene seuraavasti:

Tässä on tarvitsemasi HTML-koodi (esimerkkinä sivupalkissa olevan blogimainoksen koodi):

<a href= “http://iammrsk.blogspot.fi”><img src=“http://i1331.photobucket.com/albums/w590/minttukar/buttonkivempi_zps030933f0.jpg” /></a>
Punainen: linkki blogiisi
Sininen: linkki kuvaasi

Kopioi ylläoleva koodi ja liitä se esimerkiksi Word-asiakirjaan. Vaihda punaisen tekstin tilalle linkki blogiisi ja sinisen tekstin paikalle linkki kuvaasi. Nyt sinulla on valmis blogimainoslinkki.

Voit laittaa blogimainoksesi haluamaasi paikkaan blogissasi. 

Halutessasi voit luoda blog buttonin alle laatikon, josta blogikaverisi voi itse kopioida koodin ja liittää blogiinsa. Tällaisen:

iamMrsK


Tässä tarvitsemasi HTML-koodi:
<div align="center">
<a href="LINKKIBLOGIISI" target="_blank"><img alt="BLOGISINIMI" src="LINKKIKUVAASI" /></a>
</div>
<div align="center">
<form><textarea rows="6" cols="20"><a href="LINKKIBLOGIISI" target="_blank"><img alt="BLOGISINIMI" src="LINKKIKUVAASI" /></a></textarea></form>
</div>
Huom! Muuta ainoastaan keltaisella olevat tekstit. Älä poista heittomerkkejä tai jätä turhia välejä linkin ja niiden väliin! Koodi ei muuten toimi, eli se on KAPUT. Ole tarkkana linkkien kanssa; muista http://www. alut. 
Jos jostain syystä et saa koodia toimimaan, aloita alusta. Yleensä syy on huolimattomuus. Voit myös ottaa minuun yhteyttä, jos et uusintakierroksenkaan jälkeen onnistunut.


Jos et saa koodia toimimaan TÄÄLTÄ löydät varman ja helpon koodigeneraattorin.


Kysyttävää? Vastailen miellelläni :)

2 kommenttia :

  1. Kun tein ton koodin ja laitoin blogiin sen missä tulee se laatikko, niin ei tullut laatikkoon ollenkaan mitään tekstiä.

    VastaaPoista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)