tiistai 14. tammikuuta 2014

Miten lisätä blogiin kommentointiohjelma?


Tiesitkö, että voit tarjota blogissasi paremman tavan kommentoida tekstejäsi kuin tavallinen bloggerin tarjoama kommentoitiohjelma?

Itse käytän omassa blogissani (TÄÄLLÄ) ilmaista Disqus -ohjelmaa, koska: 


Tuossa oli vain pieni osa hyvistä ominaisuuksista. Tältä se näyttää blogissa:
Jos haluat asentaa sen blogiisi, tässä sinulle ohjeet:

1. Mene osoitteeseen: http://disqus.com/websites/ 

2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa "Add Disqus to Your Site"3. Luo itsellesi käyttäjänimi. HYVIN HELPPOA!4. Seuraavaksi lisäät blogisi nimen (site name) ja Disqus URL osoitteen (sillä pääset jatkossa tarkastelemaan ja hallitsemaan saamiasi kommentteja ELI hyväksymään tai hylkäämään ne). Muista myös valita mihin kategoriaan blogisi kuuluu.5.  Seuraavaksi valitset blogitarjoajasi. Nämä ohjeet ovat blogger-blogeille (blogspot).6. Seuraavaksi alkaa varsinainen asennus blogiisi. Asennuksessa on kolme vaihetta:

Ensimmäiseksi klikkaa "Add (blogisi nimi) to my Blogger site". Bloggerin sivu  "Ulkoasu" tulee näkyville, ja Disqus tallentaa (todennäköisesti oikeaan palkkiin, mutta riippuu asettelustasi) HTML/Javascript "gadgetin". TALLENNA ASETTELU!

Seuraavassa vaiheessa sinä varmistat, että vanhat kommenttisi tulevat näkyviin myös uudessa ohjelmassa. Eli klikkaat 2. kohdan Tools > Import. Esiin tulee:


"Import comments from Blogger" avulla saat vanhat kommentit näkyville.

"Enable syncing" avulla varmistat että Disqus-kommentin ovat samalla aaltopituudella, eli toimivat saumattomasti yhdessä, eikä toinen ole toista jäljessä. Molempia kohtia klikatessasi joudut "myöntämään käyttöoikeuden". Tämän jälkeen valitse blogisi ja klikkaa "Import". 

Vanhojen viestien tuominen uuteen ohjelmaasi voi kestää jopa vuorokauden, mutta Disqus ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun kaikki on valmista.

Kolmatta kohtaa (jossa varmistetaan, että Disqus toimii varmasti Internet Explorer selaimella) ei tarvitse tehdä jos käytät uutta Blogger mallia. Sinä todennäköisesti käytät uutta mallia :)

Muista myös AKTIVOIDA Disqus-tilisi, kun saat heiltä sähköpostia.


2 kommenttia :

  1. Mitä mieltä olet? Vähentääkö tuo Diqus kommentointia kun siinä on sähköpostitunnistus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin niiden osalta, jotka haluavat trollata tai kirjoittaa törkeyksiä. Toki Disqusillakin voi anonyymisti kommentoida siten, että tekee tilin jossa ei tule oma nimi esille.

      Poista

Olisin erittäin otettu jos jättäisit minulle kommentin :)